A napokban elhunyt énekesnő halála óta minden nap szerepel a hírekben, most már elértünk oda, hogy ha valaki néhány perc címlapot szeretne, akkor róla nyilatkozik valamit. Közben persze a lemeze mindenhol hiánycikk lett, csúcsokat döntögetnek az eladásai, elvileg készül róla a film, és az aukciós oldalakat is elárasztották a relikviák.

Amy Winehouse halála előtt örökbe akart fogadni. Aztán mégsem. Kelly Osbourne még mindig nem tért magához az énekesnő halálhíre óta. Lady Gaga két napig nem tudott megszólalni a hír hallatán, Brooke Mueller pedig retteg attól, hogy úgy jár, mint Amy Winehouse. Az amerikai Topmodell leszek zsűritagja, Janice Dickinson szerint az énekesnő le akart szokni a drogokról, csak későn eszmélt.

Ezek az utóbbi napok hírei Amy Winehouse-ról. Mindenki szeretné kivenni valahogy a részét abból, hogy a nevével most szinte biztosan be lehet kerülni a lapokba. Talán csak a fiújának nem sikerült rendesen, aki azt hangoztatta, hogy az esküvőt tervezték mielőtt Winehouse meghalt.

A címlaphajhász celebek mellett vannak azok, akik szakmájuknál fogva jártak jól az énekesnő halálával. A 2006-os Back To Black című lemeze ismét tarol az eladási listákon. Jelenleg vezeti a Billboard digitális lemezeladási listáját, ahogy a BBC hivatalos albumlistáján is ez áll az első helyen. A magyarországi listákon egyébként nem található meg Amy Winehouse semmilyen szerzeménye sem.

Ami azért is érdekes, mert az énekesnő halála után volt olyan magyar könyvesbolt, amit Amy Winehouse-zal reklámoztak, a Bookline-ná pedig csak 4-6 napra vállalják az énekesnő kiadványainak kézbesítését. A nagy konkurencia, az Alexandra 1 munkanapot ír honlapján, ráadásul mintha az árai is jóval alacsonyabbak lennének ebben témakörben, mint a Bookline-nak.

Az énekesnő 2008-as életrajzi könyvét itthon antikváriumból lehet beszerezni, kb. 2500 forintos áron. A Vatera.hu online aukciós oldalon még nem bukkantak fel az igazi ereklyék, de már itthon is hirdetnek tízezer forintért Amy Winehouse-lemezt.

Az eBayt már sokkal jobban ellepik az Amy Winehouse halálához köthető tételek. A legdrágábban különféle domainneveket kínálnak. A legtöbbet a rip-amy-winehouse.com-ért kérik, egész pontosan százezer dollárt, körülbelül húszmillió forintot.

Egy dedikált Rolling Stone magazin, amin az énekesnő van a címlapon háromezer dollárba, kb. hatszázezer forintba kerül. A legtöbb licit, eddig 27 egy remix cd-re érkezett, ennek ellenére az ára még mindig ötezer forint alatt van átszámítva. De sokan licitálnak egy sálra is, amiben az énekesnő egyszer fellépett , valamint egy dedikált fényképre is. Az énekesnő ruháiból amúgy valószínűleg tűnnek még majd fel különféle darabok, miután halála után pár nappal apja, Mitch Winehouse lánya ruháit osztogatta a lakása előtt gyászoló rajongóknak.

Végül ne hagyjuk ki a filmipart sem, ami kicsit lassabban tud csak rámozdulni a dolgokra, de a pletykák szerint már nagyban megy a készülődés egy Winehouse-filmre, még ha egyelőre semmi konkrétumot sem tudni. Csak potenciális főszereplők nevei bukkannak fel, Scarlett Johansson mellett például Keira Knightley vagy Sienna Miller , de az énekesnő magyar hasonmása is bízik benne, hogy megkaphatja a szerepet.