A múlt heti adásban Tarány Tamás esett ki, versenyben van még az orrhangú Kocsis Tibor, a hamis Baricz Gergő és a modoros Muri Enikő. Sajnos tavaly sem volt sokkal jobb a felhozatal, és még ha van is köztük kiemelkedő tehetség, nehezen derül ki, mivel folyton elcsépelt számokat adnak elő.

Múlt hét szombaton megint üzenőshow-ként indult az adás: Ördög Nóra azzal nyitott, hogy az országban sok az önjelölt zenei szerkesztő, mivel a nézők rengeteg dalt ajánlottak a versenyzőknek, voltak köztük jók és rosszak is. Változást mindenesetre nemigen érzékeltünk, Baricz Gergőről ismét kiderült, hogy jó fiú - ezt most Zorán Apám hitte című dalával próbálta alátámasztani -, még a szüleinek is üzent, hogy reméli, látják, hogyan próbálja tovább vinni azokat az értékeket, amiket otthonról hozott.

Egyszerűen már hervasztóan hat, hogy a zenei tehetségkutatók utóbbi éveiben ismétlődnek a dalok, és a szerkesztők még csak arra sem törekednek, hogy feldolgozzák ezeket, és valamilyen új verzióval rukkoljanak elő. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy a versenyzők szeretnek biztosra menni, alig akad olyan szám, amiben lehetőségük nyílna a teljes hangterjedelmük megmutatására. Nem merik bevállalni a rizikót, csak hát így, ebben a formában a - jó hallással rendelkező - nézők feszt Tóth Verát, Rúzsa Magdolnát, vagy épp Oláh Ibolyát sírják vissza.

A múlt szombati élő adásban egyébként az is eldőlt, hogy kik a biztos dobogósok a műsorban: Baricz Gergőnek és Kocsis Tibornak párbaj nélkül sikerült bekerülnie a legjobb három közé, Muri Enikőnek viszont Tarány Tamással kellett megküzdenie ezért a posztért.

Az a nagyon ciki, hogy a végcél előtt sincs egy hamis hangoktól mentes produkció sem, de hát így volt ez tavaly is, amikor Takács Nicolas, Király L. Norbert és Vastag Csaba küzdött meg a nyereményért. Konkrétan az X-Faktor második szériájában sem vált számunkra világossá, hogy mit is jelent pontosan az az X. Nem látjuk.

Kik ők?

Na de nézzük, mi a mostani felhozatal: Kocsis Tibor arca és hangja nem volt ismeretlen a tévénézők számára, a korábban sorsolási menedzserként dolgozó énekes a 2007-es Csillag születikben tűnt fel először, ahol tovább tudott jutni, mint Janicsák Veca. A Velvet által megkérdezett énektanár véleménye viszont az, hogy Kocsisnak orrhangja van, igaz, ez csak technikai hiányosságnak köszönhető, amin lehet még javítani.

Muri Enikőt a nézők szintén ismerősként köszöntötték, az énekesnő már tavaly is próbálkozott a tehetségkutatóban, de akkor Geszti Péter inkább Shodeinde Dorkát vitte magával az élő adásba. Murin nagyon látszódik a maximalizmus, a siker érdekében két nadrágméretet is fogyott. Az énekesnő Szirtes Tamásnak, a Madách Színház igazgatójának is feltűnt, aki az Én, József Attila című darabban főszerepet adott az X-Faktor versenyzőjének. Előadásmódját Keresztes Ildikó kissé modorosnak véli.

Baricz Gergő minden pénz nélkül, Erdélyből érkezett Budapestre, és a csövezést is bevállalta a műsor miatt.

Ön szerint ki lesz a nyerő?

Már a válogatón közelebbi kapcsolatba került egy másik versenyzővel, Kováts Verával, akivel bár szakításukat híresztelték, most is együtt vannak. A párnak két adással ezelőtt egymással kellett megküzdeniük a párbajon, ahol a csaj maradt alul. Malek Miklós véleménye szerint az énekes a színpadra termett, Geszti Péter viszont mindemellett hozzátette, a versenyző hangban mutathatna többet is. Ez a nézőknek is gondot jelent, Tarány Tamás kiesésével erőteljes ellenkampányt indítottak Bariczzal szemben, a közönség ugyanis sérelmezi, hogy nem a hangi adottságokon van a hangsúly.