Világsztárokra hajaznak a magyar celebek

2008.03.22. 09:20
Két évvel ezelőtt már csokorba gyűjtöttük azoknak a magyar hírességeknek a listáját, akik egy külföldi kollegájuknál bevált recepttel próbálták megvalósítani magukat. 2006 óta természetesen sokat változott a világ, és újabb hasonmások tűntek fel, akik vagy tudatosan, vagy nem szándékosan egy világhírű celebet másolnak. Vajon Lola valóban a magyar Avril Lavgine, Párkányi Évi pedig a saját Britney Spears-ünk?

Csézy – munka és magánélet

Bár a mezőkövesdi énekesnőt egyik hazai kollégájával, Zsédenyi Adriennel szokták összehasonlítani, természetesen nem hagyhatjuk, hogy ne találjuk meg Csézy külföldi megfelelőjét. A külső jegyek tekintetében – természetesen a színpadias megjelenéstől eltekintve - ugyan nincs olyan túl nagy hasonlóság Celine Dion és a matyó származására oly büszke énekesnő között, de máris más a helyzet, ha körülnézünk a két díva közvetlen környezetében. Bizony, mindkét énekesnőt a férje menedzseli. A kanadai énekesnőre tizenévesen figyelt fel az egykori popsztár, René Angélil, aki nyomban kezébe is vette leendő felesége karrierjének irányítását. Bár Csézi „Csézy" Erzsébet párja, Lajos László főként a bútoriparban járatos, neje menedzsereként és kampányfőnökeként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az énekesnő megnyerje az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi fordulóját.

Lola – három az egyben

Bár Lola első pillanatra könnyen beskatulyázható hírességnek tűnhet, igazából nem sikerült eldöntenünk, hogy Avril Lavigne, Ashlee Simspon, esetleg Alizée hazai utánzatként kell rá tekintenünk. A kanadai énekesnő mellett szól, hogy Lola is kedveli a térdzoknis, cuki koponyás stílust, amit külföldi kolléganője szépen-lassan kezd megunni egy-két elegánsabb esemény kedvéért. Jessica Simspon kishúgára részben a zenei stílus miatt esett választásunk, részben pedig azért, mert ő is kacérkodott a színészettel, valamint azért, mert ő is előszeretettel fél-playbackkel. Lola javára írjuk, hogy a napokban élőben is koncertezett. Ami pedig a zsánert illeti, a Moi...Lolita című dal korzikai születésű énekesét, Alizée-t juttatja eszünkbe.

Mark – Mika és társai

Lolához hasonlóan a tinik másik nagy kedvence, Mark is több külföldi énekesből lett összegyúrva. Ha a göndör fürtöket és ez idei díjesőt vesszük figyelembe, akkor mindenképpen Mika analógiája. Ami a hangfekvést illeti, a libanoni származású énekessel csak a Bee Gees veheti fel a versenyt. Ha az öltözködési stílust vesszük, akkor Justin Timberlake is szóba jöhet, aki a két előbb említett kollégával ellentétben ugyan évekkel ezelőtt megszabadult dús hajkoronájától, de Markhoz hasonlóan ő is kedveli a farmer és zakó kombinációját. Zenei stílus tekintetében szinte az összes jobblétre szenderült és még mindig létező fiúzenekart fel tudnánk sorolni.

Karsai Zita - Flashdance utánérzés

Aki látta a nyolcvanas évek egyik legnagyobb sikerfilmjét, annak valószínűleg rögtön a göndörfürtű, szétszabdalt melegítőben táncoló Jennifer Beals ugrott be, amikor Karsai Zita feltűnt a Megatánc egyik adásában. Később kiderült, hogy nemcsak a külső és a mozgás egyezik, hanem részben a karakter és magyar lány előélete is. Míg Alex Owens sztriptíztáncosként dolgozott esténként, addig Karsai Zitáról előkerült egy pikáns fotósorozat. A Flashdance sikerét egyébként több külföldi celeb is megpróbálta kiaknázni. Jennifer Lopez, aki táncosként kezdte karrierjét, I’m Glad című klipjében tisztelget a film előtt, Geri Halliwell pedig It’s raining man című dalhoz készült videóban próbálta reprodukálni a film egyik utolsó jelenetét. A Weather Girls slágerét egyébként a cikkben később fontos szerephez jutó Bill Kaulitz is előadta Sat1 kamerái előtt zsenge 13 évesként.

Kedves Ferenc – Trump nyomában

Hogy mi a közös az ingatlan- és médiamogulként ismert Donald Trumpban és az újabban a fapados bizniszben próbálkozó Kedves Ferencben? Nos, mindketten gazdag vállalkozók, és mindketten a modellekre buknak. Trump például a 368. legpénzesebb milliárdos a világon, míg Kedves a 100 leggazdagabb magyar listáján a 27. helyet foglalja el. Ami a nőket illeti, Kedves Ferenc eddig két modellt fogyasztott el: Bódi Sylvit, akivel közel egy éve szakítottak, illetve Debreczeni Zitát, akivel még mindig egy párt alkotnak. Trump annyiban különbözik magyar megfelelőjétől, hogy ő a szőke hölgyeket részesíti előnyben, ráadásul ő nőül is veszi gyönyörű barátnőit. A cseh származású Ivana Zelničkovával 1977-ben mondta ki az igent, második feleségével, Melanija Knavs-szel pedig 2005-ben.

No Thanx - Tokio Hotel

Bár a szombathelyi zenekar nem veszi jónéven, ha a német bandához hasonlítják őket, a műfaj, a tagok életkora és a rajongói tábor alapján bizony elkerülhetetlen, hogy ne tekintsük őket bizonyos szinten a Tokio Hotel magyar klónjainak. És íme egy másik kapcsolódási pont: mindkét bandában van egy testvérpár, magyar vonalon Szekér Dávid és Olivér, a hoteles fiúknál pedig Tom és Bill Kaulitz. Szekér Dávid szerint egyébként az összehasonlítás a kezdetekben sokat lendített a pályájukon, de most már szívesen levakarnák magukról ezt a bélyeget. "Személy szerint nem is szeretem a zenéjüket, és nem érzem a mienkhez közelinek. Nyűg lett ez a skatulya" – nyilatkozta az énekes/gitáros, aki inkább a Red Hot Chilli Peppers és Jimi Hendrix rajongó.

Párkányi BB Évi – a magyar Spears

Bár pár évvel ezelőtt még Zimány Linda volt az énekesnő magyar hasonmása, azóta azonban Spears szült két kisfiút, elvált és kicsit megzakkant, ennek következtében az első magyar Big Brother széria szintén jobb sorsra érdemes győztese, Párkányi Évi lett Britney Spears méltó párja. A kaposvári lány kálváriája 2004 és 2005 környékén kezdődött. A pénzét hamar elköltötte, súlyos depresszióba esett, öngyilkos akart lenni és elmegyógyintézetben is kezelték. Azután sem javult a helyzet, hogy 2006 elején megszületett kisfia, János Noel. A gyermeket végül egy kocsmai verekedés után elvették tőle. A továbbra is komolyan pszichés problémákkal küzdő Párkányi Évit pedig júniusban beszámíthatatlannak nyilvánították. Kicsit más sorrendben, de Spears ugyanezeken ment keresztül az elmúlt másfél évben. A története azonban nyilván ismert minden olvasó számára.

Vannak még klónok?

Ön szerint melyik hazai híresség az, aki kísértetiesen hasonlít egy külföldi celebre? Írja meg nekünk tippjét indoklással együtt!