A valaha színésznőként indult, mára botrányhőssé lecsúszott Lohan megint előkelő helyet kapott a külföldi lapokban: persze most sem filmszerepről van szó, mindössze ismét lopási ügybe keveredett. Ezúttal állítólag egy 35.000 dolláros Rolex órát tartott meg, és mivel ilyesmi valahogy már nem először fordul elő vele, az eset kapcsán leltárba vesszük az eddigi szerzeményeit.

Nem kifizetődő Lindsay Lohan barátjának lenni: a legfrissebb hírek szerint a napokban egy drága órától szabadította meg egyik haverját, aki állítása szerint nála felejtette, és azóta sem látta viszont a 35 ezer dolláros (közel 7 millió forintos) Rolexét. Mióta az utóbbi években Lohannek megfeneklett a színészi karrierje, maradék pénzét pedig rehabokra költötte, nem először fordult elő, hogy eljárt a keze: most sorravettük, mi volt az eddigi zsákmány.

Az első eset, hogy Lohan ismerőseit is meglopta - vagy legalábbis az első olyan, ami az újságokba is bekerült - 2007-es, amikor egy barátnőjének, Lauren Hastingsnek nyúlta le pár cuccát. Miután összevitatkoztak, a színésznő nem volt rest testőreivel megszállni a modell házát, és kábé 10.000 dollár értékben (közel 2 millió forintért) szedett össze designer-ruhákat a gardróbból. A csaj felháborodott sms-ére frappánsan csak annyit válaszolt: „Dagadt picsa” – írta feltételezhetően félrészegen egy buliból.

2008 januárjában Lohan újabb préda után nézett, ez esetben nem valamelyik ismerősét károsította meg: a 10AK klubban a szomszéd asztalnál ülő modell 11.000 dolláros (több mint 2 millió forintos) krémszínű szőrmebundáját tette magáévá, amit a károsult a nagyitól örökölt. A modell nem is tudta, ki nyúlhatta le a kabátot, csakhogy Lohan nem sokkal később már egy következő partin villogott benne, az itt készült fotókat látva bukott le a bunda eredeti gazdája előtt. Végül a csajok ügyvédei összeültek, és a kabát visszakerült eredeti tulajdonosához, bár cigiszagúan és szakadt béléssel.

Az anyagilag már ekkor is csehül álló Lohan leghíresebb esete a 2007-es Elle magazinfotózás, amikor pofátlanul elsétált az egyedi, fotózásra küldött Louis Vuitton ruhákban, és biztos ami biztos, egy ideig nem vette fel a telefonját. A lopást firtató kérdésekre viszont legalább lefegyverzően őszinte volt: "Mindent meg akartam tartani. Volt ott egy Cartier-óra és azon gondolkodtam, mit is kellene tennem, hogy megkapjam".  Letartóztatták ugyan, de az akkoriban épp rehabok közt ingázó színésznő nem vonult börtönbe, inkább megígérte, hogy (ismét) rehabra megy, hátha józanul nem csinál ilyeneket. A Louis Vuitton mindenesetre kijelentette, nem engedi többé a termékei közelébe .

Az órák iránti vonzalmat tehát értjük, ahogy azt is, hogy a minden pénzét rehabokra költő, leégett Lohan ezek után inkább átállt az ékszerekre. Az viszont nem világos, hogy az Elle magazin miért nem okult az esetből: 2009 nyarán ugyanis ismét felkérték egy fotózásra, ahonnan a hírek szerint 400.000 dollárnyi Dior-ékszert vitt magával (ez kb 80 milliós fogás lenne forintban számolva). Bár később kiderült, hogy a színésznő ezúttal kivételesen mégsem sáros, de a gyanúsítás a fentiek tükrében kézenfekvő, meg aztán később a lapeladásoknál se jött rosszul a sztori.

Még ezek ellenére is volt azonban, aki bizalmat szavazott neki: az összes eddigi, igaz vagy alaptalan gyanúsítás ellenére 2009 nyarán az egyik Beverly Hills-i ékszerüzlet 3 millió dollárnyi ékszert (ez forintban több mint félmilliárd) kölcsönzött Lohannek. Ennek eredménye véletlenek szédítő sorát eredményezte: nem elég, hogy Lohanhez épp pont akkor törtek be, amikor ez a rengeteg ékszer épp a széfjében lapult, ő pedig épp elfelejtette bezárni az ajtót és élesíteni a riasztót, de ráadásul még a betörő is egy ismerőse volt.

A színésznő azonban nem csak kézzelfogható értéktárgyakra utazik: 2009 nyarán egy hotelben is bemutatta ugyanazt az elsétálós trükköt, mint az Elle-nél, 37.500 dolláros kifizetetlen számlát hagyva maga után.

Ezek után már az sem meglepő, hogy idén a divattervezőként több-kevesebb sikerrel próbálkozó színésznőt két tervező is azzal vádolta, hogy az ő szellemi termékük köszön vissza a Lohanhez tartozó 6126 nevű divatmárka új kollekciójában. A színésznő korábban azzal mentegette kollekciójának bukását, hogy nem nagyon volt ideje a tervezéssel foglalkozni , és igaza is van, a másolás valóban sokkal gyorsabb.

A fentiek ismeretében új értelmet kap az az Insider-interjú, melyben Lohan gyűjtögetési mániájáról vall. A közlést videóval is alátámasztották, amelyben Lohan elképesztő méretű cipőhalom és hegyekben álló designer-cucc közt nyilatkozik, ezek után azonban kérdéses, vajon közülük mindért fizetett-e?