Rákóczi Juditnak nem áll le a pörgés, szeptemberben például már utazik is Franciaországba egy kétnapos rendezvényre, ahol a napokban elhunyt énekesnőt kell hoznia. Ha hívják, márpedig miért ne hívnák, akkor időnként Londonba is visszatér, ahol a főiskolai tanulmányait végezte, és ahol nem mellesleg felfedezték. Ő az egyetlen Winehouse-hasonmás, az énekesnő halála pedig nem befolyásol semmit.

"Nyilván jobban elszomorított a halála, mint egy átlagembert. Ha kimondják a nevét, akkor eszembe jut a munkám. Sajnálom persze, de most mondjam azt, hogy megérdemelte, vagy nem tudom, hogy mit mondjak. Az biztos, hogy imádott drogozni, imádott bekábulva lenni, imádott piálni, de mindenki meghal, aki ilyen" – magyarázta a Velvetnek Rákóczi Judit, a napokban elhunyt énekesnő, Amy Winehouse hasonmása. Ez azonban nem veszélyezteti a karrierjét: ha hívni fogják, akkor ezután is dolgozni fog hivatalos Winehouse-hasonmásként. Szeptemberben például megy Franciaországba egy kétnapos rendezvényre. "Amy Winehouse halála abszolút nem befolyásol semmit, ugyanúgy megy ez."

Ahogy mondta, már várja, hogy szerepeljen Winehouse életrajzi filmjében. "Forgattak velem egy kisfilmet. Jeleneteket kellett eljátszanom, például injekciós tűt adtak a kezembe, meg művérrel leöntöttek, és fetrengenem kellett a szőnyegen. Kihívás volt, mert én még soha nem drogoztam" – emlékezett vissza. Ezen forgatáson azt mondták neki, hogyha Amy Winehouse meghal, akkor ő lesz az életrajzi film főszereplője. Hogy kik is ígérték ezt, arról viszont fogalma sincs: "Te, én semmire nem emlékszem. Tényleg. Rengeteg munkám volt." Ahogy a Velvetnek korábban elmondta, egy jobb héten akár 2000 fontot, azaz több mint 600 ezer forintot is megkeresett.

Klikk!

Nem tudtam, hogy ki ő

Rákóczi Judit még 2006-ban ment ki Londonba. Felvették a London College-ba, és a West Thames College-ba is. "Felvételi volt, portfóliót kellett összeállítani, festmények, rajzok, ilyenek." Aztán 2007 végén robbant a karrierje Amy Winehouse-hasonmásként. "A suliban mondták az angolok, hogy hasonlítok Amy Winehouse-ra. Én akkor még nem tudtam, hogy ki ő, megnéztem. Aztán mondták, hogy vannak ilyen hasonmásos munkák is. Abszolút látatlanban ment az egész. Jelentkeztem egy ügynökséghez, ők felhívtak, hogy lenne egy munka. Már nem emlékszem, hogy mi volt, de helyt kellett, hogy álljak, mert utána folyamatosan hívtak. Meg ugye, én vagyok az egyetlen."

Általában rendezvényeken kellett feltűnnie, de volt olyan is, hogy dél körül meglepetésszerűen be kellett mennie egy irodába. Máskor meg csak bulikban kellett ücsörögnie, és csakúgy iszogatnia. Ennek lehet, hogy nem sok értelme van, de "az angolok imádják ezt." Egyszer David Beckham hasonmásával viccből úgy sétáltak be egy buliba, mintha valóban a két híresség érkezett volna. "Elég ütős szórakozóhely volt, oda még Vilmos herceg is járt." A tulaj kiszúrta őket, de azt mondta, hogy csinálják végig. Amikor kimentek, még két nagydarab biztonsági őrt is kaptak kísérőnek. "Akkor még durvább az egész." Csak egyszer szóltak be neki az utcán, éppen akkor, amikor a Velvet vele forgatott, viszont autogramot rendszeresen kértek tőle.

Végre egy jó kérdés

2009 nyarán jött haza Budapestre. A Velvetnek legutóbb azt mondta, hogy egy saját, hasonmásokkal foglalkozó ügynökséget szeretne nyitni, de erről lebeszélték, mondván, itthon nincs erre kereslet. "Össze lehetett volna hozni egy ilyet, de letettem róla." Most stylistként dolgozik, többek között magazinoknak, óriásplakáton, sőt, Fideszes politikusoknak is, de hogy kiknek, azt nem mondhatta el. "Ez egy nagyon jó kérdés" – válaszolta, amikor a hosszútávú terveiről kérdeztük. Végül azt mondta, hogy nehezen kezelhető gyerekeknek szeretné megtanítani a stílust, például fotózásokra menni velük. "A gyermekjóléti szolgálaton belül" – tette hozzá. Egyébként itthon is elvégzett egy stylist sulit.

Klikk!

Hajtós kurvák

Mint kiderült, részt vett a Szerelem legfelsőbb szinteken győztesének, Veronikának a születésnapi buliján is, amin a Velvet munkatársait először táncosoknak nézték. Az egyik barátnője intézte a kaját, ő pedig beugrott segíteni. "Borzalmas volt a buli. Nem az én világom, például csak mi ketten voltunk nadrágban. A rendőrség is csak azért volt kint, mert nem álltak el három autóval." Emellett nem értette, hogy miért egy orosz milliárdos kupijában tartották. "Sok mindent hallottam én azokról a lányokról. Hajtós kurvák" – tette hozzá. VV Évával viszont közös az egyik társasága, és közös barátjuk is fogja műteni a Való Világ egykori játékosának a mellét, úgyhogy vele kivételt tesz. "Én az Évát bírom amúgy" – mondta.