Ha Stohl András egy kicsit felelősebben gondolkozik, akkor nagyjából ezer forintból is megúszhatta volna azt a balesetet, ami miatt most pillanatok alatt leépült a karrierje. Körülbelül ennyi pénzt kellett volna költenie, ha vonattal megy haza, de ha a kényelmesebb taxi vagy sofőrszolgálat mellett dönt, akkor is tízezer forinton belül kivitték volna Fótra.

Stohl András balesetének körülményeiről elég sok dolgot lehet már tudni, azt viszont még a legvadabb találgatásokban sem próbálják meg kitalálni, hogy a színész merre szórakozhatott mielőtt részegen autóba ült volna. Mindenesetre valahol a budapesti éjszakában bevetette magát a kocsijába, a vérében nagyjából fél üveg töménnyel, és elindult Fótra. A baleset hajnali négy előtt történt az M0 fóti lehajtója és Fót között.

A baleset nem sokkal azelőtt történt, hogy az első vonat hajnali négykor elindul a Nyugati pályaudvarról Fótra, ahova az Elvira szerint fél ötre meg is érkezik. Ha a színész a pályaudvar környékén szórakozott, akkor csak a vonatjegyet kellett volna kifizetnie, ami teljes áron 365 forint erre a szakaszra. De ha valahonnan a városból kellett volna a pályaudvarhoz taxiznia, akkor is maximum háromezer forintból meg lett volna a hazaút.

Kétségkívül becsületre méltó teljesítmény annyira részegen elvezetni egy autót, mint ahogy azt Stohl tette, ráadásul viszonylag hosszú szakaszon, de törvényekbe ütközik, ráadásul borzasztó veszélyes is, különösen akkor, ha a színész még valamilyen drogot is magába nyomott a pia mellé. Ezért, ha nem is akarta esetleg a vonatot választani, könnyedén hazamehetett volna taxival vagy a sofőrszolgálatok valamelyikét igénybe véve.

Taxival ez a nagyjából húsz kilométeres út öt- és hétezer forint között mozog. Az árak erősen társaságfüggők. Ha Stohl a spórolós italozós típushoz tartozik, akkor találhat olyan társaságot, ahol még nem kell a drágább, vidéki tarifát fizetni, ha valaki Budapestről Fótra megy taxival.


View Larger Map

Ön mit választott volna?

Ha a vonat sem elég jó, meg a taxi sem, viszont tényleg az a helyzet, hogy ott vagyunk valahol a terepjárónkkal tök részegen, és el kéne jutni valahova máshova, ami nagyjából húsz kilométerre van, viszont az autó hazatolása egyáltalán nem megoldható, a semmi közepén meg nem akarjuk hagyni, mert félő, hogy nem emlékszünk rá, hol volt, akkor nyugodtan forduljunk a sofőrszolgálathoz.

Néhány éve még talán luxusnak számíthatott, alig egy pár cég vállalta, hogy az autót és szórakozó gazdáját biztonságosan hazaszállítják, de mostanra számos találatot kapunk, ha a sofőrszolgálat szóra keresünk, ami azt eredményezi, hogy az árak is finomodtak.

A taxinál kicsit drágább a szolgáltatás, nagyjából 7-10 ezer forint lett volna erre a húsz kilométeres szakaszra. Több cég is azzal hirdeti magát, hogy a szolgáltatás olcsóbb, mintha kifizetné a taxit oda-vissza. Vagyis, mintha már szórakozni is taxival menne valaki.

A szolgáltatás elterjedtségét jól jelzi, hogy a nagyobb taxitársaságoknál is megtaláljuk a sofőrködést, mint opciót, körülbelül olyan áron, mint amennyiért a sofőrszolgálatok dolgoznak.

Persze az sem megoldás mindig, ha valaki felelős annyira, hogy kihívja a sofőrszolgálatot. Palcsó Tamás két évvel ezelőtti balesetekor volt annyira felelős ségteljes, hogy szólt egy sofőrszolgálatnak, de végül nem várta meg a félóra alatt kiérkező sofőrt, egy barátjával nekiindultak az éjszakának, ott is baleset lett a dolog vége.