Egy teljes napig tartott az a Guinness rekordkísérlet, amit a Dollhouse táncstúdió trénerei és tanítványai vittek véghez, hogy felhívják a figyelmet magukra és a nőket érintő problémákra. Pirner Alma mindemellett egy egyéni rekordot is felállított: ő 8 órán keresztül pörgött a krómrúdon. Eddig még soha, senki nem kísérelt meg hasonló rúdtánc rekordokat.

24 órás maratni rúdtánc rekordot hajtott végre Pirner Alma sztriptíz-világbajnok, tizenkilenc másik rúdtáncos közreműködésével. A Guinness rekordkísérletre a Dollhouse táncstúdióban került sor, ahol hétfőn délután kettőkor pattant fel az első lány a krómrúdra, és egymást váltva egy teljes napon keresztül pörögtek, forogtak, akrobatikáztak.

Vezető tanáruk, Pirner Alma 8 órás egyéni rekordot állított fel, ő volt az, aki a legtovább bírta a megerőltetést. A showtáncos mindössze 5 percet pihent óránként, de mivel 6-7 órát is tanít egy nap, az 5. óráig könnyen vette a megpróbáltatásokat, és csak onnantól érezte a fáradtságot. „Este 10-től reggel 6-ig voltam a rúdon, hajnal 3-kor kezdtem érezni a kimerültséget, de az utolsó egy óra alatt megint fellelkesedtem, energiát adott a tudat, hogy már csak egy óra van hátra” – mesélte a Velvetnek Pirner, akinek segédkező tanítványai között volt marketing menedzser, tájépítész, HR-tanácsadó, nemzetközi kapcsolatok szakértő és bölcsészhallgató is, illetve három tréner is részt vett az eseményen.

Shake it!

„A rúdtáncrekordokkal az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a magyar nők is képesek komoly fizikai és szellemi teljesítményre, ennek ellenére a munkaerőpiacon a nők kevesebb fizetést kapnak, ráadásul az új országgyűlésbe is kevesebb nő került be – magyarázta a rúdtáncos, és hozzátette, eddig még soha, senki nem kísérelt meg hasonló rúdtánc rekordokat. Az eseményről készült videófelvételeket és jegyzőkönyveket ezért elküldik a Guinness-nek, és ha minden jól megy, bekerülnek a rekordok könyvébe.

Ezt a fajta mozgásformát ma már több százan űzik Magyarországon, de még mindig a szexiparral hozzák összefüggésbe annak ellenére, hogy már egy kivillanó mellbimbó miatt is kizárhatnak bárkit a versenyből. Pirner tanítványai többnyire teljesen hétköznapi foglalkozást űző nők, táncstúdiójából egyikőjük a Csillag születik tehetségkutató versenybe is bekerült. A showtáncos férje, Presinszki Ákos is rúdfüggő, Európa első és egyetlen rúd-fitnesz trénere.