Először kétségbeesett, aztán lehiggadt, és már csak nevet azon a 2011-es Miss Hungary, hogy dubajozással és kerítéssel vádolta meg egy ismeretlen. Bertók egyébként nem bukott munkát a hírek miatt, sőt, egy fotózása épp ezek révén alakult, és azt is megtudta, a családjára és a pasijára minden helyzetben számíthat.

"Szerintem túl nagy bolhát csináltak az elefántból" - kezdte a Velvetnek a Ruttner Györgyről szóló könyv bemutatóján a 2011-es Miss Hungary, Bertók Mariann, akit március végén azzal vádolt meg egy ismeretlen levélíró, hogy prostituáltként dolgozott Dubajban, ahová épp úgy szervezett is ki lányokat, mint a Dubaj-ügy három gyanúsítottja. Sőt, a levél szerint ő lenne a negyedik, ha nem kötött volna vádalkut az NNI-vel.

"Először nagyon kiborultam, meg nem is szerettem volna ezzel foglalkozni, mert teljesen hülyeségnek tartottam, ráadásul sokkal fontosabb volt nekem, hogy a kutyusommal legyek, mert akkor műtötték. Annyian hívtak, hogy még a kutyaorvost is alig volt időm felhívni, úgyhogy végül kellett egy másik telefon, hogy tudjam intézni a dolgaimat" – magyarázta Bertók Mariann.

Hisznek neki

A szépségversenyző azt mondja, hamar megnyugodott, mert a barátja és a családja is mellé állt. "Egy pillanatra sem merült fel bennük kérdésként, hogy igazak lehetnek-e a hírek, ismernek, tudják jól, hogy nem voltam soha Dubajban. A kép pedig, amivel bizonyítani próbálták, hogy ott jártam, a marbellai kikötőben készült, ide a párommal együtt utaztam el nyaralni. Valóban van egy arab beütése, mert egy arab herceg építtette, de ennyi. Persze, ha valaki nem hisz nekem, szívesen megmutatom az útlevelemet."

Tulajdonképpen még jót is tett a lelkének ez az egész, ez derült ki abból, amit elmondott, na meg az is, hogy nemcsak a lelkének, mert például egy munka is emiatt esett be. "Arra számítottam, hogy lehet, hogy kevesebb munkám lesz emiatt, de közben meg erről szó sincs, sőt, akadt olyan ismerős, aki látott a tévében, amint nyilatkoztam erről a marhaságról, és utána azzal hívott föl, hogy akkor eljönnék-e erre a fotózásra. Ilyen szempontból jól jöttem ki belőle, de később még lehet negatív hatása" – tett három pontot a mondat végére.

A modell hozzátette, van pár tippje, hogy kinek állhatott érdekében őt rossz hírbe hozni, de nem akar vádaskodni, mert bizonyítani úgysem tudná. "Ez a valaki nyilván ilyen születésnapi meglepetésnek csinálta, mert pont a születésnapomon jelent meg a cikk. Mindenesetre annyira nevetséges ez az egész, tényleg vicces" – mondta Bertók mosolyogva.

Kitart Répás Lajos ártatlansága mellett

A 2011-es Miss Hungaryt nem sokkal azután vádolta meg az ismeretlen, hogy futtatás vádjával előzetesbe helyezték a szépségverseny szervezőjét, Répás Lajost. Bertók Répás őrizetbe vétele után a nyilvánosság előtt is kiállt a szépségverseny-szervező mellett, hangsúlyozta, ha kell, akár tanúskodik is, elmondja, hogy őt sosem próbálta beszervezni semmi ilyen munkára. Ennek ismeretében hamar felmerült, hogy Bertóknak köze lehet Répás ügyéhez, hát még úgy, hogy mindkettőnek Ruttner György az ügyvédje. Erről azonban Bertók Mariann nem tudott.

"A barátomnak az egyik ismerőse ajánlotta őt. Nem is tudtuk, hogy a Lajost is ő védi, most így meg is lepődtem rendesen" – húzta fel a szemöldökét a szépségversenyző, aki kitart Répás ártatlansága mellett. "Ha kell, szívesen tanúskodok, de egyelőre nem kerestek meg ezzel kapcsolatban."

Bertók Mariann, azt mondta, egyedül a Szépségkirálynő című műsor – aminek a döntőse volt – producere, Hajdú Péter kérdezte arról, hogy járt-e Dubajban, és mivel nem járt, magyarázta, nemmel felelt erre a kérdésre. "Megerősíthetem, hogy ügyfelemet nem hallgatták ki tanúként ebben az ügyben" – mondta ügyvédje, Ruttner György.