Raszista, antiszemita, nőverő, néha piás és dühös. Bár mindezt egy nyilatkozatban tagadta a színész, de mi összefoglaltuk egy cikkben Mel Gibson eddigi botrányait és nőügyeit, hogy eldönthesse, kinek van igaza. Vajon a legbefolyásosabb kereszténynek tartott Mel Gibson valóban keresztényi életet él?

A néha őrültnek tűnő színész tényleg lehet, hogy Charlie Sheen útjára akar lépni. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy nemrég egy péntek esti buli alkalmával megtöltötte a kocsiját fiatal nőkkel. Az egyébként nagyon befolyásos és nagyon keresztény Gibson eddig sem vetette meg a nőket, illetve fogalmazhatunk úgy is, hogy inkább megvetette őket. Most pedig összeszedtük Gibson eddigi csodás botrányait és nőügyeit, íme:

A színész botrányai valamikor 2006 nyarán kezdődtek, mikor rendőrök állították meg Malibuban, ő pedig részegen mászott ki luxusautójából, és antiszemita kirohanásokat intézett a rendőrök ellen – pontosabban azt üvöltözte, hogy a zsidók hibáztathatók a világ összes háborújáért. Később kicsit észheztért, és bocsánatot kért. Persze ettől még nem lett szent, hanem inkább megőrült, és felajánlotta Britney Spearsnek Jeanne D’Arc szerepét, ezután pedig – lehet, hogy a hír hallatán – egy építőmunkás felakasztotta magát Gibson otthonában.

Orosz nő, pia, verekedés, gyerek

2008-ban kezdett el randizgati az Oroszországban hírességnek számító Oksana Grigorjevával. Ezután egy ideig viszonylag hangos volt tőlük a sajtó. Annyira nagy volt eleinte a szerelem, hogy Gibson 28 év után gyorsan el is vált feleségétől, majd felreppentek a hírek, hogy az egyre gazdagabb pasikkal randizó Grigorjeva terhes, ezután pedig nyilvánosan is bevallották, hogy tényleg együtt vannak. A terhes csajjal a színész azonban nem akart összeköltözni – mivel nem akarta zavarni a nő 11 éves fiát, biztos mert az ivás mellett a verekedésről sem szokott le. A gyerek közelgő születése alkalmából Gibson töröltette magát a rendőrségi nyilvántartásból – biztos nem akart rossz példát mutatni lányának, akit Luciának neveztek el. Próbált úgy tenni, mint aki jó útra tért, és azon is felháborodott, ha valaki felemlegette 2006-os ittas vezetését. Így kikelt magából, mikor egy interjú alkalmával erről kérdezték, és sikerült élő adásban leseggfejeznie a riportert.

Romantikus sarló-kalapács tetkó

A Passió és az Apocalypto című filmek rendezője és Oksana Grigorjeva öt hónappal a gyerek születése után már szét is mentek, amiről a nő nagyon titokzatosan nyilatkozott: „Annyit mondhatok, nagyon hirtelen történt, és nagyon friss ez az egész. Az okáról sajnos nem beszélhetek, de hamarosan úgyis minden kiderül." Azért azt még hozzátette, hogy bár békében váltak el, leveteti a bokájáról a sarló-kalapács tetkót, amit Gibson kérésére csináltatott – pedig milyen romantikus emlék lehetett volna. Ezután persze kiderült, hogy a szakítás egyik oka az volt, hogy Gibson rommá csalta a nőjét egy 26 éves pornóproducerrel, aki így áradozott a színész-rendezőről: „Mel őrült jó az ágyban! Életem legjobb szexe volt!” Gibson ügyvédje persze tagadta a dolgot, de a nő bevállalt egy hazugságvizsgálatot, ami neki adott igazat. A másik ok, amiért Grigorjeva és gibson szétmentek, aza  családon belüli erőszak volt, amire hivatkozva a nő távoltartási végzést is kért, mivel Mel Gibson állítólag többször is durván megverte őt. A nő ezután egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amiben a Halálos fegyver sztárja őt szidalmazza: "Úgy nézel ki, mint egy kibaszott beindult disznó; ha megerőszakol egy halom nigger, csak magadra vess" – ordítja Gibson a hangfelvételen, majd lekurvázza exnőjét. Ezek után ügynöksége kirúgta a színészt raszizmusa és nőverése miatt – utóbbit Gibson véletlenül be is vallotta, hogy igaz.

Rádgyújtom a házat, de előbb leszopsz!!!

Ha ez nem lett volna elég, a Radaronline egy újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amiben a Rettenthetetlenben is játszó színész újabb csodás jellemvonásait mutatta meg. Csak egy rövid részletet idéznénk, ami elég is lesz: „Kijárt volna nekem egy szopás előtte!!! A kurva jacuzzizás előtt!! Rádgyújtom a házat, de előbb leszopsz!!! Hogy merészelted?!?!” Kiderült, hogy a színész dühkezelő terápiára is járt, de ezekszerint nem volt túl sikeres. A hangfelvételek kikerülése után hirtelen a pornós ex is úgy írta már le Gibsont, mint egy agresszív embert, akiről kiderült, hogy 2 hónapos gyerekét is megütötte. Ennyi botrány után végre maga a színész is beismerte, hogy közveszélyes, de ezt a nyugtatókra fogta. Persze volt honnan örökölni ezeket: a színész-rendező 91 éves apja, Hutton Gibson egy rádióbeszélgetésben kifejtette, szerinte XVI. Benedek pápa meleg. Gibson ezután már annyira besokallt, hogy összetörte Maseratiját, összebalhézott egy fotóssal, és mindezt már annyira szégyellte, hogy álbajuszban ment utcára.

Még mindig nem hagyja abba

Miután beismerte, hogy megpofozta Grigorjevát, és megemelték a gyerektartást is, úgy gondolta, még nem csinált elég hülyeséget, ezért gyorsan beszólt Winona Rydernek. Nem is akárhogy; Ryder szerint gázkamraszökevénynek nevezte őt a színész. Annyita mázlista volt, hogy megúszta a börtönt, és sikerült vádalkut kötnie, ezek után pedig egy nyilatkozatban mondta el, hogy ő igazából mennyire nagyon ártatlan. "Sohasem bántottam meg, nem viselkedtem diszkriminatívan senkivel a neme, a bőrszíne, a vallási meggyőződése vagy a szexuális irányultsága miatt" – mondta a kissé feledékeny Gibson. Ezután mindenki lenyugodott, és a színész is összejött egy újabb nővel, méghozzá egy fétismodellel, nehogy botrányok nélkül maradjunk, és azt is kitalálta, hogy egy zsidó hősről forgatna filmet, amivel óriási felháborodást keltett, korábbi raszista beszólásai miatt. A fétismodeltt lecserélte egy fehérneműmodellre, azt pedig egy egy 34 éves újságírónőre – egyelőre nincs hír arról, hogy bármelyiküket is megverte volna. Ahhoz képest, hogy végül sikerült teljesítenie a dühterápiát, nem tudta abbahagyni az örjöngést, és három hónapja egy picit terrorizálta 78 éves mostohaanyját, aki távolságtartási végzést kért ellene. A múltkori buli óta, amikor nőket tuszkolt a kocsijába, nem tudunk újabb botrányról, de kicsit azért reménykedünk, hogy legalább az egyik lányról kiderül, hogy tősgyökeres tel-avivi, hátha kapunk egy újabb izgalmas kirohanást.