Múlt hétvégén öngyilkosságot követett el bükkzsérci otthonában a Zséda-utánzatként elhíresült mezőkövesdi énekesnő, Csézi „Csézy” Erzsébet élettársa, L. László. Információink szerint a negyven év fölötti férfi főbe lőtte magát, az okok egyelőre nem ismertek.

Bükkzsérci otthonában fejbe lőtte magát a hétvégén a 32 éves mezőkövesdi énekesnő, Csézi „Csézy” Erzsébet üzletember élettársa, L. László, aki bő három évvel ezelőtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Csézy megnyerje a Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi fordulóját. A Velvet információját több helyi lakos is megerősítette, és hétfőn hajnalban már az énekesnő hivatalos honlapján is megjelent az első részvétnyilvánítás: „Őszinte részvétem! Imádkozom érted, hogy legyen erőd feldolgozni ezt a hatalmas tragédiát!” – áll a vendégkönyvben.


Nagyobb térképre váltás

1998-ban találkoztak először, 2005-ben jöttek össze

Az, hogy a negyven év fölötti, bútoriparban jártas üzletember miért lett öngyilkos, egyelőre nem derült ki. A történtek miatt a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságot is kerestük, ám hívásunk időpontjában már nem tudták kapcsolni az illetékest. Csézi Erzsébetet is próbáltuk elérni, de nem vette fel a telefonját.

Az énekesnő 1998-ban ismerkedett meg későbbi párjával, L. Lászlóval, ám akkor még mindketten komoly kapcsolatban éltek, így viszonyuk megrekedt a barátságnál – nyilatkozta az énekesnő egy évvel ezelőtt a Fókusznak. „Mindig fontos volt számunkra, hogy mi van a másikkal. És utána véget ért nekem egy hatéves kapcsolatom, neked, azt hiszem, hét, eltelt pár év, és az élet megadta azt a lehetőséget, hogy még egyszer találkozzunk úgy, hogy szabadok vagyunk, és akkor megpróbáltuk 2005-ben és most van 2010.”

Csézi „Csézy” Erzsébet 2008-ban, látszólag a semmiből előtűnve nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivál hazai fordulóját. Riválisai egyből bundát kiáltottak, de mint kiderült, elhamarkodottan, a Zsédenyi Andrienn stílusjegyeit magán viselő énekesnő ugyanis ügyes kampányának és a régióban szerzett népszerűségének köszönhette a szavazatokat.