Időről időre megbolondul valamelyik celebnő, és úgy gondolja, hogy jó ötlet megszabadulni az összes hajától - akár egy szerep kedvéért, akár egy jótékonysági akció miatt, vagy csak úgy, mert miért ne. Legutóbb Jessie J énekesnő döntött úgy, hogy kopaszon jobb lesz neki, ezért összeszedtük, hogy kik voltak azok a nők, akik egy őrült pillanatukban kezükbe vették a hajnyírót.

Ki a legszexibb kopaszon?

Jessie J énekesnő egy jótékonysági szórakoztató műsor keretei közt borotválta kopaszra a fejét, így eljött az idő, hogy megnézzük, kik voltak azok a celebnők, akik szintén megunták, hogy van hajuk. Natalie Portman például 2006-ban, a V mint vérbosszú című film kedvéért vált meg hajától. A mostanában inkább szőke színésznő tar koponyával sem volt csúnya, de azért jobban örülnénk, ha a továbbiakban nem gondolkodna újra azon, hogy elővegye a hajnyírót.

2007-ben Britney Spears is kopaszra boroválta fejét, de nem egy filmszerep kedvéért, hanem inkább egy gyengébb megborulás utóhatásaként. Szerencsére azóta sikerült összekapnia magát, és bár eleinte azt hittük, hogy teljesen esélytelen, de mégis formába jött, és a napokban tényleg jól nézett ki.

Anne Hathaway tavaly tolta le a haját a Nyomorultakban játszott szerepe miatt – igaz, a színésznő nem lett teljesen kopasz, de régi, hosszú hajához képest igencsak feltűnő volt a változás. Hathaway egyébként szerepe szerint azért adta el loknijait, hogy az így szerzett pénzt kislánya eltartására költhesse.

Szintén egy filmszerep miatt vált meg hajától Sigourney Weaver, Demi Moore és Cate Blanchett is. Előbbi Ellen Ripleyt alakította kopaszon az Alienben, Demi Moore a G.I. Jane miatt lett tarkopasz, Cate Blanchett pedig a 2002-es Heaven című film kedvéért tolta le haját. Mena Suvari és Charlize Theron is egy-egy film miatt lett szinte teljesen kopasz. Suvari 2008-ban kapott fiús frizurát, Theron pedig tavaly ősszel nyírta haját kopaszra a Mad Max új részében kapott szerepe miatt.

Agyness Deyn modell 2010-ben változott át fiúvá – már ami a frizuráját illeti, Amber Rose pedig, aki leginkább arról ismert, hogy Kanye West csaja volt, szinte mindig is kopasz volt. Természetesen legrégebbi kopasz celebünk, Sinéad O'Connor sem maradhatott ki a válogatásunkból, így ha régen látott már fotót az énekesnőről, kattintson galériánkra, ahol a többi rövidhajú celebnőt is megnézheti.