VV Péter, Éden Levi, Fluor Tomi és Istenes Bence véleményét is kikértük Cristofel nagy port kavaró debütáló daláról. A legjobb kritika az, hogy talán csak egy vicc az egész, de most nagyon úgy tűnik, nem a kubai lesz a popzene új királya.

A Való Világból indult, jelenleg az RTL-lel és egykori csajával, Veronikával pereskedő Cristofel nemrég jelentette meg első dalát, a Kubai ritmust. Ezzel az ötödik Való világ egyik nagy hátránya tűnt el az előző szériához képest, hiszen lehet itt próbálkozni mulatós zenével, az igazi mégiscsak az, ha kőkemény poppal állnak elő az egykori szereplők. Ráadásul a fogadtatásból úgy tűnik, Cristofel simán felveszi a versenyt a Rágógumival nagyot robbantó Zsófival.

Romantikus keserűség

De mit gondol erről az egészről a többi híres ember? Egykori villabeli lakótársa, egyben ellenlábasa, VV Péter a telefonálásunk idejében még nem hallott a dalról, de amikor felvilágosítottuk, hangos és őszinte nevetésbe kezdett.

Jókedve a Kubai ritmus meghallgatása után sem múlt el. "Először is szeretnék gratulálni a gimnazistáknak, akik feltehetőleg készítették a klipet, 15-16 évesekhez képest nagyon komoly alkotás lett! Másrészt pedig ez a VV-s igazi szép életút, ki kell adni az első dalt! Hogy a teljes összkép meglegyen, még ki kéne adni az első könyvét. A tökéletes az lenne, ha Cristofel Shadival állna össze, én azt kívánom nekik, hogy közös lemezt adjanak ki, és akkor Magyarország végre megkapja azt a kulturális pluszt, ami ezekkel a valságshow-kal együtt jár. Kicsit szomorú vagyok, hogy nem kért fel vokálozni, a medence partján nagyon jól énekeltem volna a dundi kis testemmel! Olyan jó énekes talán nem lennék, mint Cristofel, de megtiszteltetés lett volna, ha csak pár yeah-t odanyomhattam volna. Az első koncerten mindenképp ott leszek! A szövege is igazán derék! Szerintem ez még egy korai Cristofel, de már most lényegesen kiforrottabb, mint a Rágógumi volt. Lehet benne érezni az élettapasztalatot, ezt az egyszerre romantikus keserűséget, ami körbelengi ezt a dalt” - szemétkedett a Velvetnek kendőzetlenül.

Poén az egész

A Kubai ritmust meghallgattattuk egy igazi kollégával, Éden Levivel, aki szintén valóságshow után kezdett azóta is tartó zenei karrierbe. Az előző napi Éden Hotel záróbuli után kissé másnaposnak tűnő, mellesleg bíróként is tündöklő Levi igazán pozitívan állt Cristofel debütálásához.

"Elég vicces volt, végigröhögtem az egészet. Nem szeretném összehasonlítani a Golden Coasttal, szerintem teljesen poénból csinálta az egészet. De egyébként szórakoztató, de ezzel szerintem nem akar betörni a zeneiparba” - mondta elképzeléseit a dal hátteréről. Levi biztosan meglepődik, de Cristofel nagyon úgy tűnik, hogy komolyan gondolta a dolgot.

A büdös francba!

A biztonság kedvéért megkérdeztük a friss konkurenciáról Fluor Tomit is, aki rövidre zárta a dalelemzést. “Annyit mondanék, hogy a büdös francba” - nyilatkozta tömören Fluor, aki külön szeretné, ha senki nem hasonlítaná a Mizuhoz a dalt.

A végén kikértük a dalra leggyorsabban reagáló magyar celeb, Istenes Bence véleményét is a Kubai ritmus-ügyről. VV Anikó korábbi pasija Twitteren döbbent le először, de a Velvetnek már tudott nyilatkozni: "Én nem értem. Ha viccnek gondolta, akkor tök jó, de különben borzasztó. Le voltam döbbenve, hogy ez micsoda. Rosszabb, mint egy paródia. Nem beszéltem azóta Cristofellel, és nagyon bírom a hülyeségeit, óriási forma, és jó értelemben idióta, de ez mi? Sokkot kaptam, és abból még nem tértem vissza” - kritizálta Cristofel munkáját.

Kicsit győzikés

Ön szerint milyen Cristofel dala?

Egyelőre úgy tűnik, a civilek körében sem aratott túl nagy sikert Cristofel első dala. A cikk írásakor a Youtube-on 557 embernek tetszik 4982 ellenszavazó mellett, bár ez az arány még közel sem olyan kemény, mint a már említett kollégája, VV Zsófi daláé. ami 1120 rajongót tud felmutatni 23.952 fanyalgó mellett. A kommentek is arra utalnak, hogy Cristofel rajongói többet vártak ennél, a kevés pozitív visszajelzés között pedig akad olyan is, ami szerint “jó, kicsit győzikés.” A magyar mikrobloggerek viszont jó eséllyel új játékot kaptak. Mindenesetre a kubai csődör már szervezi a koncerteket, úgyhogy mindenki számára adott, hogy átadja magát a felejthetetlen Cristofel-élménynek!