Tavaly novemberben jelentette be az RTL Lakatos Márk távozását a Reggeli című beszélgetős műsorból. Mint kiderült, a stylist nem önként mondott fel a csatornánál. Búcsúzását egy régi barátja, ám az utóbbi időben inkább riválisa, Kajdi Csaba parodizálta ki a TikTok-oldalán, ezzel tovább szítva a tüzet kettejük között.

Új, „breaking news” videóval jelentkezett videós közösségi oldalán Kajdi Csaba. A gúnyos felvételen Cyla a „képzőművész, író, gasztroblogger, szakács, stylist, art direktor, showman, műsorvezető, színész, travel influenszer, fashion blogger, divattervező” Lakatos Márknak az RTL Reggeli című műsorából való távozását parodizálta. Lakatos Márk eleinte mindössze egy kommentben reagált a modellügynöknek.

„Örülök, hogy én vagyok a legfontosabb újévi témád.”

@kajdicyla Cyla Híradó - Élő kapcsolás #cyla #cylaofficial ♬ original sound - Csaba Kajdi

Később a stylist is feltöltött a TikTok-csatornájára egy videót, amelyben bővebben válaszolt az őt ért sértésre. Többek között kiemelte: az bántja a leginkább, hogy állítása szerint régi barátja pontosan tudott róla, hogy nehéz időszakon megy keresztül, sőt, privát levelezésben a támogatásáról is biztosította, aztán mégis ezzel a videóval találta magát szembe.

„Majd magyarázd el egyszer, hogy ebben a videódban, amit január elsején kiraktál, mi az az érték, amit föl szeretnél mutatni akkor, amikor egy volt barátodat... az egyik jó barátodat, akivel most már lehet, nem vagytok olyan jóban, egy olyan pillanatában, amikor egy kicsit maga alá került, vagy amikor egy kudarcot él át, vagy csalódott, vagy amikor tényleg egy picit a padlóra került, még fogod, és úgy a földön, sebesülten még rugdosod egy kicsit, még belerúgsz abba a sebébe, amit nemrég kapott. [...] Tudod azt, hogy pszichésen is terhelt ez az időszak, hogy pánikrohamaim voltak, hogy tikkel a szemem, hogy próbálok ebből az egészből valahogy úgy kimászni, hogy jó legyen. Ehhez képest, miközben ezt tudod és erről engem biztosítasz, nyilvánosan mégis megalázol és nyilvánosan mégis gúnyolódás céltáblájává teszel" – magyarázta válaszvideójában Lakatos.

A stylistot sem kell félteni

Bár ez alkalommal Lakatos Márk kapott egy kis hideget, a stylist is előszeretettel áll bele más hírességekbe. Mondhatni, Lakatos a celebek megmondóembere, aki sokszor szavai megválogatása nélkül, nyersen közli a véleményét. Tavaly két hónapon belül három különböző sztárnak címezte kritikáit. Először Tóth Gabival került összetűzésbe 2022. szeptember elején, amikor úgy fogalmazott: „Valaki rugdossa el az érettségiig."

Az énekesnőt imádkozó matyóbabának hívta, majd alig telt egy hónap, és ismét beleállt Tóthba. Akkor a Sztárban sztár leszek! mentorának Maár Róbert divattervező által készített ruhájára volt néhány keresetlen szava, pontosan nem is a ruhára, hanem arra, hogy annak a stílusa hogyan egyeztethető össze az „imádkozó matyóbaba" imiddzsel. Ebben a videóban Győzikét és Kis Grófót is a szájára vette, amikor azon kezdett elmélkedni, legközelebb vajon ki fog énekelni a pápának. A két showman-t minősítve úgy fogalmazott: „Gyorsan előrángatják Győzikét és Kis Grófót, akik fehér ministránsruhában egy angyali duettet fognak majd előadni, kis szárnyacskákkal a hátacskájukon."

Ezt már Tóth Gabi sem hagyta szó nélkül, ám reakciójára Lakatos ismét nekiment az énekesnőnek. Ekkor már végképp nem finomkodott, kijelentette: Tóth Gabi „átvehetné a pornó Oscar-t".

A stylist időközben beleállt még Ördög Nórába, miután a műsorvezető elsírta magát egy videóban, mert a közösségi oldalak egy baki miatt tiltották új sminkmárkájának webcímét. 

Lakatos nem állt meg, Pápai Jocin és Majkán is fogást keresett, amikor kritizálni kezdte Majka és Pápai Barokk című új slágerét. Miután meghallgatta a számot, belekötött a dalszövegbe, a videóklipbe, sőt a dal címébe is, mondván: az alkotásnak semmi köze a barokkhoz. Az énekesek kikérték maguknak a művészi szabadságot, mire ez egy alkalommal a stylist végül elnézést kért tőlük.

Hogy Cyla és Lakatos szóváltása ezúttal meddig húzódik, előbb-utóbb kiderül, ám mint azt mondani szokás: „ki mint vet, úgy arat", bár mind tudjuk: a showbiznisz már csak ilyen.

(Borítókép: Kajdi Csaba és Lakatos Márk a 2014-es Glamour-gálán. Fotó: Szécsi István/Velvet)