Az önreklámozás a Twitteren nem csak szavakban, hanem képekben is megjelenik. Az erotikus, vicces vagy béna képeket ezentúl nem kell a paparazzóktól várnunk, hiszen a celebek saját maguk posztolják azokat. Elég Demi Moore fogatlan mosolyát, Coco gyantázását, Danny DeVito sztárolt Troll lábfejét vagy éppen Lindsay Lohan topless képét megnéznünk.

Az nem kérdés, hogy napjainkban a Twitter egyre inkább meghatározó szerepet tölt be a hírességek életében, még a Forbes is készített listát a legnépszerűbb twitterezőkről. Hollywoodban olyannyira súlyosnak érzik a problémát, hogy számtalan stúdió megtiltaná a színészeiknek a használatát, hogy ne nyilatkozhassanak azt, amit akarnak, és ne tudják megkerülni a sajtósokat.

Itthon persze még korántsem ilyen veszélyes a helyzet, hiszen a hazai celebek még csak most ismerkednek a közvetlen kommunikáció lehetőségével. Igaz, vannak akik már profin alkalmazzák ezt a szolgáltatást, például Zimány Linda, aki a vásrlási szokásairól számol be, vagy Kovács Kovi István, aki a pornofilm forgatásokról idéz be pár igen mélyenszántó párbeszéd részletet.

A Twitter azonban nem csak a magvas gondolatok megosztására alkalmas, hiszen a hírességek képeikkel is szeretnék megosztani hétköznapjaik fontos vagy éppen kevésbé érdekes pillanatait. Ezzel tulajdonképpen eljutottunk arra a szintre, hogy a míg eddig csupán a paparazzóknak köszönhettük a kínos, a megható, a vicces vagy éppen béna képeket, most már személyesen a hírességek szolgáltatják a témát.

A celebek ugyanis remekül kihasználják az önreklámozás lehetőségét, még akkor is, ha éppen negatív lesz a hírverés. A közösségi oldalakon bármilyen élethelyzetről képesek felvételt közzétenni. Elég például Demi Moore fogatlan mosolyát vagy Lisa Rinna smink nélküli fotóját megnézni. Emellett azért találkozhatunk vicces (Danny DeVito troll lábfejéről készült képsorozat), elszomorító (Lily Allen véresre marcangolt kutyája), sokkoló (Coco brazilgyantázása) vagy éppen erotikus képekkel (Lindsay Lohan topless képe).

A hazai hírességek azonban egyelőre nem nyíltak meg ennyire, jelenleg még az önreklámozás szintjén ragadtak meg. Hiszen a Debreczeni Zita húsvéti felkészültségét bemutató fotón nincs semmi extra, ha csak az erkélyről nyíló kilátástöredéket nem vesszük. A gitározó Zimány Lindáról készült kép nyilván nem lesz az év sajtófotója, de Király Linda partifotója sem tekinthető igazán bensőségesnek (bár maga a kép vitathatatlanul a vicces kategóriába tartozik).