Éppen csak nevesített gyászolók tízezrei állítanak emléket a Facebookon Szita Bencének, a tizenegy évesen meggyilkolt fiúnak. Hajdú Péter és Vujity Tvrtko most is állást foglalt, Schobert Norbert halálbüntetést szeretne.

A számtalan Youtube-os emlékvideó mellett több tucat emlékoldalt hoztak létre a Facebookon Szita Bencének. (A tizenegy éves fiút a napokban gyilkolták meg – a gyanú szerint a nevelőanyja felbujtására ölte meg a gyereket két hajléktalan, de egyelőre mindhárman tagadják a gyilkosságot.) Az elhunyt gyerekről a legtöbben (cikkünk írásakor 22600-an) itt emlékeznek, ezzel egyidejűleg követelve a halálbüntetés visszaállítását. Több mint tizenötezren vannak azok is, akik csak részvétet szeretnének nyilvánítani a családnak, ezen az oldalon. Ők nem azt követelik, hogy végezzék ki a gyerek haláláért felelősöket, nem úgy, mint Schobert Norbert.

A fitneszceleb ugyanis oldalán hirdeti: szeretné, ha a tizenegy éves fiú gyilkosait felakasztanák. Még arra is volt energiája, hogy megosszon egy képet, amelyen az egyik gyanúsított, P. Erika látható, a halálbüntetés visszaállítását követelő szöveg mellett. Külön bájos, hogy az oldalán közvetlenül ezalatt a saját könyvét reklámozza, amelyet arról írt, milyen volt negyven percig halottnak lenni. (A sajátos marketingstratégiát követő update-próféta hétfőn azzal hívta fel magára a közfigyelmet, hogy egy rajongóját kutyázta, amiért drágállotta az egyik termékét.)

Vujity Tvrtko is megszólalt az ügyben – Facebook-oldalán egyébként is gyakran ad hangot véleményének olyan témákban, amelyek a köz érdeklődését váltják ki, így tett annak idején Bándy Kata ügyében is. A riporter is megosztotta P. Erika fotóját, a következő szöveggel: „a képen egy kedves hölgy mosolyog a fényképezőgép felé. Valaki a nyakában csimpaszkodik, hogy kicsoda, azt nem látjuk a képen. A megnyerő külsejű asszonyt mától mi tartjuk el. Mi fizetjük az élelmezését, ellátását, mindenét. Tiszteletben tartom Magyarország törvényeit, tudom, hogy a legsúlyosabb büntetés az életfogytig tartó szabadságvesztés. Mondom, én ezt tiszteletben tartom. Nem kívánok semmi törvénytelent, bántalmazást, az ítélkezés egyedül a bíróság dolga. Amit írok, nem jogi kategória: asszonyom, LEGYEN ÖRÖKKÉ ÁTKOZOTT MINDAZÉRT, AMIT TETT!!!" Egy másik alkalommal is megemlékezett a gyilkosságról, akkor is örök kárhozatot kérve mindenkire, aki megöl egy gyereket.

Ön szerint hallassák ilyenkor hangjukat a celebek?

Hajdú Péter Facebook-oldalán is sokat olvashattak rajongói a fiú meggyilkolásáról. „Igen, tudom, hogy sokan megint anyázni fognak, de akkor is azt kívánom, hogy dögöljön meg, aki képes kegyetlenül meggyilkolni egy ártatlan 11 éves kisfiút!!!" – írta Hajdú. Aztán persze azt is közzétette, hogy felvették az interjút a fiú nevelőapjával,. Később is megemlékezett erről: „még mindig az interjú hatása alatt vagyok! Borzasztó, nem tudom felfogni, hogy tehettek ilyet ezzel az aranyos, életvidám 11 éves kisfiúval! Elcsalták, és halálra verték a kis testét. Nem tudom, hogy ezt valaha fel lehet-e dolgozni egyáltalán a szüleinek.... Nem tudom leírni mit érzek!" Végül részvétet nyilvánított.