A kilencvenes évek legdurvább szappanoperája volt a Melrose Place, ami gyakorlatilag a felnőttek Beverly Hills 90210-e volt, és amiben mindenki mindenkivel mindent csinált. De vajon bejött az élet a szereplőknek a sorozat után? Marcia Crosson és Doug Savanton kívül volt bárki is, aki elfogadható sorozatokban vagy filmekben kapott állandó szerepet?

Grant Show – Jake Hanson

A sorozat azzal indul, hogy Kelly Taylor – igen, a Beverly Hills 90210-ből – halálosan szerelmes a Grant Hanson által alakított Jake Hansonba, de a lány hamarosan rájön, hogy ez esélytelen, és visszaköltözik Beverly Hillsbe. A Grant Show által eljátszott karakter a későbbiekben a házba költöző Jo Beth Reynolds-zal alakít ki egy se veled se nélküled kapcsolatot. Grant Show a Melrose Place után is megmaradt sorozatszereplőnek, mostanában leginkább a Doktor Addisonban láthatta.

Daphne Zuniga   Jo Beth Reynolds

A fotósként dolgozó Jo alkoholista férje elől menekült New York-ból Los Angelesbe, hogy ott szenvedjen egy sort a motoros rosszfiúval, Jake Hansonnal. Daphne Zunigának annyira bejött a Melrose Place utáni élet, hogy azóta is folyamatosan kapja a szerepeket sorozatokban, játszott a Tuti Gimiben és a Kés/Alatt-ban, illetve B-kategóriás tévéfilmekben.

Doug Savant – Matt Fielding

Doug Savant alakította az egyedül élő meleg srácot, Matt Fieldinget, de a színész később képes volt kivakarni magát ebből a karakterből, és ma már nem a Melrose Place a legelső sorozat, ami eszünkbe jut, ha a nevét halljuk. Savant ugyanis szerepet kapott a Született feleségekben, amiben ő játszhatta el Lynette Scavo férjét, de szerepelt a 24-ben is.

Josie Bissett – Jane Andrews

A Josie Bissett által eljátszott Jane Andrews egy fiatalka, wannabe divattervező volt a sorozat elején, aki Michael Mancinivel, a sármosnak beállított sebésszel járt. Bissett a sorozat óta valószínleg elment pár ráncfelvarrásra, de határozottan jobban néz ki, mint egykori kolléganője, Heather Locklear. Ennek ellenére annyira nagyon nem jött be neki az élet a sorozat után, bár kapott pár epizódszerepet sorozatokban, feltűnt egy-két tévéfilmben, illetve mostanában láthatjuk a The Secret Life of the American Teenager című sorozatban is.

Thomas Calabro – Michael Mancini

A Thomas Calabro által megformált sebész az első évad felé elkezdte megcsalni Jane-t Kimberlyvel, akit Marcia Cross játszott, majd a biztonság kedvéért még Jane húgával, Sydney-vel is viszonyba kezdett. Egyébként Michael Mancini karaktere volt az egyetlen, aki mind a hét évadban, végig szerepelt. Thomas Calabrónak ennek ellenére annyira nem jött be az élet, ugyanis sok nagysikerű filmje, vagy tévésorozata nem volt, és inkább epizódszerepeket kapott csak. Ellenben játszott olyan csodás című filmekben, mint az Óriáspókok - Jeges rémület, vagy a Mikulásné kerestetik. A legfrissebb, róla készült fotó is négy évvel ezelőtti.

Courtney Thorne-Smith – Alison Parker

A D&D reklámügynökség telefonközpontosaként dolgozó Alison Parker az Andrew Shue által játszott Billy Campbellel élt egy lakásban, és az első évda végére természetesen össze is jöttek. Courtney Thorne-Smith egészen sikeres sorozatszínésznő lett, ugyanis ő végre nem csak epizódszerepeket kapott, és olyan sorozatokban játszott, mint az Ally McBeal, a Jim szerint a világ, vagy a Két pasi meg egy kicsi.

Andrew Shue – Billy Campbell

A Billy Campbellt eljátszó Andrew Shue-nak viszont egyáltalán nem jött be az élet, mert a Melrose Place óta szinte semmiben nem játszott, vagy ha igen, akkor is csak egy harmadrangú edzői szerepet adtak oda neki a Gracie című filmben, amiről szintén nem sokan hallottak.

Heather Locklear – Amanda Woodward

Bár Heather Locklear csak az első évad után került be a sorozatba, neki köszönhető, hogy a Melrose Place egy sikeres szappanopera lett, amit végre el is kezdtek nézni az emberek. Ő alakította a D&D reklámügynökség alelnökét, aki végül megvásárolta az apartmanházat is, ahova természetsen be is költözött. Amandának szinte az összes állandó férfi szereplővel volt viszonya. Heather Locklear nevét azóta sem felejtette el senki, de ez inkább a rajta kísérletezgető plasztikai sebészeknek köszönhető, ugyanis a szőke színésznő azóta is inkább csak egy B-kategóriás sztár, nem pedig ünnepelt és tehetséges színésznő, de legalább volt egy olyan fasza című filmje, mint az Egy negyvenes nő és a flört.

Marcia Cross - Dr. Kimberly Shaw

Marcia Cross valószínűleg sokáig hihette azt, hogy képtelen lesz levakarni magáról a meglehetősen pszichopata Kimberly szerepét, aki több évadon keresztül szenvedett Michael Mancini oldalán, de szerencsére a színésznő megkapta Bree Van De Kamp szerepét a Született feleségekben, ami azért jóval minőségibb sorozat, mint a Melrose Place, vagy az Everwood.

Laura Leighton – Sydney Andrews

Laura Leighton játszotta Jane kissé fura húgát, Sydney-t, akire természetesen azonnal rá is mozdult Michael Mancini, mert miről másról szólt volna a sorozat, ha nem arról, hogy mindenki mindenkivel kefél. Laura Leighton is csak epizódszerepeket kapott, illetve jó pár rész erejéig szerepelt a Beverly Hills 90210-ben is.

Rob Estes – Kyle McBride

Rob Estesnek már az arca is tökéletesen B-kategóriás, róla már ránézésre lehet látni, hogy csakis sorozotokban, vagy maximum tévéfilmekben kaphat szerepet. Kyle McBride egy étteremtulajdonos volt, aki egy ideig kavart Sdyneyvel és Amandával is, és az ő felesége volt a Lisa Rinna által játszott Taylor, aki egyébként sógornője volt Peter Burnsnek. Na de a lényeg, hogy Rob Estes játszott a Providence-ben, a Szeleburdni Susanban, egy kicsit a Szívek szállodájában és a Miami helyszínelőkben is.

Lisa Rinna – Taylor McBride

Lisa Rinna játszotta a későbbi évadokban Taylort, Kyle feleségét, ám később elváltak, hogy Kyle másokkal is kavarhasson. Lisa Rinnának a Melrose Place után volt még pár sorozatbeli szerepe, és feltűnt a Dancing with the Starsban is, meg egy házátalakítós műsorban is, de leginkább arról ismert, hogy túlzásba vitte a ránctalanítást, és a szájfeltöltést.