Nem hozott eredményt Kovács Lázár, és egykori szeretője, Bíró Andrea közötti békéltető tárgyalás. A Kecskeméti Városi Bíróság első emeleti termébe egyetlen pillanatra engedték be az újságírókat, hogy közöljék velük, hogy nem lehetnek jelen a tárgyaláson. Így csak annyit tudtunk meg, amennyit a felek ügyvédjei megosztottak velünk. Kovácsék a becsületről beszélnek, Bíró Andreáék pedig bosszúról. Éljen a magyar virtus.

Kovács Lázár és egykori szeretője, Bíró Andrea kapcsolatát valószínűleg csak az értintett felek értik, de a keddi kecskeméti bírósági tárgyalás alapján, még ezt sem lehet biztosan kijelenteni. Kovács gyereket csinált Bírónak, aki viszont rágalmazta Kovácsot. Mármint Kovács szerint. Békéltetni akarták őket csütörtökön, de sikertelenül.

"A bíróság megkérdezte Kovács Lázárt, hogy óhajt-e békülni. Azt mondta, hogy nem, abban az esetben sem, ha Bíró Andrea bocsánatot kérne" – mondta a tárgyalás után - ahova csak azért engedték be az újságírókat, hogy közöljék velük, nem mehetnek be - dr. Hyross Virág, Bíró Andrea ügyvédje. Dr. Ruttner György, a szakács ügyvédje viszont felhozta, hogy Bíróék arra hivatkoznak, hogy a nő nem említette név szerint Kovács Lázárt, amikor arról beszélt, hogy néhány hónappal ezelőtt ki akarta őt megveretni. "Szerintünk egyértelmű, hogy Kovács Lázárról beszélt. Azt sejtette, hogy az ügyfelem áll a támadás hátterében. Megvalósult a nagy nyilvánosság előtt aljasul elkövetett rágalmazás" – közölte. "Azt kérték, hogy a közös gyerekük miatt vesse el a bíróság az eljárást. Egy gyereket nem erre kéne használni. Ha valakinek gyereke van, az nem jelenti azt, hogy mindent elkövethet" – tette hozzá. "Olyan kijelentések voltak, amik mélyen belegázoltak Kovács Lázár becsületébe. Ezt ki kell mondania a bíróságnak, hogy tisztázódjon és helyre álljon ügyfelem becsülete. Ez bírósági ítélet nélkül nem valósulhat meg"- mondta. Mi meg mondtuk, hogy bonyolult. Van itt rágalmazás, bosszú, becsület, meg minden, ami egy rendes szappanoperában.

Nézze meg Andreát is!

A magánvádas eljárás úgy néz ki, hogy első körben megpróbálják a feleket kibékíteni. "A bosszúról szól ez a büntető eljárás is, mint minden korábbi lépés" – reagált dr. Hyross Virág. "Az ügyfelem mindenképpen szeretett volna békülni. Nagy nyilvánosság előtt bocsánatot kért. Kovács Lázártól nem, mert őt nem rágalmazta. Nem vezette félre a hatóságot, mert nem ő tette a feljelentést. Nem számít hamis vádnak, ugyanis nem nevezte meg, hogy ki követte el a támadást. Ráadásul hamis vádat csak hatóság ellen lehet elkövetni, de az ügyfelem ilyet nem tett. Amikor rendőrségi meghallgatásra került sor, az első alkalommal elismerte, hogy nem volt valós a támadás. Rágalmazás szintén nem kerül számításba, mert nem nevezett meg konkrét személyt" – magyarázta az ügyvédnő. "Az egész baráti, ismerettségi és megbízói köre megdöbbenéssel fogadta ezeket a rágalmakat" – idézte fel viszont dr. Ruttner György a tárgyalás után.

Az ügy folytatódik, mert a kibékülés tehát nem járt sikerrel. Annyi nehezítés még van benne, hogy Bíró Andrea próbára bocsátás alatt volt garázdaság miatt, amikor a magánvádas eljárás megindult ellene. Ettől viszont még nem számít büntetett előéletűnek, de az is megtörténhet, hogy börtönben végzi.

Szeretőm van, szeretőm!

Az egész még még tavaly augusztus közepén kezdődött, amikor a Blikk megírta, hogy megverték Kovács Lázár szeretőjét, Bíró Andreát, és felpofozták közös gyereküket, a kétéves Lázárkát is. "Épp hazafelé tartottam a kis Lázárkával, amikor a házunktól 200 méterre kipattant két vadidegen férfi egy sötét autóból, és megtámadtak. A kisfiam előtt pofoztak fel és tépték meg a hajamat, miközben megfenyegettek, hogy ha még egyszer nyilatkozom Lázárral kapcsolatban, akkor még ennél is rosszabbul fogok járni" – nyilatkozta Bíró a lapnak. Aztán hozzátette még, hogy miután a gyerek sírni kezdett, neki is lekevertek pár pofont. Azt állította, hogy a támadók el akarták venni azt a telefonját is, amiben a Kovács Lázárral folytatott kapcsolatának bizonyítékait őrzi. Bíró azt nyilatkozta, hogy sejti ki áll a dolog mögött, de neveket nem közöl, mert abból csak rosszul jönne ki.

Nézze meg Lázárt!

Az állítólagos támadás után Bíró Andreának zaciba kellett adnia az aranygyűrűjét is, amit még Kovács Lázártól kapott, ugyanis az összes pénzét elvitték, de feljelentést meglepő módon nem tett a rendőrségen. "Az új ügyvédem azt ajánlotta, hogy ne menjek a rendőrségre, és ne jelentsem fel őket. Tudjuk, ki áll a támadás hátterében, hiszen egyértelművé tették a támadóim, ezért az ügyvédem fogja elintézni az érintettekkel az ügyet" – nyilatkozta ezúttal is a Blikknek. A szakács viszont a Bors információi szerint nem hagyta, hogy neve összefüggésbe kerüljön a támadással, ezért a feljelentést megtette ő. "Ügyfelemnek nincs köze a támadáshoz, sőt, olyannyira elítéli ezt a súlyos bűncselekményt, hogy hétfőn feljelentést tettünk az illetékes nyomozó hatóságnál testi sértés és kétrendbeli rablás miatt" – számolt be ügyvédje, dr. Ruttner György.

Akarat és képzet

Aztán szeptemberben őrült fordulat következett, a Blikk úgy értesült, hogy Kovács Lázár csacsogó szeretője elismerte a kecskeméti nyomozóknak, hogy hazudott a verésről. A lap információi szerint egy két és fél órás tanúvallomáson tört meg Bíró Andrea. A következő komolyabb hírt pedig már az jelentette, hogy a Bors megjelentette, hogy eljárás indul a nő ellen. "Nyilvánosan megrágalmazta ügyfelemet, amiért súlyos büntetés is járhat" – nyilatkozta akkor dr. Ruttner György.

Eközben beindult a vita a gyerektartás összege körül is. Kovács Lázár ügyvédje havi 220 ezer forintot említett a Velvetnek, míg dr. Hyross Virág csak hetvenezer forintról beszélt. Úgyhogy 2011 áprilisára megkavarodott minden, és nem lehet világosan látni, ki a hülyébb. A szakács, aki csúnyán beleszaladt egy apasági ügybe, és ahelyett, hogy elengedné az egészet, kínosan harcol a becsületéért, vagy a szerető, mert béna haknizás után lebukott élete bunyós történetével.