Mi történt 1999 óta Britney Spears-szel, és mi vezetett odáig, hogy 14 év alatt a rózsaszín, amerikai álomból egy vidéki büfésnő lett? Egykori pasijával, Justin Tiimberlake-kel ellentétben Spears külseje egyre csak rosszabb lett, amit galériánkban meg is nézhet.

A most 31 éves Britney Spears még 1999-ben lett sikeres a Baby One More Time és az Oops!… I Did It Again című slágereivel. Ő lett a kilencvenes évek végének pophercegnője, a szőke, rózsaszín pólós amerika álom. Minden tinilány rá akart hasonlítani, főleg mert jó pár évig ő volt Justin Timberlake barátnője. Timberlake-kel akkor még egy szinten mozogtak: szőke, hullámos fürtök, az akkori divatnak megfelelő ruhák és zenék, viszont miután szakítottak, Britney Spears Timberlake-kel ellentétben nem felfele kapaszkodott, hanem mély zuhanásba kezdett.

Álmok útján

2001-ben szerepelt az Álmok útján című filmben, ami elég nagy bukott, megnyitotta saját éttermét New Yorkban, ami szinte azonnal be is zárt, és még arról is elkezdtek pletykálni, hogy kapcsolatuk alatt megcsalta Justin Timberlake-et. 2004-ben egy részeg éjszakán, Las Vegas-ban hozzáment gyerekkori szerelméhez, az 55 óráig tartó frigy után pedig megismerte Kevin Federline-t. Federline és Spears pár hónap után eljegyezte egymást, közös valóságshow-juk is volt, majd Spears bejelentette, szünetelteti karrierjét, hogy családot alapíthasson.

2006 febuárjában első gyerekével az ölében vezetett, második terhessége alatt pedig a Harper's Bazaar címlapján meztelenkedett, a gyerek születése után pedig Spears bejelentette, hogy elválik Federline-tól. 2007-ben már drogrehabilitációra járt, kopaszra borotválta a fejét, és sorozatos botrányai után elvesztette gyerekei felügyeleti jogát. Mindezektől függetlenül Spears próbált visszatérni karrierjéhez, és a 2007-es MTV Video Music Awards-on előadta új albumáról a Gimme More-t. A fellépés rettenes volt, Spears enerváltan vonaglott egyszál flitteres bikinben a színpadon, a szám viszont ettől függetlenül óriási sláger lett.

Amerikai álomból negyvenes büfésnő

2008-ban folyamatosan pszichiátriai kezelésekre járt, majd korábban elvesztett jogainak egy részeit visszakapta, és megjelentette hatodik albumát, a Circust. Spears körül egyre kevesebb volt a botrány, szinte hallani sem lehetett magánéletéről, az énekesnő csak a zenére koncentrált. 2011-ben ismét új albummal jött ki, az MTV Video Music Awards pedig az ő tiszteletére építette fel műsorát. 2012-ben az amerikai X-Factor egyik mentora lett, ennek örömére pedig nyolcadik albumán is elkezdett dolgozni, és úgy tűnt, végre megint minden rendben van. Idén január 11-én azonban szakított addigi pasijával, Jason Trawickkel, Spears pedig azóta úgy tűnik, megint egyre rosszabb állapotban van, legalábbis ami a külsejét illeti. Nézze meg galériánkban, hogy lett a szőke amerikai álomból 14 év alatt egy negyvenes, vidéki büfésnő.