A RadarOnline híroldal, ami eddig a színész őrjöngő hangfelvételeit szállította, most sms-eket tett közzé: köztük egy olyan darabot, amelyben Gibson január 7-én, azaz egy nappal azután, hogy megütötte Oxana Grigorjevát, beismeri, hogy valóban veszélyes volt rá előző nap.

Az Oxana Grigorjevának a megverése utáni nap küldött sms-ekben Gibson – aki egy hangfelvételen korábban már beismerte, hogy megütötte a nőt – írásban is elismeri, hogy agresszíven viselkedett az előző nap. A nő korábban már elmondta: ő épp az akkor kéthónapos kislányukat, Luciát tartotta a kezében, amikor Gibson úgy megütötte, hogy letört a két első foga, az ütés a babát is érte, az esetnek pedig szemtanúja volt a nő korábbi házasságából származó 12 éves fia, Sascha is.

Kérlek, kérlek, kérlek

Az egy nappal későbbi sms-ek tanúsága alapján a színész a lekurvázós-gyilkolós szövegek mellett képes érzelmesebb húrokat is pengetni, ha épp nem habzik a szája. „Oxana, veszélyes voltam tegnap éjjel” – írta másnap délután Grigorjevának. „Két órát beszélgettem ma a terapeutámmal, és újra látok némi perspektívát. Csak annyit akarok mondani, hogy most nyugodt vagyok & szeretnék átmenni és helyrehozni, amivel tartozom neked, Saschának és Luciának. Nem maradok, csak szeretném, ha nyugodtan elmondhatnád a magadét, és én is a magamét”. „Kérlek válaszolj, hogy legyen, igen, vagy nem?” „Fontos volna, hogy bocsánatot tudjak kérni Saschától, mielőtt elmegy.” „Kérlek válaszolj valamit” – sorjáznak Gibson üzenetei, mire Grigorjeva végül szűkszavúan annyit válaszol: „Letört két első fogam és agyrázkódásom van. Ne gyere ma, nem vagyok jól. Sachától majd bocsánatot kérsz máskor”, mire Gibson azt kérdezi: „És megcsináltattad már [a fogaidat]?” „Nagyon szeretnék beszélni veled ma este, ha csak tíz percre is & aztán ígérem, békén hagylak, ameddig csak akarod” „Csak tíz percre” „Kérlek” – könyörög a bűnbánó színész az sms-ek sorában.

Röntgenfelvétel a bizonyítékok sorában

A nő állítólagos sérüléseiről már közzétett egy fotót, amelynek hitelességéről jelenleg is ádáz viták dúlnak, Gibson ügyvédei a photoshop-vádak mellett azt is állítják, hogy Grigorjeva maga okozta magának a fogai sérülését. Újabb bizonyítékként merült fel azonban pár röntgenfelvétel, amelyek két nappal az eset után készültek – írja a TMZ. A felvételek egy gyerekorvos rendelőjében készültek, de nem a kislány, Lucia gyerekorvosánál, és egyelőre nem világos, hogy a megvert nő miért egy idegen gyerekorvoshoz fordult panaszaival, miszerint fáj a feje és káprázik a szeme (ezek az agyrázkódás klasszikus tünetei).

A nő fogorvosa egyébként megerősítette, hogy Grigorjeva a sérült fogaival beesve elismerte neki, hogy Gibson bántalmazta és okozta a sérüléseit, de arra kérte az orvost, hogy ne beszéljen erről senkinek, mert nem akar következményeket. Az orvos egyébként emiatt most komoly bajba is kerülhet: mivel az ügyben a rendőrség mellett már a gyermekvédelmi hatóságok is nyomoznak – a verésben ugyanis állítólag nem csak Grigorjeva, de a karjában tartott, akkor kéthónapos kislány is megsérült, és erről az anyának fényképes bizonyítéka is van –, a TMZ információi szerint pedig ha az orvos erről is tudott, kötelessége lett volna jelenteni a hatóságoknak.

Gibson nem januárban volt először agresszív Grigorjevával, állítja a RadarOnline másik forrása: egy hónappal korábban, decemberben belevágott egy széket egy üvegajtóba. Az ismerős ezt ugyan csak a nő elmondásából tudja, Grigorjeva anyja és Gibson egyik fia azonban látta is a széttört üvegajtó cserepeit. A Sun információi szerint Gibsonnak – aki már egy ideje jár dühkezelő terápiára – még mindig akadnak problémái az érzelmei levezetésével: csütörtökön hallgatták ki a gyerekvédelmi hatóságok, amit „higgadtan kezelt”, korábban azonban egy dührohamában durván belebokszolt egy fába, és „csúnyán szétverte az öklét” – állítja a lap informátora.

A húg adhatta le a drótot

A hangfelvételek megjelenése óta téma volt, honnan szerezhette meg a RadarOnline ezeket. A hírportál főszerkesztője általában a forrás védelmére hivatkozva hárította el a kérdés megválaszolását, azt azonban leszögezte: nem Grigorjeva juttatta el hozzájuk a szalagokat. A Stuff.co.nz szerint igazat mondhat, mivel most Grigorjeva húgát, Natalját gyanúsítják ezzel a hatóságok, és ki is akarják hallgatni emiatt. Más források szerint a húg egy rakás egyéb online híroldalt megkeresett a hangfelvételekkel, mielőtt nyélbe ütötte volna az üzletet a Radarrral. Ha bebizonyosodik, hogy Natalja Grigorjeva szivárogtatta ki a szalagokat, azzal nővére sem jár jól. Gibson exe ellen ugyanis a színész ügyvédcsapata zsarolási vádakat emelt, azt állítva, olyan sms-ek és e-mailek vannak a kezükben tőle, melyekben azt írja, azért készített felvételeket a férfi őrjöngő telefonjairól, „mert megszegted a megállapodásunkat”.

Gibson, aki a Grigorjevával folytatott épületes üvöltözések előtt előszeretettel osztotta meg a közzel mélyen keresztényi gondolatait, a Sun információi szerint épp lelkigyakorlaton vesz részt, és napi három órát imádkozik a malibui templomának lelkipásztorával; emellett pedig természetesen továbbra is folytatja a dühkezelő terápiát.