Hosszas mérlegelés után 2021 októberében vállalta fel Kocsis Tibor, hogy egy férfival alkot egy párt, ma már azonban a lehető legnagyobb természetességgel beszél kapcsolatáról.

Az énekes körülbelül öt éve alkot egy párt Ferenci Lászlóval, akit bár több nyilvános eseményre és mozipremierre is magával vitt, mégsem verték nagy dobra, hogy gyengéd érzelmeket táplálnak egymás iránt. Kocsis az RTL tehetségkutató műsora, a 2011-es X-Faktor alatt sem akarta tudatni, hogy a férfiakhoz vonzódik, ám azóta sokat változott.

„Nagyon sokat változtam azóta, és nyitottabb lettem, meg sokkal inkább fontosnak tartom a saját életem, a saját boldogulásom és a saját lelki nyugalmam. Akkor még ez nem volt annyira szempont, hanem egyszer csak elkezdődött egy ilyen őrületes, izgalmas szakasza az életemnek, ami a zenéről szólt, meg a nyilvánosságról, és akkor erről én még nem akartam beszélni” – magyarázta az RTL Reggeliben Kocsis, majd kitért arra is, hogy a világ azóta meglátása szerint nem feltétlen változott jobb irányba, de a mostani generáció másképpen vélekedik a szexualitásról.

„Az a fajta homofóbia, az a fajta elzárkózottság még mindig megvan, de egyébként szerintem nagyon sok változás van az életkorokban. Felnő egy generáció: azok, akik akkor 10 évesek voltak és most 20, nagyon-nagyon máshogy gondolkoznak erről a dologról. Sokkal nyitottabbak, sokkal elfogadóbbak. Egy bizonyos életkor fölött ezt nehezebben fogadják már be, és akkor én úgy gondoltam, hogy nem biztos, hogy ez előnyömre változik, ha coming outolok. De én ezt

elnyomtam akkor még magamban”

– fejtette ki az énekes, aki sokáig nem tudta, hogyan coming outoljon. Párjával végigvették, milyen negatív következményei lehetnek a bejelentésnek, ám ezek szerencsére nem érték el őket.

A teljes riport alább megtekinthető:

(Blikk)

(Borítókép: Kocsis Tibor. Fotó: Index/Kaszás Tamás)