Az eddigi négy nyertes mind férfi, 30 körüli és vidéki. Egyikük sem tartozott a nagyhangúak közé a játékban, nem igazán osztották meg a nézőket, többségük kerülte a konfliktusokat. Hosszú távon mégsem ők profitáltak a legtöbbet a valóságshow-n.

Van összefüggés a Való Világ nyertesei között, az eddigi győztesek férfiak, egy kivételével 30 körüliek, és nem budapesti lakosok - akárcsak az X-faktor nyertesei.  A VV1-et az akkor 27 éves, békéscsabai Szabolcs nyerte, a VV2-őt a 31 éves, ózdi Laci, a VV3-at a 18 éves deszki Miló, a VV4-et a 32 éves érdi biztonsági őr, Alekosz. Egyszerű matek megnézni, ki nyerheti meg a Való Világ 5-öt. Ha abból indulunk ki, eddig kik nyertek, és tegyük fel, ugyanaz a szavazóközönség évről évre, akkor nagy valószínűséggel egy nem budapesti, 30 körüli férfi nyeri majd meg a VV5-öt. Az, hogy nem budapesti, hanem vidéki nyerte mindeddig a realityt, a tekintetben érdekes, hogy a Való Világ eddigi öt szériájának játékosai körülbelül fele vidéki, fele pedig budapesti.

 
 

A VV5 játékosai közül a VV Csaba tűnik a legesélyesebbnek, az eddigi nyertesek karakteréből kiindulva: VV Laci, VV Szabolcs és VV Miló is szinte a háttérben meghúzódva jutottak el a döntőig, nem igazán osztották meg a nézőket. Inkább kerülték a konfliktusokat, nem csatlakoztak egyik nagyobb táborba sem, csak ha a játék úgy kívánta. Mindez részben Alekoszra is igaz, bár ő a kényszeres furcsaságaival merőben kiemelkedik a többiek közül.

Az összefüggések keresése közben az is bizonyítást nyert, nem azok profitáltak eddig hosszú távon, akik elvitték a havi egymilliót, a házat és a kocsit. A Való Világok eddigi nyerteseiről ma már semmi hír, azok azonban, akik maximum a döntőig jutottak, könyvet, albumot, saját műsort tudhatnak magukénak, és persze botrányokat, szilikoncsöcsöt, celebekkel való kapcsolatokat. Az elmúlt 10 év játékosai közül Molnár Anikó, Ágica, Simor Olivér, Nádai Anikó és Young-G, azaz VV Béci azok, akik igyekeznek vagy azon voltak, hogy megéljenek ismertségükből.

Több mint tíz éve, hogy Magyarországon kezdetüket vették a valóságshow-k, nagy nyereményeket, tévés szereplést, hírnevet ígérve. A nézők kaptak mindent: pornóbotrányt, Első Kamerák Előtti Dugást, egyéb hardcore dugást, leszbiszexet, Benkő Dánielt Edit asszonnyal, és persze emésztési problémákat is végighallgathattak.