Életút, karrier, gesztusok és egyebek alapján összegyűjtöttük azokat a műsorvezető-párosokat, akiket ilyen-olyan okok miatt már többször is hasonlítottak egymáshoz a nézők. Versenyben a Majka-VV Olivér páros, de Istenes Bence is megkapta már, hogy majmolja Sebestyén Balázst. Döntse el, kik azok, akik a legjobban hasonlítanak!

Vágó István - Sebestyén Balázs

Az RTL Klub minden bizonnyal a Legyen Ön is milliomos helyett dobta képernyőre a Pókerarcot 2007-ben, amibe Vágó István szinte egyértelmű választásnak tűnt. Sebestyén Balázst rakták mellé, akit a kvízmester akkoriban még örömmel üdvözölt és elismert, mint mondta, a VIVA Tv-ben feltűnt Sebestyén lehet a jövő sztárja. Aztán - ha félig komolytalanul is - az ifjabbik televízióssal kissé elszállt a ló, az egyik vele készült interjúban már a műsor ideje alatt arról beszélt, hogy ideje a hatalomátvételnek, és ha jön egy új kvízműsor, az majd csak az övé lesz, mivel egyedül is el tud bánni ezzel a feladattal. A műsorvezető két évvel később azt is kijelentette, hogy soha többé nem akar együtt dolgozni Vágóval, noha nem azért, mert nem tiszteli elődjét, csak a generációs különbség miatt sokszor nem értenek egyet.

Sebestyént Balázst A Széf című játékban is kísértette Vágó István, a műsorvezető ugyanis többször is használta mestere sokat emlegetett mondatát egy-egy feladvány során. A mondat pedig így hangzott: "Ez egy szép kérdés".

Sebestyén Balázs - Istenes Bence

Ahogyan Sebestyén Balázs, úgy Istenes Bence is a VIVA Tv-től került az RTL Klubhoz, és elődjéhez hasonlóan tőle sem áll távol a poénkodás és a röhögés. Nem csoda hát, hogy sorra érkeztek a visszajelzések, hogy mennyire hasonlít Istenes Sebestyénre - igaz, ezek nem voltak mindig pozitív hangvitelűek, hiszen a legtöbb esetben azzal vádolták az újoncot, hogy Sebestyén stílusának koppintásával akar érvényesülni.

„Magam is látom a hasonlóságot, sok mindenből adódóan: a külsőnk, a fizimiskánk, a múltunk. Hasonló a stílusunk, ő is csipkelődős, beszólogatós, pimasz fiú. Egyáltalán nem zavar, hogy hozzá hasonlítanak, de ez csak a felszín. Én még nem mutattam meg magam, de a jövőben biztosan előjönnek majd az alapvető különbségek is, mert valójában két teljesen más karakter vagyunk. Most még csak egy kis részemet láthatták a nézők, így nem tudják, hogy milyen az egyéniségem és stílusom” - nyilatkozta akkoriban a Velvetnek Istenes Bence.

Majka - Simor Olivér

Ugyan Simor Olivérnek már volt némi műsorvezetői tapasztalata a villaléte előttről, a média világa csak a műsor után nyílt meg igazán számára - ahogyan a mindaddig tapasztalatlan Majkának is.

A két villalakó karakterének hasonlósága már a valóságshow alatt feltűnt a nézőknek, ami még nagyobb bizonyosságot nyert később, amikor Simor megkapta a Belevaló műsorvezetői posztját. Odamondogatós, olykor ordenáré, közvetlen stílusuk miatt szokták őket egymáshoz hasonlítgatni.

Lilu - Nádai Anikó

Első ránézésre egyáltalán nem szembetűnő Lilu és VV Anikó hasonlósága, sőt, mivel az egyik szőke, a másik barna, akár teljesen különböző karakterek is lehetnének, de mégsem. Egy korábbi Belevaló adásban tűnt fel, hogy a két műsorvezető mennyire hasonlít egymásra: mosolyuk, gesztusaik is egyeznek, és - talán csak a stylistnak köszönhetően, de - még az öltözködésük is hasonló.

Nádai Anikónak mindössze már csak beszélni kellene megtanulnia, de van még ideje erre, és hát ez végül Lilunak is sikerült.

Ördög Nóra - Mádai Vivien

Érdekes egyébként, hogy sorra az RTL Klubon tűnnek fel a hasonló karakterek - vagy a véletlennek köszönhetően vagy pedig teljesen tudatosan.

Kik hasonlítanak a legjobban?

Műsorvezetés terén a babaarcú, kislányos, szűzies, nebáncsvirág vonalat hosszú ideje Ördög Nóra képviseli, ám tavaly belibbent a képbe a Színművészeti Egyetemről Mádai Vivien is. Ördög Nórát egyébként a csatorna annak idején nem dobta egyből mélyvízbe, hanem gyakornokként kezdte, de ugyanígy háttérmunkázik Mádai is, aki szerkesztőként segít be. Érdekes egyébként abba is visszagondolni, hogy mindkét műsorvezető teltkarcsúként debütált a képernyőn, most pedig mind Ördög Nóráért, mint Mádai Vivienért aggódnak a nézők. Mindemellett különös ismertetőjelük, hogy kényszeresen szélesen artikulálva ejtik ki a szavakat a kamerák előtt.