Tíz-húsz évvel ezelőtt még nem gondoltuk róluk, hogy rosszul vagy nevetségesen néznek ki. Most megnézheti, hogy pár híresség mennyire előnytelenül nézett ki, legalábbis ahhoz a külsőhöz képest, amit mostanában megszoktunk tőlük. George Clooney például szegény ember Antonio Banderasa volt, David Beckham külseje sem volt túl szexisnek mondható, és Jennifer Aniston is inkább egy átlagos gimnazista lánynak látszott.

Nem evidens, hogy az ember öregkorára mindenképpen csúnya lesz. Igaz, Nicole Kidman például a plasztikai sebészeknek köszönhetően lett szép, bár utóbbi jelzővel sokan vitába szállnának. De akadnak sokan, akiken tényleg látszik, hogy leginkább az idő volt jótékony hatással külsejükre, persze ez leginkább a férfiakra igaz. Emlékeznek még rá, hogy David Beckham hogy nézett ki 1997-ben? Mai szemmel nézve, és látva a friss, bajszos fotókat a focistáról, már eszünkbe sem jutna a régi Beckhamre azt mondani, hogy szexi. Persze a pasiknak könnyű, nekik az öregség szinte összes eleme jól áll: a szarkalábak, az ősz haj, a ráncok, mind szexibbé és férfiasabb teszik őket. De sok olyan nőt is válogattunk galériánkba, akik előnyükre változtak. A hajáról híres Jennifer Anistonról például találtunk olyan fotót még 1987-ből, ahol mindenére rá lehetne mondani, hogy szép, csak épp a frizurájára nem. Nem lehet véletlen, hogy Aniston nemrég hajbizniszbe kezdett.

Kinek tett jót az idő múlása?

Emlékszik arra, mikor a Titanicban Kate Winslet még egy fiatal, kerek arcú, vörös hajú lány volt? Annak ellenére, hogy a 36 éves színésznő állítja, hogy neki is van narancsbőre, most mégis jobban néz ki, mint 22 évesen. Ugyanígy megdöbbentő a spagettihajú Justin Timberlake is, mert bár 1997-ben is rajongtak érte a lányok, a képeket visszanézve ez érthetetlen számunkra. Nick Carter ugyanez a kategória, bár ő nem sokat vesztett még a nyálból, de tíz év múlva őt is szívesen megnéznénk. A leginkább szembeötlő különbséget talán Kristen Stewart esetében láttuk. A mostanában kusza magánéletű színésznő tíz évvel ezelőtt inkább egy csúnya kisfiúnak nézett ki, mint egy ünnepelt sztárnak, de a hosszú haj és a jó smink csodákra képes.

Nem állítjuk, hogy mindegyikük ronda volt régebben, vagy hogy mára kifejezetten szépek lettek. Illetve azzal is tisztában vagyunk, hogy legtöbbjük nem csak az idő múlásának köszönheti előnyösebb külsejét – persze ha úgy nézzük, a szépészeti beavatkozások is az idő múlásának köszönhetőek –, abban viszont biztosak vagyunk, hogy ezek a celebek mára jobban néznek ki. Nézze meg galériánkban a ráncosabb, de szebb celebeket, és szavazzon, hogy ön szerint melyiküknél a leglátványosabb a változás.