Létezik egy megboríthatatlan alaptétel: az emberek a dugás, csöcsök/pöcsök, konfliktusok és irritáló karakterek miatt néznek valóságshow-kat. Az Éden Hotel második szériája ezeket kiváló vegyítésben adta hónapokon át. Irritáló szereplőkben sem volt hiány, a Viasat végighúzta halászhálóját a magyar társadalmon, és már a sekélyesben is nagyhalakra akadt.

Az Éden képzavaros szereplőit ugyan másért rúgná fejbe egy-egy agresszívabb (és problémáit tárgyalásos úton rendezni nem tudó) néző, de mi igyekeztünk azért egy egyveleget adni a legidegesítőbb karakterekből. Íme öt lány és öt fiú a mexikói esőerdőből, akiktől falra mászik az ember.

Üvöltöző, hátbaszúró és naiv lányok

A csajok közül Anikót egyes források a magyar valóságshow-történet legirritálóbb játékosaként tartják számon. A karaktere tökéletesen összeférhetetlen bármilyen más élőlénnyel. Anikónak kevés hibája van, de az nagyon: irányítani akar mindenkit, agresszív, harsány, álszent és szereti a papucsokat. Emlékezetes jelenetek sora fűzödik hozzá: nyakig benne volt Kíra kiesésében, mégis visítva őrjöngött örömében, amikor a lány visszatért az Édenbe. Párját, Leventét többször elküldte melegebb éghajlatra, általában a válaszadás lehetőségét maximálisan mellőzve és dugás után. A válaszadást az Edinára támadás hetében sem adta meg, de igazi mucsai stílusban kiabált a játékostárssal.

Edina Anikó tökéletes ellenpólusa, de épp emiatt lehet sokaknak irritáló. Tény, hogy a döntőig ügyesen sodródott az árral, de vele így is egy annyira naiv kislányt ismerhettünk meg, hogy elgondolkodtató, ide való-e. Edina volt az első lány a hotelben – jegyezzük meg gyorsan –, aki széttette a lábát az egyik fiúnak, Máténak. Persze a szintén a suttyók végtelen sorát erősítő Máté sem ment a szomszédba némi megalázásért, de Edina a "szomorú kutyafejjel" végig tökéletesen asszisztált ehhez, és mindez meghozta az eredményét.

Kíra az egyik legellentmondásosabb spíler volt az Édenben: a szerkesztők annyira szerették, hogy a szlovákkurvázásért kizárt Petivel még retúrjegyet is küldettek neki. Kírát látszólag tényleg csak a játék érdekelte, és emberek háta mögött (de a pofájukba is) zseniálisan cinikusan és megalázóan tudott beszélni bárkiről is. Kíra tipikusan az az ember, akit a való életben kilométerekről elkerülnénk, mert mosolyogva lenne képes minket hátbaszúrni és a pöcspamacsot se bírja.

Az egzotikus arcvonásokkal rendelkező Andi se volt rest, ha egy kicsit tetűnek kellett lenni. Az Edina-offenzíva részese volt ő is, és habozás nélkül hazudott bárki arcába. Párja, Pít meg is jegyezte, hogy szarul játszik, hullottak is ki hamar, mint a 60 wattos izzóba szálló muslinca. Andi ráadásul aránytalan magabiztossággal rendelkezett, az új játékosokat is csáberejével próbálta jobb belátásra téríteni, ami valljuk be, nem egyzserű küldetés.

A hotel második szilikonos lakója, Szöcske viszont nem a taktikai érzéke miatt maradt bent, hanem mert nagyon új volt. Ha az eredeti, első szórásba tették volna, lehet, hogy az első hetet sem éri meg. Nála a csúcs persze az volt, amikor Anikóval közösen szívószálat dugtak az összes fejnyílásukba, és ezt élvezték. De nem feledjük az egy szál pinában való nyakbaugrást se.

Keresztapától rozsomákig - Az Éden-fiúk

A majdnem az elejétől a hotelben lakó, ám csakhamar kieső Tamás sokak szemében nemhogy szálka, inkább kardántengely volt. A gitáros hős hamar átvette a gyorsan kihullott Gábor egyszeri keresztapás poénját, és képes volt több héten át családról és összetartásról beszélni egy 25 millióért folytatott játékban. Arról meg már nem is kéne értekeznünk, hogy Gábor távozását követően azt hitte, ő a csapat alfahímje, pedig már mindenki kiröhögte a háta mögött.

Pít, a tökéletes travi már inkább képes volt alkatilag alfaként viselkedni, de persze nagyon lazán átesett a túloldalra. Egy korty a laza mexikói sörből, és a becsiccsentett szállodaigazgató bárkit elküldött a fenébe. Fennhéjázó stílusában elég gusztustalan kioktatásban részesítette rögtön az első estéjén Mátét, később párjait, Petrát és Andit, no meg Noémit is, akivel elvileg jó haverok voltak.

Tomi sokak számára ismeretlen név lehet, ami nem csoda: elérte az irritálóságnak azt a fokát, hogy egy hét után kirakták az Édenből. Mint utólag kiderült, várandós feleségét hagyta otthon a játékért, ezért volt olyan feszkós. Többször leüvöltötte mások fejét, és általában akkor is kiállt a saját igaza mellett, amikor nem volt igaza. Emlékezetes, amikor az Éden dala elkészült, ő dirigált a legtöbbet, leghangosabban és legidegesítőbben.

Ha csúnyán akarnánk fogalmazni, azt mondhatnánk, Dávid a csúszómászósága miatt volt oly irritáló. Ha szépítenénk, azt állítanánk, elkövetett kis füllentéseket, de összességében nagyon kedves fiú ez. Sajnos azonban hajlunk az első verzióra. Dávid azon spílerek csoportjába tartozott, akik X embernek mondtak valamit, majd a háta mögött, vagy másoknak ennek az ellenkezőjét kamuzták. Jellemző, hogy amikor a döntő hetében az Alexát is megmászó Dávidot visszaküldték egy napra parádézni az Édenbe, Máténak szemrebbenés nélkül azt hazudta, sosem akarta kitenni őt a hotelből.

Rolit persze nem szabad kihagyni a listából, gyakorlatilag ő Edina férfi megfelelője szerelembe esés nélkül. Egészen joviális figura, akit a legtöbben nagyon jó embernek tartanak. De az Isten szerelmére, miért nem tudja valaki, mi a franc az a rozsomák?! (Az alábbi videón 1:45-től derül ki.)