Férjhez ment Zara Phillips, az angol királynő legidősebb lányunokája is. Természetesen nagyjából huszadakkora felhajtással, mint Vilmosék áprilisban. Így néz ki egy családias királyi lagzi.

Összeházasodott Zara Phillips és Mike Tindall brit rögbijátékos. A királynő legidősebb lányunokája Edinburgh-ben ment feleségül szerelméhez, és noha a királyi család közel sem rendezett akkora népünnepélyt, mint Vilmosék lagziján, azért több százan tömörültek oda, hogy a friss házasoknak csápoljanak, és kifejezzék jókívánságaikat.

A vőlegény a templomhoz csapattársaival, rágózva érkezett, mint azt a Telegraph kajánul megjegyzi. A lap szerint nyugodt, kellemes hangulatú esküvő volt ez, ahol a menyasszony a divatnak megfelelően nem ígért engedelmességet új urának.

Az eseményen a királynőn és férjén kívül részt vett Károly herceg és Kamilla, Vilmos herceg és Katalin hercegné, illetve Harry herceg is. András herceg lányaival, Beatrice és Eugenie hercegnőkkel érkezett – írja a BBC. Hülye ruhás nők elenyésző számban akadtak.

Zara egyébként tizenharmadik helyen áll a trónöröklési rangsorban. Ő a királynő egyetlen lányának, Anna hercegnőnek lánya, aki nemcsak hogy sportolóhoz ment hozzá, maga is aktív: díjugrat, még világbajnok is volt. Sportkarrierje okán tartja meg családnevét is. Eljegyzésüket tavaly, nem sokkal karácsony előtt jelentették be.

Zara Philips egy Stuart Parvin tervezte elefántcsontszínű selyem-és szaténruhában állt oltár elé, amelyhez Jimmy Choo cipőt, tiarát és fátylat húzott. Mint a Daily Mail divatszakértője gonoszul megjegyzi, Parvin ruháira nemcsak az egyszerű, elegáns vonalvazetés a jellemző, hanem az is, hogy rafináltan rejti el az asszonyosabb testrészeket. A tervező egyébként a királynő kedvence is.

Az érdeklődőket nem engedték túl közel a helyszínhez, de Edinburgh óvárosában megtekinthették, ahogy a királyi család tagjai érkeznek és távoznak, ami bizonyára jó buli volt. Itt is volt nyilvános csók egy palota előtt, sőt, skót dudások is játszottak a pár tiszteletére. Az ezt követő zártkörű délutáni esemény után a család vendégeket is fogadott.