A Tv2 showmanje, Hajdú Péter lépten-nyomon botrányokba keveredik, amelyeknél gyakran úgy tűnik, a bíróságon fognak végződni. A Bagi-Nacsa-duótól kezdve Damu Rolandon át Flo Ridáig számtalan olyan celeb akadt, aki összeakasztotta a bajszát Hajdúval. Az esetek zömében azonban nem lett per egyik fenyegetésből sem.

Hajdú Péter köztudottan a magyar televíziózás moguljává nőtte ki magát az elmúlt években, mégis vannak olyan emberek, akik képesek olyat mondani Hajdúnak, hogy nem mennek el például a Frizbi című talkshow-jába.

Valami hasonlót fogalmazhatott meg Flo Rida is, aki hátat fordított Hajdúnak. "Flo Rida egy aláírt megállapodás ellenére nem jelent meg, a felvétel előtt egy órával kaptunk egy telefont, hogy nem jön. Ezzel kárt okozott a TV2-nek és nekem, mint a Frizbi producerének is, hiszen költség természetesen volt" - közvetítette a showman szavait a Bors. Koltay Tamás, a csatorna szóvivője hozzátette, a rapperrel nem mernek azért kikezdeni, de a közvetítő céggel lehet, hogy perre mennek. "Vizsgáljuk, hogy jogi útra tereljük az ügyet" - fogalmazott a Velvetnek Koltay Tamás, a csatorna szóvivője. A Velvet úgy tudja, magyar az emlegetett cég.

Hajdú botrányai

Mint említettük, Hajdú Péter nagy név lett a tévézésben, mégis többen és többször arcon csapták már, emiatt rendszeres vendég a bíróságokon. 2008-ban már volt egy nagy ügye, amikor Bagi Iván és Nacsa Olivér egy évvel korábban nem ment el a műsorába, ami akkor még az ATV-n ment. Ekkor 52 millió forintot követelt az elszenvedett borzalmakért, amit aztán meg is nyert.

Szeptemberben az excsaja bántalmazása miatt négy és fél év börtönre ítélt Damu Rolandnak lett volna jelenése a Frizbiben, de ő is arcon csapta a Tv2 pionírját. Damu ugyanis ügyének fontos részleteit árulta el idő előtt az RTL Klubnak és a nagyobb bulvárlapoknak, márpedig ezek az infók exkluzívnak számítottak. Ezt szerződés is rögzítette, így szerződésszegésért indított pert Hajdú. Ebben többek között 2 millió forint nem vagyoni kártérítést követelt. Kérdésünkre Hajdú azonban azt mondta, végül mégis elállt a bíróságtól.

Idén május elején már fordult a kocka: úgy tűnt, hogy Hajdút perelte be valaki. Méghozzá Mayle Jennifer, akit a Hajdú vezette zsűri kiszórt a Szépségkirálynő című produkcióba jelentkezők közül. A zsűri gondja Mayle súlyával volt, aki nem érezte igazságosnak a döntést. "Ha a szervezés csak ennyire felelősségteljes, akkor az szomorú" - kommentálta az esetet a nő, majd állítólag bírósághoz fordult. A szokásos fordulat ütött be itt is, Hajdú szerint a lány a mai napig nem indított pert.

A sort szeretnénk már lezárni, de képtelenség. Május közepén Szabó Győző is beállt a sorba, miután damuzva egy nagyot ő is megszellőztette mindazt, amit a Frizbiben korábban felvettek vele. Ő Sebestyén Balázs Morning Show-jában mondta el kb. ugyanazt, ami viszont akkor még nem ment adásba a Tv2-n. Hajdú persze kiakadt, és jöhetne a jogi mederbe terelés. "Ez vérlázító" - mondta ekkor Hajdú, később viszont erről az ügyről is azt állította nekünk, hogy elmarad a per.