Összegyűjtöttük minden idők legjobb fantasyben, vagy boszorkányos-vámpíros-szuperhősös filmekben szerepelt nőit, hogy ha már egy ligában játszanak, megtudjuk, ön szerint ki közülük a legdögösebb. Kialakítottuk a csoportokat, önnek már csak annyi a dolga, hogy mindből kiválassza a kedvencét, aki továbbjut a verseny következő körébe! Megagalériával készültünk, válogasson kedvére!

Update: köszönjük az eddigi szavazatokat, hamarosan jelentkezünk a következő körrel!

Trónok harca

A hamarosan harmadik évaddal jelentkező sorozatazon kívül, hogy remek, hemzseg a  jó csajoktól. Rögtönzött házi felmérésünk a Sansa Starkot játszó Sophie Turnert hozta ki abszolút győztesként, pedig az ő karakterét sem a szerző George R. R. Martin, sem a sorozat készítői, de még a jelmeztervezők sem szánták szexinek, csak szépnek.

Befutó volt még a Daenerys Targaryent alakító Emilia Clarke is, aki egyébként ha éppen nem filmezik, nem ezüstszőke, hanem saját, természetes barna hajszínével nyomul – illetve a Cersei Lannistert játszó Lena Headey, aki ahhoz képest, hogy a sorozatban derékig érő, hullámos szőke hajjal páváskodik, privátban inkább fekete hajjal, szegecses pólóban flangál. Ennek ellenére nem kell velünk egyetértenie, szavazzon arra, akit valóban a legszemrevalóbbnak vél, hogy továbbjuttassa a következő körbe!

 

Óz, a hatalmas

Az Óz, a hatalmas című film három boszorkánnyal is megörvendezteti a nézőket. Az őket alakító Rachel Weisz, Michelle Williams és Mila Kunis egyébként a film számos premierjén is nagyon jól nézett ki, amint arról korábban már meg is emlékeztünk. Akkor viszont kizárólag a vörösszőnyeges megjelenésük volt döntő, nem a banyaságuk, úgyhogy ne hagyja magát befolyásolni: a döntés az öné!

 

Boszorkányvadászok

A Boszorkányvadászok című film arra az ötletre épül, hogy Jancsi és Juliska felnőttek, a vasorrú bába okozta korai törést pedig úgy dolgozzák fel, hogy mindenfelé boszorkányokat irtanak. Az alkotás nem filmtörténeti jelentőségű, de szórakoztató, és vannak benne dögös csajok, köztük például a szinte tökéletes Famke Janssen. Persze nem kell rá szavaznia. Ó, dehogy.

 

Lenyűgöző teremtmények

Vannak filmek, amiket tényleg csak akkor muszáj megnézni, ha a másik szabadidős programlehetőség egy mellbimbópiercing készíttetése. A Lenyűgöző teremtmények pont ilyen, de ez is hemzseg a boszorkányoktól, akik közül kettő jól is néz ki. Válasszon közülük.

 

Alkonyat

És ha már az előbb mutattunk egy Alkonyat-utánérzést, muszáj foglalkoznunk az Alkonyattal is. Két érdekes tény: nem Kristen Stewart volt az egyetlen női szereplő, viszont van egy jelenet, amelyben baromira dögös.

Mivel szeretetkesztőségünk minden tagja elmúlt már 16, ezért komoly utánanézést igényeltek a szóbajöhető szereplők. Ezért is akadhatott meg a szemünk Marián, aki egy rendes, barna hajú bombázót alakít a filmben, de mint kiderült, kábé három percig, és a stáblistának is csak egy különösen részletezett változatán kerül elő, mint uncredited.

 

A Gyűrűk Ura

Jaj, hát persze, hogy A Gyűrűk Ura nőinek is itt a helye! Különös ismertetőjelük, hogy kevesen vannak, viszont gyönyörűek, és állandóan szomorúan néznek. Ezekkel a filmekkel robbant be Liv Tyler a köztudatba (amelyet persze előtte is karcolgatott, például a Crazy klipjével).

 

Buffy, a vámpírok réme

És akkor most emlékezzünk vissza együtt a kilencvenes évek legvégére, illetve a kétezresek elejére: ekkor ragyogott Sarah Michelle Gellar és barátnői csillaga a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban. A főszereplő mellet itt tűnt fel Alyson Hannigan is, aki némi Amerikai pités kalandozás után végül az Így jártam anyátokkalban kötött ki, a sorozatból kicsusszant Charisma Carpenter pedig az Angel című spinoffban dögösködött rendszeresen, a világ egyik legjobb főcímzenéje után.

Bűbájos boszorkák

„Úristen, azt hogy hagyhattad ki?! Alyssa Milanót mindenki sunázná!" – tárta elő visszafogott véleményét egyik kollégánk. Nem feltételenül kell egyetértenie vele, de kétségtelen tény, hogy a boszorkánynők családi életére, illetve a világ megmentésére koncentráló sorozatban elég sok jó nő volt, akik mondjuk nem öltözködtek túl banyásan. Igaz, a sorozat vége felé haladva máshogy sem.

A reszli

A teljességre törekvés jegyében útnak indítunk egy vegyes válogatottat is, olyan nőkkel, akik nem éppen jócsajokkal telezsúfolt fantasykből ismerhetők, vagy a múlt homályába vésznek.

Az első, fenti képen is látható karakter Valentina, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című rendkívül jó (és az IMDB-n undorítóan lepontozott) filmből, de ide jutott Sabrina, a tiniboszorkány is. Amanda Seyfried A lány és a farkasban fantasypiroskát alakított, Scarlett Johansson a Bosszúállókban szupernőt,  Lucy Lawless pedig Xenát, és kész. Ki a legdögösebb a vegyes felvágottból?