Akadnak rendszeresen visszatérő vendégek a függőségekről leszoktató intézményekben - idén például Lindsay Lohan látogatott ilyenbe, hatodszorra -, de remény is van: olyan sztárokat gyűjtöttünk, akik legyőzték szenvedélyüket, és azóta is tartják magukat a józansághoz.

Lindsay Lohan idén hatodszorra is elvonóra ment, amely a jelek szerint végre sikeres volt: jól néz ki és vicces, nem iszik, viszont fotózzák. Nemsokára élete történetét is megírja, a rehabilitációs klinikán töltött ideje alatt írt naplója alapján, nagyon várjuk.

Nem ő az egyetlen, láttunk már olyan művészeket, akik szétitták-drogozták magukat, aztán egyszer rászánták magukat egy elvonóra, és azóta is boldogan élnek. Alábbi galériánkba közülük szemezgettünk: mindannyian sikeresen hagytak fel a kábítószerrel, alkohollal, és ki tudja még, mivel. A felsorolásból direkt hagytuk ki Charlie Sheent, akiről már egyrészt így is bőven elég ismeretünk van a témában, másrészt nem vennénk rá mérget, hogy nem vesz magához semmit. (És a zeneipar összes képviselője is hasonló okokból maradt ki – egyetlen kivételünk Keith Urban, Nicole Kidman férje, egyébként színészek várják odabent.)

Rehabilitációs klinikákra egyébként nemcsak függők szoktak bevonulni. Csak hogy két példát említsünk, a mostanában kicsattanó formában lévő Catherine Zeta-Jones 2013-ban ismét beköltözött egy szanatóriumba, hogy bipoláris személyiségzavarát kezeltesse. Nehéz lehetett neki, Michael Douglasszel eléggé döcögött idén a házasságuk, de aztán helyrejött. Hasonlóan tett Clint Eastwood neje is, őt depresszió és ideges panaszok gyötörték. (Nem csodáljuk: azóta kiderült, hogy a lehető legbizarrabb leosztással ért véget a színész-rendező és felesége úgy váltak szét, hogy egy pár egy-egy tagjával jöttek össze.)

A harmadik eset pedig, hogy az adott sztárnak komolyan szüksége lenne arra, hogy néhány hónapig bezárják, és mindenről leszoktassák, ami csak eszébe juthat, mégsem megy elvonóra. Ilyen például Ozzy Osbourne, aki most éppen józan, de úgy tudni, nem kezelteti magát. A sor persze sokáig folytatható.