Nők tucatjai jelentkeznek Amerikában fenékplasztikára, és ezeknek a jelentkezőknek a jelentős része csak annyit mond a sebésznek, hogy Pippás fenékemelést kér. Egy plasztikai sebész szerint tíz női pácienséből nyolc fenékplasztika miatt fordult hozzá, kettő pedig konkrétan Pippa Middleton fenekére hivatkozott. A Jennifer Lopez-, és Kim Kardashian-féle nagy fenék után most a szerényebb seggek lehetnek a trendik.

A Miamiban élő, huszonnyolc éves egyedülálló anyuka, Christina Valdez nem celeb, csak arról nyilatkozott az ABC Good Morning America című reggeli műsorában, hogy nemrégiben megcsináltatta a fenekét. Egész pontosan arról, hogy a megvilágosodást számára a brit királyi esküvő közvetítése, illetve a menyasszony húgának, Pippa Middletonnak a látványa hozta el. "Csodás feneke van. Abban a ruhában hihetetlennek tűnt az alakja" - öntötte szavakba érzéseit. Mint mondta, ekkor döbbent rá, hogy pontosan olyan alakot szeretne, mint amilyen a koszorúslányé.

"Hatalmas felbolydulás követte a királyi esküvőt, az emberek Pippa méreteit akarják, aki valóban ragyogó nő" - tette hozzá Valdez plasztikai sebésze, Dr. Constantino Mendieta. Az orvos elmondta, hogy pácienseinek 80 százaléka fenékműtétre vár, és ennek a 20 százaléka Pippa Middleton fenekére vágyik. Mint mondta, ezek a nők eleve úgy mennek hozzá, hogy "Pippás fenékemelést" szeretnének kérni. A kábé kétórás műtét alatt egyébként zsírt szívnak le a páciens hasáról, és ezzel töltik fel a fenekét.

Ahogy dr. Ferenczy József plasztikai sebész a Velvetnek elmondta, Magyarországon még korántsem ilyen elterjedt a fenékplasztika. Ő körülbelül tíz százalékra tenné ezeknek a műtéteknek a számát, bár európai átlagban ez folyamatosan emelkedik. Arra viszont, hogy direkt Pippás feneket kértek volna tőle, még nem volt példa. "Vannak mindig ilyen divatáramlatok, de nálunk még nem említették a nevét. Angelina Jolie-ajakkal, vagy Jennifer Lopez-fenékkel viszont lehetett már találkozni." Mint említette, leggyakrabban az orrplasztikára vágyó betegek jelennek meg újságkivágásokkal.

A fenékműtétek rövid története

A fenékműtét őshazája Brazília. Az egész műtéti beavatkozás viszonylag későn keletkezett, mellműtéteket például már a hatvanas években elkezdtek csinálni, a fenékplasztikák a kilencvenes évek elejétől indultak. A műtétnek az a célja, hogy a fenék lógását megszüntesse, a csúcsosságát és a keménységét megnövelje, speciális esetekben a hosszú feneket lerövidítse, magyarázta a Velvetnek dr. Ferenczy József. Egy úgynevezett farvágányban ejtett négy-öt centis metszésből mindkét oldalt meg lehet operálni. "Nehezen kontrollálható a műtét menete, ezért viszonylag kevesen vállalják" - mondta. Az implantátum egyébként erősebb anyagból készül, mint a mellműtétek esetében, de nagyon hasonlóak.

A huszonnyolc éves Pippa Middleton és az ő feneke Vilmos hercegék áprilisi esküvőjén bukkant fel, és azóta gyakorlatilag meghódította a világot, saját Twittere, és Facebook-oldala lett. A kisebbik Middleton-lány még az egyik magazin címlapját is megkapta, kapcsolatok mentek tönkre a legendás fenék miatt, és sütiből is szépen kirakták már. A Pippa-láz változatlanul tart, kitalálták, hogy filmet is forgatnak a fenekéről, mostanában pedig el kezdtek figyelni Middleton lábára is. Egyszer mondjuk meggyanúsították, hogy fenékemelő bugyit viselt.