Már egy ideje tudjuk, a vámpírok dögösek, ám most arra is felfigyeltünk, hogy ezt nem csak a nézők, de a színészek is így gondolják. Egyetlen téma sincs a filmvilágban, ami több párt hozott volna össze, mint a vámpíros filmek és sorozatok, bár már volt példa rá vér nélkül is. Megmutatjuk, kik köszönhetik szenvedélyes szerelmeiket egy kis közös vérszívásnak! 

Nikki Reed és Ian Somerhalder

Ők a legújabb celebpár, akikkel épp tele a tini-bulvársajtó. Mit is mondhatnánk róluk? Fiatalok, szépek, és nagyon divatosak (16 éves kor alatt különösen).

A karakterek

Nikki Reed az Alkonyat filmekben alakította Rosalie-t, a Cullen család szép vámpírlányainak egyikét, Ian Somerhalder pedig a Vámpírnaplók című sorozatban játssza Damon-t. Szerepük szerint mindketten vámpírok, és egyikük sem kifejezetten kedves karakter.

Ian Somerhalder és Nina Dobrev

Ian Somerhalder Nikki Reed előtt Nina Dobrevvel volt cuki. Ők a Vámpírnaplókban játszanak együtt, ott időnként a karaktereik is összedörgölőznek, valószínűleg ez sikerült egyszer annyira jól, hogy végül a kamerák leállása után is folytatták. Itt jegyeznénk meg egyébként, hogy észbontó, micsoda fertő megy a Vámpírnaplók háza táján. A Somerhalder testvérét játszó Paul Wesley is nagy erőkkel vadászgat, volt felesége, Torrey DeVitto is szerepelt a sorozatban, aztán elváltak, és most éppen egy Phoebe Tonkin nevezetű színésznővel osztja meg az ágyát. Meglepő módon a hölgy szintén szerepel a Vámpírnaplókban. Hú!

A karakterek

Ahogy már említettük, Somerhalder a Vámpírnaplókban játszik, vámpír, míg Nina Dobrev a sorozatbeli szomorú tekintetű,  kissé idegesítő és nyafka Elena, aki a központi halandó (ez azt jelenti, hogy valamiért baromira különleges, és mindenki őt akarja megenni/megölni/átalakítani/megdugni).

Kristen Stewart és Robert Pattinson

Egy élet is kevés lenne bemutatni őket. Hol külön voltak, hol együtt, évekig. A mérleg nyelve akkor kezdett igazán a külön felé billenni, amikor a tehetséges Miss Stewart ki szíveskedett kezdeni a Hófehér és a vadász rendezőjével, onnantól kezdve tényleg követhetetlenül sokszor röppentek fel a hírek a szakításaikról és az újra egymásra találásaikról is. Mikor a legutolsó Alkonyat film lecsengett, az ő útjaik is elváltak. Mostanában mindketten élik világukat, Stewartról úgy hírlik, továbbra is más területén vadászgat, Robert Pattinson pedig küzd a bőség zavarával, bár jelenleg az a legvalószínűbb, hogy Katy Perryhez fűzik gyengéd szálak.

A karakterek

Pattinson, azaz Edward Cullen egy búsképű vámpírlovag, aki annyira szeretne beleharapni egy uncsi tinilányba, hogy végül hatalmas szerelem szövődik közöttük. Stewart a tinilány, aki különleges és illatos, és egyetlen arckifejezéssel öt film főszereplője.

Anna Paquin és Stephen Moyer

Ők a True Blood fiktívből valóságossá vált szerelmespárja. Anna Paquin gyerekként Oscar-díjat kapott, és azóta játszott az X-men filmekben, meg bejelentette, hogy biszex, Stephen Moyer pedig templomi énekesfiúból lett szexi vérszívó.

A karakterek

A szép szőke (jelenleg egyébként kék) és ismételten különleges halandó félvér tündérlány neve a sorozatban Sookie Stackhouse, a néha pasiját, néha jóbarátját, néha ellenségét alakító Moyer Bill Comptonként szerepel benne. Ebben a sorozatban kiegyenlítődik az egymás iránti vonzalom mértéke, a vámpírt ugyanúgy vonzza Sookie Stackhouse tündérvére, amennyire a lányt a vámpír macsósága, illetve ebbe a sztoriba tlaán egy kicsit több szex, fekete humor, ezáltal értelem szorult, mint az eddig említettekbe.

Alyson Hannigan és Alexis Denisof

Ők a Buffyban jöttek össze, de egyikük sem alakított vámpírt, mindketten ártalmatlan szemlélői voltak csupán a vérontásnak. Ma már boldog házasok, családot alapítottak, cukik, felnőttek és tehetségesek. Az Így jártam anyátokkal című sorozatban is mindketten játszanak, és persze ott is csak imádni lehet mindkét karaktert. 

A karakterek

Alyson Hannigan Lily Aldrin szerepe előtt is egy játszott már sorozatban, ő a félúton leszbikussá és boszivá váló okostojás Willow karakterét alakította a Buffyban, aki mérgében egyszer még a világot is majdnem elpusztítja, amikor megölik a nőjét.

Alexis Denisof a Buffyban még idegesítő szabálymániás irodakukacot alakít, akinek a filmtörténelem egyik legcikisebb csókjelenetét is köszönhetjük a Cordelia-t játszó, még mindig szexi Charisma Carpenterrel. Ő aztán vagány lesz, és az Angelben, ahol bőrdzsekiben van, már sokkal kevésbé idegesítő.