2011 végére kezd annyira megszokottá válni, hogy néhány világsztár Magyarországon dolgozik, hogy az ember azt érzi, tényleg világvárosban él. Brad Pitték másodszorra kötöttek ki Budapesten, Jeremy Irons lassan ideköltözhetne.

Már 2010-ben sem kellett lepkehálóval fogni a Magyarországra látogató hipercelebeket , a helyzet 2011-re pedig csak tovább fokozódott. Olyannyira, hogy idén csak azokat igyekeztünk úgy, ahogy összeszedni, akik nem nyaralni, nem egy villámlátogatásra, nem egy leszállított repülő miatt jöttek Magyarországra, hanem azért, hogy pénzt keressenek.

Idén, ahogy tavaly is, a legnagyobb név Brad Pitt és kis családja volt. Tavaly Angelina Jolie miatt érkeztek, aki itt forgatta első rendezését, idén pedig azért, hogy Brad Pitt World War Z című zombifilmjét forgassák .

A filmnek egyébként a színész producere is volt, a filmet az a Marc Forster rendezi, aki a legutóbbi James Bondot is csinálta. Míg tavaly Pitték viszonylag közvetlenek voltak, és nem próbáltak meg mindenáron elbújni, addig idén igyekeztek a lehető legkevesebb feltűnést kelteni. Ez persze nem igazán jött össze, többek között a magyar terrorelhárítóknak köszönhetően, akik jól lefoglalták a forgatásra érkező összes fegyvert .

Jeremy Ironst ide köti a sorozata, a Borgiák, amit Magyarországon forgatnak, így a színész szinte ide is költözhetne. Annyira feltűnésmentesen tölti idejét Magyarországon, hogy tökéletesen beleillik már a városképbe. Persze néha egy-egy olvasónk kiszúrja, és akkor megírja, hogy éppen szabálytalanul ment az ajándék motorjával. A színész valószínűleg elég jól érzi magát nálunk, legalábbis a New York Timesban azt mondta, imádja a várost .

Idén év elején Keanu Reeves látogatott Magyarországra, különösebb felhajtás nélkül. Majd amilyen csendesen jött, olyan csendesen távozott. A színész magánrepülővel érkezett, nem is nagyon járt a városban, végig a rákospalotai filmstúdióban dolgozott a 47 Ronin című filmen. Az egyetlen kirívó eset az volt, amikor kocsijával nekiment egy fotós objektívének.

Hugh Jackman a nyáron látogatott néhány napra Budapestre, hogy egy reklámfilmet forgasson. Amilyen rövid látogatásra érkezett a színész, akkora felhajtást kapott. Eleve, érkezése előtt már magyar modellek pózoltak a kartonfigurájával . A reptéren dobott is egy békejelet a fotósoknak , majd elmerült a munkában. Mindig éber feljelentőink pedig látták is, ahogy a színész dolgozik: formás vádlijával szaladgált a Blaha környékén. Sőt, azt is megtudtuk, hogy egy kis kultúrprogramot is beiktatott .

Cynthia Nixon, a Szex és New Yorkban Mirandát megformáló színésznő júliusban érkezett Magyarországra, hogy Jeremy Ironshoz hasonlóan egy sorozatot forgasson nálunk . A színésznő hozta a családját, menyasszonyát, Christine Marionit és a lányukat is. A World Without End című sorozatot még nem mutatták be, így nem tudhatjuk, hogy mennyire lesz sikeres, fog-e még Magyarországon dolgozni a színésznő. Az biztos, hogy nem akart egy hotelszobába bújni, amíg nálunk volt. Egy olvasónk a Batthyány téren látta csirkemellet venni , le is fotózta.

A Magyarországra érkező hírességek között az egyik legnagyobb és legjobban elbújó név Gerard Depardieu volt. A színész idén nyáron érkezett Magyarországra, hogy az Asterix és Obelix legújabb részét forgassák. A színész érkezése után néhány nappal rosszul lett, ezért visszarepült Párizsba, de még a nyáron visszatért. Olyan jól elbújt, hogy alig tudták lefényképezni, pedig még Orbán Viktor is vendégül látta a Parlamentben.

Abból sem volt nagy felhajtás, hogy Catherine Deneuve Budapesten járt, pedig a színésznő még Facebookon is értesítette erről rajongóit. Az április látogatás óta persze kiderült, hogy nem titokzatos munka miatt járt Magyarországon, hanem azért, mert ő alakítja az új Asterix és Obelixben az angol királynőt . Deneuve korábban is járt már Magyarországon, 1993-ban ő volt az Operabál díszvendége, igaz, azt nem tekinthetjük munkának.