Egy nyári szünet előtti utolsó osztályfőnöki órára hasonlított a 2011-es VIVA Comet-díjátadó jelöltbemutatója. Senki sem számított semmire, így viszont mindenki örült mindennek. Különösen Tóth Gabi, akit idén több kategóriában is jelöltek, meg is köszönte az édesanyjának, Tapolcának, és mindenkinek, aki szereti.

Amint arról beszámoltunk, az idei VIVA Comet-gálát a Papp László Budapest Sportarénában rendezik, június 10-én. Az eseményt, illetve a jelölteket beharangozó sajtótájékoztatón kevés kivételtől eltekintve minden esélyes részt is vett, úgy észleltük, csak Wolf Kati kért és kapott felmentést egy forgatásra hivatkozva.

Mindennek örültek, a sajtót kivéve

A helyszínre érkezett előadók egymás szoros közelségében telepedtek le, ez pedig láthatóan csekély átlagéletkorukkal és kitörő jókedvükkel kombinálva olyan hatást eredményezett, mint egy gimnáziumi osztály nyári szünet előtti utolsó, pénteken, a hatodik órában zajló osztályfőnöki órája. Örültek mindennek: a háziasszonyi szerepet gyakorló, kedvesen csetlő-botló Iszak Eszternek, a mellettük ülő jelölésének, és a megszokottnál világosabb hajszínű Lola már-már szabad szemmel nem láthatóan rövid shortjának is. Egyedül a sajtójelenlét nem aratott osztatlan sikert.

Még a Comet-dalt is borzasztóan szerették. A nagy lelkesedéssel beharangozott gigaslágerről azért kiderült: a tavalyi reciklált változata, minimális eltéréssel, és igazából a klipjét is megtartották, csak belevágtak néhány jelenetet a tavalyi díjátadóból, illetve körülbelül másfél új snittet rögzítettek a tavalyi díjazottakkal.

Zenészek!

Az egyes kategóriák jelöltjeit Iszak Eszter a színpadra hívta, hogy protokolláris kérdéseket tegyen fel nekik. A legszebb pillanat talán az volt, amikor MM - a magyar Justin Bieber - kiakadt kicsit, hogy itt is azt kérdezik tőle, a zenélés nem megy-e a suli rovására. Tóth Gabi nagyon örült, hogy idén jelölték, meg is köszönte édesanyjának, Tapolcának, és mindenkinek, aki szereti. Rami azzal a kérdéssel szembesült, hogy erre a gálára is csodálatos ruhakölteményben libben-e be - erre azt válaszolta, hogy igen, de még semmit sem mond róla.

Lola csak Tóth Gabitól tart

Lola teljesen őszintén tudatta a megjelentekkel, hogy ő csak Tóth Gabitól tart a közös mezőnyből, az Animal Cannibals pedig felháborodott, mert a Groovehouse-t idén nem jelölték, pedig erre már tizenkétszer volt példa. Puskás "Macskasétáltató" Peti közölte, hogy nehéz évről évre ilyen jóképűnek lenni, a jelöltek többsége pedig a "számítottál erre?"-kérdésre azt mondta, "hát igen is, meg nem is, de inkább nem". A határozatlan jelölteket aztán több szögből is megörökítették, mire ők lelkesen felöltötték a mosolyálarcot, és ez ki is tartott a hiperesemény végéig.

És akkor még egyszer a jelöltek

Legjobb új előadó: Children of Distance, Düki, Fluor, MM, UltraPop.
Legjobb együttes: Animal Cannibals, BNF, Children of Distance, Compact Disco, Stereo 2.0.
Legjobb női előadó: Barbee, Lola, Rami, Tóth Gabi, Wolf Kati.
Legjobb férfi előadó: Fluor, Király Viktor, Puskás Peti, SP, Varga Viktor.
Legjobb videoklip: Király Viktor, Varga Viktor, Rácz Gergő, Tóth Gabi, Noémi Virág.
Életműdíj: később jelentik be.

Ha pedig ennyi ráhangolódás nem lett volna elég, íme a Comet-dal. A szám címe: Ha zene szól. Előadja: Viva Comet Allstars.