Már megszokhattuk, hogy az 51 éves énekesnő a fotókon 20-30 évvel fiatalabbnak tűnik. A májusi Interview magazin kedvéért viszont néhány olyan régi kelléket is bevetett a múlt felelevenítéséhez mint például a kereszt, a csipkekesztyű vagy a Marylin Monroe-ra hajazó külső. Ja, és a képek egy részén persze csak fehérneműt visel.

Madonna ugyan híres arról, hogy folyton megújul, az Interview magazin kedvéért most lelkes múlt idézésbe fogott, és most nem kizárólag arra gondolunk, hogy némi utómunkával megint levarázsoltak róla húsz-harminc évet. A kiadványban látható képeken ugyanis újra előkerül a kereszt, ami igen lényeges motívum az ő esetében, valamint a nyolcvanas években használt több kiegészítője is, amik szinte védjegyévé váltak. Lásd például a tengernyi karkötőt, amihez hasonlókat azokon a fotókon is viselt, amit 1983-ban készített róla Gary Heery, vagy a csipkekesztyűt, amit szintén előszeretettel viselt még karrierje kezdetén. Ja, és ha már a múlt újrahasznosításánál tartunk, ne feledkezzünk meg a 1990-es Justify My Love klipről, amelynek képei szintén beugorhatnak a fotósorozat láttán. De ez csak egy példa a sok közül....

Időutazás retussal

Bár az énekesnőt már rengeteg kritika érte amiatt, hogy rendre leretusálnak róla pár évtizedet, ez nem veszi el az amúgy bizonyára irigylésre méltó erőnlétnek örvendő celeb kedvét attól, hogy továbbra is jóval fiatalabb másaként pózoljon különböző aktuális képeken. Így történt ez az Interview magazin számára készült fotósorozat esetében is. A magazin egyébként egy werkvideót is feltett a fotózásról, de kellően gyorsak a vágások ahhoz, hogy ne tudjuk elmerülni a részletekben. A fekete-fehér képeket egyébként a Marcus Piggott és Mert Alas páros készítette. A két fotós számtalan celebet örökített meg már, és az 51 éves énekesnő munkásságát is behatóan ismerik, tavaly például egészen odáig merészkedtek, hogy Cameron Diazból is Madonnát faragtak a V magazin kedvéért. Tegyük hozzá, pillanatnyilag két olyan énekesnő is van, akik igencsak sokat merítenek idősebb kolleganőjük korábbi korszakaiból. Igen, jól tippeltek, Christina Aguilerára és Lady Gagára gondoltunk.

Fájdalmas veszteség

Az Interview magazin persze nem csak pár szexis fotóval kedveskedik az olvasóinak, hanem egy interjúval is, amit nem más készített az énekesnővel mint Gus Van Sant amerikai filmrendező. A beszélgetés során természetesen szóba került a rendező Milk című filmje, amiben Madonna volt férje, Sean Penn egy homoszexuális politikust alakít. Az énekesnőt állítólag megríkatta az alkotás, ugyanis eszébe juttatta barátait, akiket az AIDS miatt veszített el. „Megértem, hogy miért tetszett neki a szerep, miért mondott rá igent azonnal. A Milk nagyon sok emléket hozott felszínre bennem” – nyilatkozta Madonna, aki a New Yorkban töltött első éveire utalt. „Hirtelen nagyon sok csodálatos, számomra fontos ember hunyt el...egyikük a másik után. Őrült idők voltak. Az egész világ a feje tetejére állt, a melegközösségre nehéz idők jártak. Persze ekkor indult be a karrierem is” – tette hozzá az énekesnő, aki szerint az emberek nem igazán beszélnek erről az időszakról.

Zenélés helyett filmez

Egyúttal arról a filmről is beszélgettek, amelynek forgatókönyvét a híresség közösen jegyzi Alex Keshishiannal. A W.E. forgatását valamikor nyáron kezdik majd el, és Madonna várhatóan a rendezői székbe is beül. „Két és fél éven keresztül írtam, a megszállottja lettem. Akkor kezdtem neki a forgatókönyvnek, amikor befejeztem a Mocsok és bölcsesség című filmet. Az ötlet már korábban megszületett, de először egy kisebb fába akartam vágni a fejszémet, szerettem volna beletanulni a filmkészítésbe” – nyilatkozta.

Hozzátette a zene most nem játszik olyan fontos szerepet az életében. „Jelenleg nincs lemezszerződésem, nem tudom, hogyan jelentetem meg a következő albumomat. Nem szenteltem kellő figyelmet a zenei karrieremnek, mert a film annyi időmet elvette. A négy gyermek és a filmezés mellett nincs időm másra” – mondta Madonna, aki hálás azoknak az embereknek, akik összerakták Sticky & Sweet turné DVD-változatát, de saját bevallása szerint halványlila segédfogalma sincs a forgalmazás részleteiről.