Rose McGowan kilenc éves volt, amikor családjával együtt elszökött a szektából, amelyben apja addig magas pozíciót töltött be. A Children of God tagsága szexrabszolgának használt nőket és gyerekeket, a színésznő apjánál akkor szakadt el a cérna, amikor pedofil képregényt akartak rajzoltatni vele.

Rose McGowan most először árulta el, hogy kilenc évesen családostul elszökött egy szektából. A színésznő gyerekkorát a Children of God (Isten Gyermekei) kötelékében töltötte, a szekta pedig sajátos logikával elegyítette a szexuális szabadosságot és a térítő missziót. McGowan apja fejes volt a szektában, az olasz csoportok irányításában volt érdekelt, ezért a család (apa, anya, három gyerek) sokat utazgatott Európában. A Children Of God ellen 1978 feljelentés érkezett, például gyermekbántalmazás és szexuális zaklatás miatt.

A People-nak adott interjújában McGowan kifejtette, a velük töltött idő alatt dühös és rémült volt. Nem csoda: egyik emléke a mai napig kísérti. "Nem szabadott tökéletlennek lenned. Volt egy kicsi szemölcsöm a hüvelykujjamon, és emlékszem, hogy végigmentem a folyosón, mire kinyílt egy ajtó, elkapott egy felnőtt, levágta [a szemölcsöt] egy borotvapengével, és visszalökött a folyosóra, miközben még mindig véreztem."

Már hamar eldöntötte, hogy felnőttként nem szeretne úgy élni, mint azok a nők, akik körülvették – a szekta asszonyait ugyanis leginkább szexrabszolgákként tartották, a többnejűség pedig engedélyezett volt. A nőket emellett rendszeresen kizavarták a birtok határát jelölő kerítésig, hogy új tagokat próbáljanak magukhoz csábítani. Ezt hívták flirty fishingnek (szó szerint flörtölős pecázás, szóval beetetés).

A színésznő apja akkor döbbent rá, hogy le kéne lépni, amikor arra kérték, hogy rajzoljon olyan képregényeket, amelyek a pedofil szexet népszerűsítették. Lányával és néhány testvérével egyik éjjel ott is hagyták a beteg bagázst, elbújtak egy házban, és próbálták kicselezni a szekta nem-kiugrott tagjait. “Emlékszem egy férfire, aki kalapáccsal próbálta ránk törni az ajtót." az Egyesült Államokig menekültek, Portlandben telepedtek le.

McGowan családi kötelékei ezután kicsit szebb képet mutattak,

(testvéreivel a mai napig jó a kapcsolata), tizenhárom évesen azonban megszökött otthonról, drag queenek között élt.

Akár mindezek miatt, akár más okokból, McGowan a mai napig nem él egyszerű életet: az arcát már annyira szétplasztikáztatta, hogy le is bénulhat, elég fura fazonokkal járt (például Marilyn Mansonnal és Robert Rodriguezzel), de most egyedülálló, és úgy kéne neki egy jó szerep, hogy csak na.

Szekták, gyerekek

A McGowant megnyomorító szekta azóta átkeresztelkedett: már The Family International-nek hívják, és felülvizsgálta a szexualitást illető nézeteit, beleértve a pedofíliát is. Itt lehet nézegetni őket, nagyon szép küldetéstudatuk lett, biztos remek emberek.

Ugyanez a szekta nevelgette egyébként a színésztestvéreket, Joanquin és River Phoenixet is, ám ők Mexikóban és Venezuelában éltek. River Phoenix erről egyszer úgy nyilatkozott, 1977-ben, a hetedik születésnapján "undorító körülmények között" éltek. Szüleinek sok volt a dugós térítésből, összepakoltak és elhúztak onnan, hogy sima hittérítők legyenek. (River Phoenix 1993-ban hunyt el drogtúladagolásban, Joaquin Phoenix túlélte a saját függéseit, de normálisan ritkán viselkedett.)

De nemcsak a keresztény hittérítő szekták keserítenek gyerekeket, és nemcsak a múltban: az Egyesült Államokban és Európában is jelenlévő Szcientológia Egyháza főleg celebeket kebelez be, akik boldogan járnak a központokba, hogy saját, és gyerekeik agyát mosassák.

Így volt ezzel például John Travolta is, aki a szcientológus tanítások értelmében úgy vélte, hogy autisztikus vonásokat mutató fiának nincs szüksége orvosi segítségre – aztán kicsit megingott, amikor Jett Travolta meghalt, de végül nem hagyta ott az egyházat. Még akkor sem, amikor őt akarták megvizsgálni, hátha a negatív kisugárzásai okozták azt a rohamot, amely miatt fia életét vesztette. (Azóta Travoltáéknak született még egy gyereke, Benjamin.)

A szcientológusok reklámarca egyértelműen Tom Cruise, kérdéses, hogy vér szerinti lánya, Suri mit gondol majd a dologról, ha egyszer felnő. Cruise-on kívül korábban tudni vélték, hogy Will és Jada Smith, illetve Jennifer Lopez is szeretné efelé terelgetni a gyerekeit – ez azóta sem bizonyosodott be.