Ki volt a VMA valódi sztárja? Miley Cyrus? Hát nem. Az újra összeálló N'Sync? Hát nem. Aki megcsinálta a tutit, az nem volt más, mint Lady Gaga. Az énekesnő csendben letudta azt, amibe tizenkilenc éves társát hajszolták, életében először könnyen lehet, hogy még szexi is volt, és joggal remélhetjük, hogy a hatás nem csak átmeneti. Hajrá Lady Gaga!

A készülődés

Az énekesnő New Yorkban szemlélődik a szállása előtt még augusztus huszonötödikén, nem sokkal az MTV VMA előtt, amiről már tudjuk, hogy leginkább Miley Cyrus miatt marad emlékezetes (ha egyáltalán).  Ha az ember távolabbról néz a képre, olyan, mintha egy zöld papagáj ülne a vállán, közelebbről megnézve valami ablak lehet, amit azért sajnálunk, mert az egyik legjobb ruhája lett volna, ha élő kiegészítő is járt volna hozzá. Nem tűnik feszültnek, pedig egy csomó minden vár még rá.

Zenebohócból valódi dívává érik

Úristen, lehetséges lenne, hogy Lady Gaga kóstolgatja a valódi dívaságot? Ebben a magához képest kifejezetten ízlésnek nevezhető szerelésben érkezett meg a stúdióba a WMA New York-i próbájára. Még a végén belátja, hogy az elmúlt években kimaxolta a hülye öltözködést, kénytelen belátni, hogy a Lady Gaga-jelenség nem jelent már szinte semmit, úgyhogy megpróbálkozhat azzal, hogy kizárólag a zenéjével és egyéb művészi projekttel hódítsa meg az embereket, és hívja fel magára a figyelmet.

Visszafogottabb, mint korábban

Míg korábban hajlamos volt egy-egy szettjével megbotránkoztatni azokat, akik sajnálatos módon hajlamosak megbotránkozni minden hülyeségen, addig idén tök visszafogottan jelent meg a vörös szőnyegen. Emlékezetes volt, hogy egykor műtojásban és húsdresszben is parádézott. Ehhez képest viszont most úgy néz ki, hogy az idei VMA valójában nem Miley Cyrus felnőtté válásának hatalmas fesztiválja volt, hanem bizony Lady Gagáé, aki viszonylag csendben letudta a dolgot, ahogy ezt egyébként kell is.

Rá kellett volna bízni a twerkelést

Többek között ezt támasztotta alá fellépése is, ahol hogy-hogynem, Lady Gaga valószínűleg életében először szexis tudott lenni. Nem a tizenkilenc éves Miley Cyrusnak kellett volna twerkelnie, ahogy erre a BuzzFeed nagyon okosan rá is mutatott, hanem Lady Gagának, aki bőven meg tudta volna remegtetni akár az egész színpadot a formás fenekével. Lehet, hogy Gaga felszedett néhány kilót, de szemlátomást szeret a testében lenni, erre utalhat az is, hogy egyre többet meztelenkedik.

Fish and chipset kajálni?

Oké, ha Londonba kerül az ember, ennél valószínűleg semmi sem természetesebb. Ehhez mondjuk az átlagnál valamivel feltűnőbb ruhát választott, ami leginkább az autópályák pihenőhelyeinél strichelő csajokat idézi, de ennyi viszonylag normális pillanat után igazán belefér, hogy többet is kieresszen a benne lakozó figyelemkurvából. Tényleg csak azzal tudná jobban feldobni a szettjét, ha időnként az ujjával megcsavargatná a kinyújtott rágóját, aztán újra be is kapná. Átlátszó pink felső, bőrnadrág. Kemény.

Megmerevedett frontvonalak

Lady Gaga itt még mindig Londonban tartózkodik, ebben a ruhában hagyta el a szállását, ami London egyes kerületeiben még kifejezetten normálisnak, már-már nyárspolgárinak is számít. Attól persze még messze van, hogy semennyire se csináljon magából hülyét nyilvánosan, de elég sokat változott a helyzet. A szőke parókát mondjuk picit hiányoljuk, az egyenes fekete, hosszú haj ugyanis leginkább Yoko Onót, a hippis szemüveg meg John Lennont idézi.