Magánéleti, párkapcsolati problémáktól elkeseredve hívta fel egyik barátját vasárnap délelőtt a mezőkövesdi énekesnő, Csézy élettársa. A férfi rosszat sejtett, így egy másik barátjukkal együtt Lajos László bükkzsérci otthonához siettek, ám addigra a 45 éves üzletember fejbe lőtte magát egy maroklőfegyverrel. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halálesetet. És mivel a férfinak nem volt fegyverhasználati engedélye, vizsgálatot folytatnak lőfegyverrel való visszaélés miatt.

Vasárnap dél körül értesítették a rendőrséget a 2008-as Eurovíziós Dalfesztivált megjárt énekesnő, Csézi „Csézy” Erzsébet élettársának öngyilkosságáról a férfi barátai. A 45 éves üzletember ismerősei Lajos László kétségbeesett telefonhívása után egyből bükkzsérci otthonához siettek. Hiába; mire odaértek, fejbe lőtte magát egy maroklőfegyverrel.

„A férfi előzőleg az egyik barátját telefonon hívta föl, és nagyon elkeseredetten beszélt a telefonba, ezért ő egy másik barátot is megkeresett, és ketten a házhoz mentek” – nyilatkozta a Velvetnek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Egyedné Novodomszki Éva hozzátette: a férfi barátai a hatóságnak elmondták, hogy az üzletember párkapcsolati gondokról beszélt a halála előtt. „Nem gondolták, hogy így fogják találni a barátjukat.”

Nem volt engedélye a fegyverre

Az elsődleges vizsgálat során nem merült fel az idegenkezűség gyanúja, így a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halálesetet. „Mivel a férfi nem rendelkezett engedéllyel erre a lőfegyverre, amivel az életét kioltotta, ezért a hatóság visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett elkövetésének alapos gyanúját állapította meg, és ebben is le fogja folytatni az eljárást” – mondta a szóvivő.

Az énekesnő 1998-ban ismerkedett meg későbbi párjával, Lajos Lászlóval, ám kapcsolatuk csak később teljesedett ki. „Mindig fontos volt számunkra, hogy mi van a másikkal. És utána véget ért nekem egy hatéves kapcsolatom, neked, azt hiszem, hét, eltelt pár év, és az élet megadta azt a lehetőséget, hogy még egyszer találkozzunk úgy, hogy szabadok vagyunk, és akkor megpróbáltuk 2005-ben és most van 2010” – mondta az énekesnő egy évvel ezelőtt az RTL Klub Fókusz című műsorában.

Csézi „Csézy” Erzsébet 2008-ban, látszólag a semmiből előtűnve nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivál hazai fordulóját. Riválisai bundát kiáltottak, de mint kiderült, elhamarkodottan; a Zsédenyi Andrienn stílusjegyeit magán viselő énekesnő ugyanis ügyes kampányának és a régióban szerzett népszerűségének köszönhette a szavazatokat.