A tavaly decemberben elhunyt Brittany Murphy özvegyen maradt férjét, Simon Monjacket május végén találta holtan anyósa a villában, ahol közösen éltek. A férj anyja az anyóst vádolja segítségnyújtás elmulasztásával, most pedig előkerült egy rejtélyes hangposta-üzenet, melyet Monjack halála napján hagyott önmagának. Egyre kevésbé lehet tudni, mi és hogyan történhetett aznap a villában.

Simon Monjack forgatókönyvíró és fotós múltjában több sötét folt is található, ezekkel épp neje, a színésznő Brittany Murphy hirtelen halála kapcsán kezdtek foglalkozni az újságok. Halála után azonban újabb zavarbaejtő részletek derültek ki róla. Most például rejtélyes, önmagának szóló hangpostaüzenetet találtak telefonján halálának napjáról a halálesetet vizsgáló nyomozók.

„Kórházba kellene menjek, lázam van” – mondja Monjack az üzenetben, a háttérben pedig vele élő anyósa, Sharon hallható: „Mondd meg nekik, hogy lázas vagy”. A hírt a TMZ híroldal hozta nyilvánosságra, és szerintük egyelőre a nyomozók sem tudják eldönteni, hogy nem csak véletlenül rögzítette-e a készülék az üzenetet (mert mondjuk Monjack billentyűzár nélkül rakta zsebre, és így sikerült véletlenül felhívnia magát), vagy esetleg már annyira rosszul volt, hogy összekeverte a számokat, és segélyhívás helyett tárcsázta a hangpostáját. Az sem világos, kire gondolhat a háttérben hallott Sharon Murphy a „nekik” említésekor. Brittany Murphy és férje a színésznő anyjával élt Beverly Hills-i házukban, Murphy halála után Monjack és Sharon Murphy továbbra is együtt lakott, és mint mondták, egymást támogatták a gyászban .

A férfi anyja, Linda Monjack épp a múlt héten vádolta meg az anyóst, Sharon Murphyt azzal, hogy bár egy házban éltek, mégsem sietett fia segítségére, amikor a férfi rosszul érezte magát a halálát megelőző éjszakán. „Órákon át könyörögve kértem Sharont, hogy hívjon orvosi segítséget, vitesse őt kórházba, de nem tette… [A fiam] annyira rosszul volt, hogy hiába telefonáltam, arra se volt képes, hogy válaszolgasson nekem. Ekkor követeltem, hogy adja Sharont, és rimánkodtam neki, hogy ’kérlek, kérlek, hívd ki az orvost, vigyétek kórházba, kérlek, szerezz valami segítséget’. De ő azt válaszolta, hogy volt már ilyen korábban is, és hogy Simon már túlvan a nehezén. Négy körül újrahívtam, akkor azt mondta, Simon alvadt vért hányt és a szemei befordultak, de amikor megkérdeztem, magánál van-e [a fiam], azt válaszolta, alszik. Aztán 7 körül hívott fel, hisztérikusan zokogva, hogy Simon meghalt. Képtelen vagyok leírni azt a fájdalmat, amit akkor éreztem” – panaszolta el Linda Monjack a Daily Mailnek.

Sharon Murphy sajtósa csak annyit reagált az anya vádjaira, hogy ügyfele igenis minden tőle telhetőt megtett, hogy segítsen Monjacken. „Amikor rátalált, Simon már nem élt. Ő azonnal hívta a 911-et. Sharon fiaként szerette Simont, ő pedig anyjaként tekintett rá. Nagyon közeli anya-fiú kapcsolat volt köztük, [Sharon] mélységesen le van sújtva a történtek miatt”.

A lapértesülések szerint Sharon Murphy eszméletlenül találta Monjacket, akinél a kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A boncolás fényt derített rá, hogy a férfival hirtelen szívleállás végzett, amelynek voltak is nála kórelőzményei: egy szívinfarktuson már átesett, és sajtósa szerint épp bypass-műtétre várt. A műtétről szóló információkat megerősítette az anyós, Sharon is, ennek ellenére a halottkémek még nem zárták ki valamilyen szer túladagolásának lehetőségét sem. Ezt azonban csak a toxikológiai vizsgálatok eredményei tudják majd megerősíteni vagy cáfolni.

Nem ez az első zűrös dolog Brittany Murphy meghatározhatatlan foglalkozású férje körül. A korábban forgatókönyvíróként és fotósként nyilvántartott Monjacket nem sokkal a színésznő halála után kezdték kóstolgatni a lapok, azt firtatva, pontosan hogy is voltak azok a régebbi ügyek a sikkasztással meg a hitelkártya-csalásokkal. Monjack halála után további meglepetéssel szolgált: laptopján talált levelezéséből derült ki, hogy két eltitkolt gyereke is volt két korábbi kapcsolatából, csak valószínűleg évekig rendesen fizette utánuk a gyerektartást, így sikerült csendben tartania az anyákat. Neje halála után azonban megcsúszhatott az átutalásokkal, ezért kezdtek levelezgetni vele a nők.

Nem világos, hogy Monjack miért épp Murphy halála után nem fizetett tovább, de szerepet játszhatott a dologban, hogy mint kiderült, neje semmit nem hagyott rá, minden vagyonát anyja, azaz az anyós, Sharon Murphy örökölte. Monjack ekoriban gyorsan összerántott egy alapítványt a színésznő emlékére, ami csak igen rövid ideig élt. Alig pár héttel az ünnepélyes bejelentés után ugyanis viharos sebességgel fizethette is vissza az addig érkezett adományokat, mert kiderült, nincsenek rendben a szervezet papírjai.