A villalakókat egy újabb kiválasztással lepték meg az ünnepek előtt, a vesztes VV tengermélyérzésű, talán pornós Vera lett, aki holtversenybe került Attilával. A védettséget élvező Kinga döntött a két négy szavazatot kapó versenyző közt, ő Verát küldené haza, tehát az már biztos, hogy az újabban bolondként viselkedő lány lesz a következő párbajozó.

December 23. péntek este a villalakókat újabb kiválasztásra kötelezték, ennek az lett az eredménye, hogy 9 emberből négy Attilára szavazott, négy pedig Verára. A kiválasztás előtt már egy ideje a taktikázásról szólt a műsor, Péter, Attila és Eszter folyamatosan kavartak: Attila Gergőt küldte volna ki, Péter Verát. A sok spekulálásnak az lett a vége, hogy egy idő után már senki senkiben nem bízott, ehhez képest a szavazás elég egyértelműre sikerült.

Attila érzelmi alapon tette a voksát Verára, és mert szídta az anyját, Kinga azért, mert „nem tudja eldönteni kicsoda-micsoda”, Péter azért, mert Vera kivonta magát a közösségből (más szóval megőrült), Eszter pedig azért, mert a taktikánál fontosabb, hogy „másnap egyenes gerinccel tudjon tükörbe nézni”. Az nem lepett meg senkit, hogy a Veronikát durván lealázó tuja-Csaba Attilára szavazott, ahogy Vera is: utóbbi azért, mert sok a „becstelen” ember a villában (újabban ez a kedvenc fordulata) és mert Attila hergeli őt. Gergő csak nyugalmat akarna Attila kiküldésével, Seherezádénak meg kirajzolódott hirtelen, hogy Attila cinikus. A kategóriájának megfelelően összeférhetetlen Attilát a védettséget élvező Kinga mentette meg, ő Verát küldte párbajozni.

Az érzékeny lelkűként bejutott Vera egy párbajt már megnyert, dermesztő tekintetű Annamáriát hagyta kint. Azóta viszont előkerült pornója, mely megjelenik hamarosan, és Vera még nem is tudja, hogy az RTL Klub csak azért nem zárta ki, mert úgymond megkegyelmezett neki. Viszont mivel a castingon nem beszélt pornójáról, szerződésszegést követett el, melynek jogi következményei lesznek. Talán-pornós Vera, ahogy mondta, több embert nem ért a villában, élükön Attilával, de Pétert és Kingát is viheti párbajozni, sőt, a nem túlzottan okos ügyvédnő Eszterre is berághatott, amiért az rá tette a jelet. Folyt. köv. karácsony után.