Jennifer Lawrence a világ egyik legmenőbb színésznője, de azért még mindig van mit tanulnia Emma Thompsontól. Kettőjükről szólt a Golden Globe, szinte nem volt olyan pillanatuk, amikor ne lettek volna érdekesek.

Jennifer Lawrence rövid szőke hajjal, (gyorsan mémet generáló) fehér Christian Dior-ruhában érkezett az eseményre. És bár az egész estét végigrandalírozta, a színésznő nagyon megilletődöttnek tűnt a színpadon, amikor átvette a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat, be is vallotta, hogy remeg az izgalomtól. Bezzeg tavaly az Oscaron díjjal a kezében mutatott be mindenkinek.

Vele ellentétben a brit Thompson az est leglazább díjátadását vitte véghez. Kezében a cipőivel és egy pohár martinivel, mezitláb ment fel a színpadra. Aztán egy laza mozduláttal a háta mögé hajította a lábbeliket, és megkérte Kevin Bacon lányát, hogy fogja már meg egy kicsit a piáját, amíg kinyitja a nyertes nevét rejtő borítékot.

A két színésznőnek szinte nem volt olyan pillanata, amit ne imádott volna a kamera. Lawrence a MET gálához hasonlóan, ismét megviccelt egy celebet, csak most Sarah Jessica Parker helyett Taylor Swiftet. Miközben az énekesnő Ryan Seacrestnek adott interjút, ő lassan mögélopózott, de idő előtt lebukott. „Le akartalak lökni a lépcsőn." - mondta Swiftnek, aki nagyon kedvesen csak annyival reagált, hogy „Ó, pedig azt imádták volna az emberek." Majd aranyosan megölelték egymást.

Lawrence-nek azonban lesz még mit tanulnia Emma Thompsontól, aki a színpadon kívül nem más sztárokat, hanem a saját lányát szívatta. Egyszer ő volt a menő anyuka, másokr meg látványosan és fölöslegesen anyáskodott. Az első fotón úgy néz ki, mint az a laza szülő, aki piával a kezében jelenik meg a saját lányával egy nívós díjátadón.

A másodikon viszont annak a tipikus példáját láthatjuk, amikor valaki direkt próbálja kicsit beégetni a gyereket mindenki előtt egy nagy cuppanós puszival.

Kettejükben sok a hasonlóság, annak ellenére, hogy Thompson Lawrence anyja is lehetne. Egyikük sem az a tipikus hollywoodi díva. Lawrence remekül adja a „haverom menő kishúga" stílust, miközben próbálja elhitetni mindenkivel, hogy ő csak egy átlagos, nem éppen csodálatosan szép nő, aki véletlenül téved be állandóan a vörös szőnyegre.

Emma Thompson viszont feltűnően közelít az imádnivaló őrült anyu-nagyi státuszhoz, aki eldobálja a cipőjét, bepezsgőzik, majd kicsit már spiccesen, teátrális mozdulatokkal reagál a történésekre. Miközben mindkettejüknek az est legnagyobb sztárjai keresik a társaságukat.