Vasárnap este ötven százalék esély van arra, hogy VV Vera hagyja el a Való világ villáját, de ha ez be is következik, a vereség lesz a legkisebb gond, amit a játékosnak fel kell majd dolgoznia. A lányt kint várja eltitkolt, letiltott, de előkerült pornócastingja, és sok olyan ember, akik nagyon szeretnék nézni az arcát, miközben szembesül lebukásával. Alexandra Diaomond szerint Vera veszte a titkolózás és a képmutatás, ezzel szemben Jerzy úgy véli, a címlapokat akkor sem úszhatja meg az ember, ha vállalja a videóját. Az általános vélemény az, hogy a játékos össze fog roppanni.

Mivel szerda este ügyvédnő Eszter Verát hívta ki párbajra, ötven százalékos esély van arra, hogy a pornócastingos felvétellel rendelkező játékos még aznap éjjel szembesülni fog azzal, hogy kiderült a nagy titka. A film felbukkanása óta egy ország röhög azon, hogyan lehet valaki ekkora lúzer, hogy azt hiszi, elég letiltani egy felnőtt tartalmú videót ahhoz, hogy ugyanolyan szendén és ártatlanul lehessen kivonulni a villából, ahogyan be is vonult.

Ezen persze nemcsak a nézők szórakoznak jól, hanem a kiesett és a filmmel szembesített exszereplők is, a Velvetnek korábban Veronika, Gergő és Péter is úgy nyilatkozott, szinte elégtétel nekik a pornóbotrány azért a viselkedésért, amit Vera a villában produkált. VV Suttyombandugó Péter szerint ez egyébként egy tipikus, buta valóságshow-szereplő húzás volt a lány részéről.

Vera képmutató viselkedése nyitotta ki a bicskákat

Péter véleményét Alexandra Diamond is osztja, aki szerint jellemző, hogy a Vera-fajta lányok szeretik eltitkolni a múltjukat, amikor pedig bejutnak a valóságshow-ba, előszeretettel játsszák el a szende, szűzies nőt. "Tipikus, hogy mindenki Jeanne d'Arc-ként akar a továbbiakban élni, de aztán végül mindenki visszaesik oda, ahonnan kezdte. Láthatjuk, hogy így vagy úgy, nyíltan vagy suttyomban mindenki visszamegy a szexiparba (egyre többen járnak mostanában Dubajba nyaralni, vagy mennek külföldre divatbemutatókra). Nagy hülyeség volt ez Vera részéről, mert az ilyenek mindig kiderülnek, a jóakarók pedig még nagyobb késztetést éreznek a képmutató viselkedés láttán arra, hogy felfedjék a mocskos múltat."

Az expornós hozzátette, Vera részéről annak ellenére, hogy erős jellem, összeroppanás várható, és nem kifejezetten pornófilmje felbukkanása miatt, hanem, mert bent teljesen más értékeket képviselt, amit egy pillanat alatt megsemmisített a felvétel. A csajnak ráadásul a családjával is le kell ülnie megbeszélni a dolgokat, és hát annak idején Diamond sem kapott tortát és fejsimogatást – pedig ő nyíltan felvállalta a szexipart szülei előtt.

Te is, fiam?

A legelső tipikus buta valóságshow-szereplő húzás egyébként szintén a Való világ történelméhez fűződik: 2004-ben Pandora volt az, akinek felbukkantak a pornói, később a szintén az RTL Klubon futó Kísértés című produkcióban szereplő Hátszegi Melinda videója került elő, de meg kell említenünk a Bár 2.0 óriásmellű nőjének, Szalontai Ágnesnek a castingfelvételét is, majd a Való világ negyedik szériájában két játékosról, Gigiről és Jerzyről is kiderültek dolgok.

Jerzy előre szólt, de így is szívott

Utóbbi állítja, hogy villába való vonulása előtt szólt a csatornának, hogy létezik egy videó, amin a farkát veri, ez mégsem az RTL Klub révén, hanem az újságok címlapjainak köszönhetően derült ki. "Tisztában voltam azzal, hogy a sajtó erre maximálisan le fog csapni, erre fel voltam készülve, nem is háborított fel. Az viszont igen, hogy a pornó kifejezést használták, mert ennek videónak nincs köze a pornóhoz. A döntő után engem amúgy felvittek az RTL Klub első emeletére, ahol a falon végig voltak a cikkek rólam, akkor szembesültem azzal, miket írtak, de csak röhögni tudtam az egészen – szerencsére így fogtam fel a dolgokat" – mesélte Jerzy.

Szakember szerint Vera frusztrált a negatív kritikáktól

Mindemellett a Belevalóban is megindultak a találgatások, vajon hogyan fogja kezelni a kialakult helyzetet Vera, és az az általános vélemény, hogy össze fog roppanni a csaj. A játékossal múlt héten sokat beszélgetett egy életvezetési tréner, aki a Velvetnek elmondta, erősnek és karakánnak látja Verát, illetve úgy véli, a lány nagyon szeretne önmagával tisztában lenni. "Dolgozik magán, próbál a viselkedésén pozitív irányban változtatni, próbál a kapcsolatain javítani – én őt abszolút pozitívan értékelem” – magyarázta Szász Kata, aki nem tapasztalta a játékos érzelmi kitöréseit, viszont úgy látja, nagyon frusztrált attól, hogy a villában minden igyekezete ellenére negatívan ítélik meg.

A szakember szerint nincs arra objektív megoldás, hogyan kell viselkedni egy eltitkolt pornófilm szembesítésénél az embernek, ahogyan arra sincs, hogy a családdal hogyan lehet megbeszélni ezt a dolgot. „Ez attól függ, hogyan reagált a család, hogyan reagál majd Vera, mik a céljaik és az értékeik.”