Russell Crowe 1964. április 7-én született, ami azt jelenti, hogy a színész ma ünnepli ötvenedik születésnapját. Crowe-t a Gladiátor óta valamiféle szexszimbólumként kezelik, pedig ő az egyik legkevésbé sármos, és leginkább zsíroshajú színész egész Hollywoodban. Ha ön Russell Crowe rajongó, akkor ne olvasson tovább.

Természetesen nem mondjuk azt, hogy Russell Crowe szörnyű színész lenne, hisz már háromszor jelölték Oscarra, amiből egyet a Gladiátor miatt haza is vitt, de azt sajnos képtelenek vagyunk elfogadni, hogy Crowe-t sokan jóképűnek, sármosnak, sőt vonzónak találják. Mert Russell Crowe nem az. Russell Crowe a róla készült képek alapján leginkább egy lógó szemű, kissé elhízott, az egészségére kevésbé odafigyelő, jelentéktelen szomszédnak tűnik, aki esténként szeret leülni egy rekesz sörrel a tévé elé. Egyedül.

Most 21 képen keresztül mutatjuk be, hogy miért gondoljuk ezt.

1992

A kép csalóka, Russell Crowe fején az nem egy buta sisak. De attól még az arckifejezése az.

1995

Ez egyike azon kivételes képeknek, amik a színészről készültek, és mégsem sikerültek olyan rosszul. De olyan jól sem.

1995 még mindig

Ezt az inget senkinek sem lehet megbocsátani. A bőrnadrágot sem. A frizuráról pedig ne is beszéljünk. Crowe amúgy a mai napig énekel egy új-zélandi együttesben, 1980-ban pedig megjelent egy kislemeze.

1997

Bár ekkor már túl volt pár nagyobb szerepen, – játszott a Szigorúan bizalmas, illetve a Gyorsabb a halálnál című filmekben – Crowe-t még mindig alig ismerték. Ezen amúgy lehet, hogy segített volna, ha olyan napszemüveget hord, ami jól is áll neki.

1999

Az év, mikor Crowe nevét mindenki megismerte A bennfentes című film miatt. Oscarra is jelölték.

2000

Russell Crowe végleg berobbant a Gladiátor Maximusaként. Szeretnénk megjegyezni, hogy bár Crowe ekkor nézett ki eddigi ötven éve alatt a legjobban, még mindig nem tudjuk azt mondani rá, hogy sármos és jóképű.

2001

Mások viszont annak találták, meg persze jó színésznek, Crowe ugyanis a Gladiátor miatt megkapta élete első – és egyelőre utolsó – Oscar-díját. Ja, és ebben a szettben vette át. Ugye nem kell leírnunk külön-külön, hogy mi a rossz ezen a képen?

2000 és 2001 között

Bár ebben az időszakban volt talán a legsikeresebb, Crowe csak és kizárólag a citromba harapott, fancsali arcát tudta mindenkinek megmutatni.

Pedig, ekkoriban kavart egy sort Meg Ryannel is, vagyis igazán örülhetett volna. Főleg mert ekkor játszott az Egy csodálatos elmében is, amiért ismét jelölték Oscarra.

2002

Crowe elkezdett szőrösödni, aminek alapesetben örülnénk, de ő még így sem volt tökéletes, főleg mert még mindig nem értette meg, hogy az ő fejére szinte az összes napszemüveg kicsi.

2003

De most komolyan. Nézzen rá. Sármos?

2005

Még mindig: haj és napszemüveg. Egyik se stimmel.

2006

Mi ez a haj? Még mindig nem sikerült olyan fodrászt találnia, aki nem becsukott szemmel csinálná meg a haját. Örülhetünk, hogy nem fonta be azt az arcba belógó tincset.

2007

Russell Crowe hirtelen megöregedett, hosszú hajat és borostát növesztett, és játszott egyet Ridley Scott Amerikai gengszter című filmjében.

2008

Najó, mi történt egy év alatt? Mi történt Russell Crowe arcával? A táskával a szemei alatt? És a hajával? Nézzen csak rá. Vonzó? Ez vonzó? Ha egy sikátorban szembejönne, sírva menekülne mindenki.

2009

Végre elment fodrászhoz, de még mindig nem ahhoz, aki követné a trendeket. A napszemüveg viszont végre egy számmal nagyobb, de még mindig nem az igazi.

2010

Russell Crowe szeme szégyenében elbújt Russell Crowe arcában

2011

Itt még mindig csak 47 éves volt, de már úgy nézett ki, mint egy nagypapa, a napi egy üveg bora után.

2012

Inkább nem is mondunk már semmit. Mondjuk legalább tudjuk, ki játssza a legközelebbi hollywood-i télapós film főszerepét.

2013

Crowe egyre őszebb és egyre szőrösebb lett, ezért megkapta Noé szerepét a Noé című, nagyon nagyszabású filmben. Egyébként ne felejtsük el, hogy Brad Pitt idősebb Crowe-nál, és bár ő is növesztett egy gyengébb kalácsképet, még mindig ezerszer jobban néz ki.

2014

És így néz ki most az ötvenéves Russell Crowe. A színész, aki 13 évvel ezelőtt egy béna gladiátorjelmez miatt képes volt ehitetni a fél világgal azt, hogy ő bizony sármos. Pedig nem.

Nézegesse inkább Tom Hardyt!

<3

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!