Csütörtök este tartották a Miss Australian Gold szépségversenyt egy Eiffel téri szórakozóhelyen. A zsűribe olyan nevek kerültek, mint Bálint Antónia és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki szépen és magabiztosan lépeget felfelé a celeblétrán, a fellépők között volt Cserpes Laura, a vendégek között pedig felbukkant Szilveszter gazda, Sarka Kata és Zámbó Árpy is. Minden adott volt egy tökéletesen abszurd estéhez, de a szervezők egészen komolyan vették a szépségversenyt, és mindent megtettek, hogy baki nélkül lemenjen a műsor, úgyhogy csak lagymatag lézengés lett a dologból, ütős, vérbő bulváresemény helyett.

Mielőtt a Miss Australian Gold szépségverseny ténylegesen elkezdődött volna, és előkerültek volna a lányok, elénekelt néhány számot Cserpes Laura. "Egy igazi hang, egy igazi világsiker" – vezette fel kicsit elragadtatva magát a műsorvezető. Cserpes a Velvetnek később elmondta, hogy úgy érzi, jó úton halad a céljai felé. És, hogy mik ezek a célok? "Az, hogy üzenetekkel teli dalokat énekeljek" – felelte. A Dalban is felbukkant Cserpes májusban egy tizennyolc állomásos turné arca lesz, ahol elő is fog adni, és állítása szerint nyárra is vannak már lekötött fellépései. Ezúttal viszont nem sikerült megfognia a közönséget, nyilván mindenki a csajokat várta.

Nehezen indul

Aztán a verseny ezután se indult még el, hanem az este háziasszonya, Bálint Antónia lépett a színpadra, hogy elmondja, hogy rengeteg szépségversenyt látott már, és próbált olyan eseményt összerakni, ami valóban élmény mindenkinek. Szeretnének ugyanis hagyományt teremteni ezzel. És akkor végre elindult a szépségverseny is egy úgynevezett pólós körrel, amit leginkább utcai viseletnek lehetne fordítani. Ahogy a rövid, bemutatkozó mondatokból kiderült, a tizennégy lányból legalább hárman-négyen szoláriumban dolgoznak. Mivel egyesével tettek egy kört a kifutón, egy örökkévalóságnak tűnt, mire a végére értünk.

A vendégek között viszont észrevettük Szilveszter gazdát, akitől gyorsan meg is kérdeztük, hogyan megy a beilleszkedése a celebvilágba. "Megismerten sok híres embert, sok barátra tettem szert a Szombat esti láz szereplés alatt." Mint mondta, legutóbb meghívta a táncosokat egy kerti partiba. "Azt mondták, hogy nagyon szívesen eljönnek, és örülnek hogy szétnézhetnek nálam, milyen ott vidéken." A szépségverseny mindenesetre tetszett neki. "Annyira meleg van bent, hogy muszáj kijönnöm kényszer cigiszünetre. Ki kell ülnöm kicsit, hogy megszáradjon a hátam, mert érzem, hogy már tapad az ingem hozzám" – magyarázta a Velvetnek.

Nehézkesen folytatódik

Aztán mégis csak bökkent egyet a szépségverseny, mert következett egy-két számmal Kefír. A közönségből viszont érezhetően senki nem volt vevő erre, de az énekes próbálta menteni a helyzetet. Lesétált a színpadról, megénekeltette az műsorvezetőt, aztán megszakította szöveget, amikor talált egy tollat, és visszaadta annak, aki jelentkezett érte. "Köszönöm szépen a tapsvihart" – mondta, amikor vége lett a számának, mire szórványosan tapsolni kezdett két-három ember. Aztán beugrott Kökény Attila is gyorsan, mert valami fellépésre kellett rohannia. "Azt a két-három számot most is el tudom énekelni" – vezette fel a műsort.

Lassan folydogált a verseny, a vendégek el-elszállingóztak, a zsűrit pedig minden kör előtt egyesével kellett összefogdosni, hogy végre folytatódhasson a műsor. Az utolsó, fürdőruhás kör előtt ráadásul még fellépett egy stand-upos is. A helyzet az, hogy az úgynevezett stand-upot be kéne tiltani Magyarországon, aki annak nevezi magát, azt kiegyenesített vasvillával kikergetni az országból, az ilyen-olyan felvételeket elégetni. Ennél mélyebbre nem lehet zülleszteni a kabarét. A fellépőnek ugyanis nemhogy egy értékelhető poénja nem volt, hanem azzal próbálta feldobni a hangulatot, hogy elkaraokézott egy Bon-bon számot. Mindenki menekült.

A boldog vég

Aztán nehézkesen, de végre rákanyarodtunk az eredményhirdetésre. A győztes Ollé Henriett lett, aki nemrég megnyerte a Miss Winter Face-t is. Természtesen nagyon örült a győzelemnek. "Egyáltalán nem számítottam rá, hogy én fogok nyerni, megvoltak gondolatban a dobogós lányok" – mondta a Velvetnek. A huszonnégy éves Ollé egy-két évig szeretne még versenyekre járni, aztán családot szeretne. Van vőlegénye is, áprilisban vagy májusban lesz az esküvője. A lány a Szent István Egyetemen tanul, idén védi meg a diplomáját, aminek címe: Az afganisztáni kulturális sokk a magyar katonák szemével. Üzleti kommunikátor szakirányon tanul.

Bálint Antónia, az este háziasszonya, akit legutóbb teljesen kiakasztotta a kisebb földrengés, elégedetten nyilatkozott a verseny után. "Nagyon csinos lányokat válogattunk össze, és ehhez mérten nagyon nehéz is volt a döntés." Az egykori szépségkirálynő tanácsokkal is ellátta a lányokat. "Nem tudtak mit kezdeni a lábukkal, nem tudták mindig a legelőnyösebben tartazni. Amikor zavarban voltak, akkor úgy álltak meg, hogy nem volt szép a lábuk." Emellett a koreográfiát igyekezett nekik, mint mondta, átadni. Az idegesség leküzdésére viszont nem tudott tanácsot adni, úgyhogy a jövő szépségkirálynői is remeghetnek tovább a színpadon.