Ganxsta Zolee, Árpa Attila és Oszter Sándor mellett Kamarás Iván is szerepet kapott a Die Hard 5-ben. Eddig több mint féltucatnyi magyar celebről derült ki, hogy feltűnnek a Willis-filmben, összeszedtük, kik jártak jól a magyarországi forgatással. Ön szerint kinek kellene még bekerülnie a produkcióba?

Szigorú titoktartási szerződés köti a Die Hard 5 összes szereplőjét, így azt nem tudni, hogy a magyar celebek pontosan mekkora gázsit kapnak kisebb-nagyobb jeleneteikért, mindenesetre vannak páran, akik nemcsak tömegjelenetben tűnnek föl. Ilyen Dobó Ágnes, a 2010-es Miss World Hungary is: a Blikk úgy tudja, eredetileg egy szórakozóhelyes jelenethez, statisztának választották ki, de aztán annyira megtetszett a rendezőnek, hogy kiemelte a statiszták közül, és ráosztott egy kisebb szerepet. A 24 éves Dobónak az ellenséges csapatban jutott hely, ügyvédnőt alakított. A kétnapos forgatást már le is zavarták, de a korábbi szépségkirálynő erről sem beszélt nekik, csak annyit erősített meg, valóban kapott szerepet a filmben.

Budai Zsuzsa sokat gondolkodott a válaszon

Budai Zsuzsát, a 2009-es Miss Universe Hungaryt egy ügynökség kereste meg az ajánlattal, de ő csak egy statisztaszerepet kapott: az egyik főgengszter alkalmi csaját kellett megformálnia. Budai a Borsnak nem beszélt a gázsijáról, de azt elmondta, hogy sokat gondolkodott, mire igent mondott, mert lenge öltözékben vagy meztelenül nem vállalta volna.

Tóth Gabi és Judy exének nője, Bernáth Cecília és melle egy kisebb statisztaszerepet kapott, és mivel a hírek szerint vetkőznie is kellett, ezért a gázsija magasabb volt. A modell a lapnak azt mondta, nem találkozott személyesen Bruce Willisszel, akkor, amikor a forgatások zajlottak, még nem érkezett Magyarországra. Bernáth Cecíliának mindenesetre voltak izgalmas jelenetei: "Volt például olyan, amikor egy lenge szexi ruhában voltam, majd lekerült rólam a melltartó is. A mellemet fegyverekkel cirógatták, és táncolnom kellett egy pici színpadon" – ezt mesélte a Blikknek.

Árpa Attila kiemelt statisztaként napi 150-200 ezret kap

Növényi Norbertnek telefonon hívták fel a figyelmét a castingra, sőt, kérték, hogy menjen már el, ő meg nem mondott nemet, hát hülye lenne. Az olimpiai bajnok birkózó május közepén még várta, hogy felvegyék a jeleneteket, amikben orosz maffiózót alakít, mert már akkor is háromhetes csúszásban voltak. "Jól jön majd a pluszbevétel, bár nem kell arra gondolni, hogy valami hatalmas, extra gázsiról lenne szó" – hangsúlyozta akkor a Blikknek Növényi, aki 1988-ban az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Vörös zsaruban is feltűnt.

Árpa Attila ezzel szemben akár milliókat is megkereshet azzal, hogy húsz napon keresztül bérgyilkosként küzd John McLane-nel, a Blikk információi szerint ugyanis a napi díjazása 150-200 ezer forint körül mozog azoknak, akik kiemelt statiszták, vagyis nemcsak tömegjelenetekben játszanak. A nagyhangú producer persze nem erősítette meg a pénzügyi kérdésekre vonatkozó értesüléseket, de azt nem tagadta, hogy valóban szerepet kapott a Die Hard 5-ben.

Már Kamarás Iván is

A 63 éves Oszter Sándor is belekavarodott valahogyan a Die Hard 5-be, de részt vesz a Daniel Craig és Rachel Weisz szereplésével készülő ÁVH Filmben is, ám utóbbiról egyelőre nem sokat tudni azon kívül, hogy állítólag lesz, és hogy állítólag Craigék igent mondtak a felkérésre. A Die Hard 5 viszont legalább biztosan forog, Oszter meg állítólag biztosan benne lesz, mert egy videócasting során beválogatták. Az RTL Klub Reflektor című magazinműsorában azt mondta, habár korábban lett volna lehetősége kipróbálni magát Amerikában, nem ment, de nem bánta meg. A Willis-filmről és a szerepéről ő sem mondott semmit – a szerződés, az.

Kinek kellene még szerepelnie?

"Egy castingiroda hívott föl, ez volt egy fél évvel ezelőtt talán, hogy lesz a Die Hard 5, és itt forgatják, és itt lehetne ilyen orosz szemétládát játszani, és pont olyan fejem van, hogy erre alkalmas vagyok" – magyarázta Ganxsta Zolee Hajdú Péter Frizbijében, hogy hogyan is kapott szerepet a filmben. Fél évvel később aztán megkeresték, hogy akkor bevennék az orosz maffiózók közé. Hogy a zenész forgat-e még, nem tudni, de azt igen, hogy hogyan tölti el az időt, amikor éppen várnia kell.

A legújabb hírek szerint a kétlaki életet élő Kamarás Ivánt is leszerződtette a produkció. Úgy tudják, egy felbőszült oroszt alakít, akinek maga Bruce Willis mos be, és elviszi az autóját. A lapnak nyilatkozó forrás szerint Kamaráson látszott, hogy izgul, a jelenet előtt magában mormolta a szövegét. Azt a három orosz mondatot. "Lement a jelenet, ami egy kisebb bakitól eltekintve jól sikerült. Ezt telefonon el is újságolta egy ismerősének. Elmondta, hogy a rendező nagyon meg volt elégedve vele, még annak ellenére is, hogy elrontotta a Merci kilincsét. Ezek után Willisnek nem sikerült kinyitnia, de nem baj, mert azt a részt kivágják."