Utánajártunk, kik voltak azok a tehetségkutató-szereplők, akikből hamar elegük lett a nézőknek az utóbbi években. Az a trend rajzolódott ki, hogy a túlzottan unalmas vagy túlzottan aranyos versenyzők nyitják ki a leghamarabb a bicskát a nép zsebében. Pedig Utasi Árpi mindenkit figyelmeztetett: a celebség veszélyekkel jár.

Csobot Adélra és Zámbó Krisztiánra teljesen rászállt az X-Faktort követő nézők serege, erről mi is számos cikkben megemlékeztünk. Az ő apropóján felmerült bennünk, állt-e már fel ilyen szintű egységfront egy-egy tehetségkutató döntősével szemben, és nehéz dolgunk volt.

Az X-faktorba mindig igyekeztek elviselhető embereket találni, persze ez nem mindig sikerült. A második évadból Baricz Gergő vágta ki sokaknál a biztosítékot, főleg, hogy Keresztes Ildikó elég látványosan mentorálta a legjobb háromig. A szépfiú ráadásul összejött a fiatal Kováts Verával, ami a magyar celebtörténet legártatlanabb, legtisztább, és egyben legidegesítőbb párkapcsolata lett. Baricz már nagyon félt kiesése után a felé irányuló gyűlölethullámtól, még hargitai rendszámú autóval se mert közlekedni.

A Hajdu-nővérek, azaz a 19 éves Ikrek formáció is az X-faktorban tombolt 2011 őszén, a vádak szerint értékelhető énekhang nélkül. A két csinos lány stílusa azonban sokak zsebében kinyitotta a bicskát. Nagy zokogást csaptak döntőbe jutásukkor és a kiesésük után is.

Utasi Árpi lurkóként, nagy átéléssel mondott meséket a Csillag születik 2007 őszi szériájában, amivel be is húzta a győzelmet. Sok vélemény szerint ez a győzelem kérdőjelezte meg leginkább a Ki mit tud? kaliberű műsor értelmét, ahol egy mesemondót jobbnak ítélhetnek egy jóhangú énekesnél. Eleinte mindenhova hívták, színházi szerepeket is kapott, aztán egy év múlva már a kutya se emlékezett szegényre, a Blikk úgy kutatta fel a Vajdaságban. Érdekes, hogy a 2010 őszi szériát megnyerő Tabáni István hasonlóan visszahúzódó, és egyes vélemények szerint színtelen figura volt, maga Utasi figyelmeztette, hogy a szórakoztatóipar majd jól megrágja és kiköpi, ha nem vigyáz.

A Megasztár termése

Ahogy körülnéztünk emlékezetes utált karakterek után kutatva, valahogy mindig a Megasztárba botlottunk, ahova jó érzékkel válogattak be irritáló karaktereket. Galambos Dorina is ilyen extrém, megosztó személyiség volt, aki ráadásul össze is állt a zsűri egyik tagjával, Pély Barnával. Beszédhangja, taglejtése és külseje nézők tömegeit késztette a falramászásra.

Palcsó Tamásban is megvolt az idegesítő faktor, ő a Megasztár második évadában lett második helyezett 2004 őszén. 2005-2006-ban nagy karriert futott be: sorra kapta a tinidíjakat és két lemeze is megjelent. A csúcs az volt, hogy 2005-ben összejött a szintén nem egyszerű természetű (de igazán később vállalhatatlanná váló) Tóth Gabival, meg is kapták, hogy érdekből járnak. Szakításuk után Palcsóról éveken át özönlöttek az olvasói feljelentések, gyakorlatilag a város összes klubját végigpartizta. Szintén ittas barátjával 2008-ban súlyos balesetet szenvedett, de szerencsére felépült. Azóta keveset hallani róla, bár sokakat még ma is idegesít a cuki körszakálla, sokan viszont épp ezért rajongják körbe.

Szíj Melinda tipikusan nem az a jelenség volt a műsorban, akit érző ember utálni tud, annyira szürke fenomén. Egy ideig nagyon aranyos volt a nő, aki a sztárrá válás versenyére jelentkezett, aztán minden forduló előtt kibukott azon, hogy ő sztárrá fog válni. A magyar Barbra Streisand a Megasztár 5-ben tűnt fel 2010-ben. A magát utáló díván egy idő után a Megaház többi lakóját is kiakasztotta, de most már újra boldog új pasija mellett.