Furcsa helyzet állt elő a szombati Megasztár selejtezőjén: a zsűri úgy döntött, hogy a Vocal Accoustic Band énekese után meghallgatják a gitárost is. Az eredmény egy továbbjutást jelentő pecsét lett, ám az csak a kísérő részére szólt, a duó frontemberét nem engedték tovább. Tavaly a Csillag születik műsorában is kialakult egy hasonló helyzet, akkor Horváth Tamásnak kellett döntenie a testvére és a hírnév között.

Lerészegedett boszorkány és átokszóró versenyző nélkül zajlott le a Megasztár második selejtezője, ahol a tét még mindig a legjobb 200 közé kerülés volt. Sokszínűségben viszont ismét jócskán bővelkedett a mezőny: a legfiatalabb jelentkező és a legidősebb előadó között 86 év korkülönbség volt, felfedezték a bolgár Music Idol, Ken Lee néven elhíresült énekesének magyar változatát, Andras Kallay-Sainders után pedig újabb versenyző próbálkozott a tengeren túlról – sikeresen.

A szombat esti adás legérdekesebb mozzanata mégis az volt, amikor a zsűri úgy döntött, a fellépő énekes helyett a kísérőjét juttatja tovább. A Vocal Accoustic Band frontemberének előadása nem igazán nyerte el az ítészek tetszését, a vokálozó gitáros viszont valami miatt feltűnt Eszenyi Enikőnek. „Nagyon szemtelen leszek, bocsáss meg. Te külön nem énekelnél egy kicsit?" – mutatott rá a 24 éves Petruska Andrásra, akinek rövid, de annál meggyőzőbb előadása után a színésznő úgy döntött, együtt nem engedi tovább a zenészeket, de a kísérőben lát némi fantáziát. Petruska gondolkodás nélkül vállalta, hogy egyedül folytatja tovább a küzdelmet. „Én nem akarom szétválasztani a duót, de úgy érzem, Andrásnak több esélye van” – magyarázta Eszenyi, és hozzátette, amit a másik énekes képvisel, abban nem lát annyi lehetőséget, mint kísérőjében.

„Nem én jelentkeztem a műsorba, a produkciót Attila hozta. Ez egy olyan szerep, amit át kell gondolni, és meg kell vele barátkozni. Persze, nem nehéz vele megbarátkozni” – nyilatkozta a TV2-nek Petruska. Hogy a történtek mennyire befolyásolják a továbbiakban a zenészek közti barátságot, az kérdés, mindenesetre a versenyzők egymást átölelve távoztak a színpadról, biztosítva a nézőket arról, hogy semmi probléma.

Horváth Tamásnak is választania kellett

Tavaly egyébként ugyanez a helyzet állt elő a Csillag születik tehetségkutató műsorában is: az akkor tizenhét éves Horváth Tamás a fiútestvérével jelentkezett a versenyre közös produkcióval. A zsűri viszont csak őt tartotta alkalmasnak a továbbjutásra, a versenyzőnek pedig választania kellett: vagy testvére nélkül folytatja, vagy sehogy. Horváth végül szólóban nyomta tovább, és döntőig küzdötte fel magát.