Kocsis Tibor néhány héttel ezelőtt D. Tóth Kriszta műsorában, a DTK: Elviszlek magammal adásában coming outolt: elárulta, évek óta egy férfivel él együtt. Az X-Faktor korábbi győztese régóta készült erre a vallomásra.

Párját, Lászlót eddig sem rejtegette a nyilvánosság elől, egyszerűen csak nem mondta ki, hogy párkapcsolatban élnek. Az énekes mindenesetre felszabadult attól, hogy színt vallott. Elmondása szerint azért volt erre szükség, hogy önazonos életet élhessen. Ebben édesapja is támogatta, aki már tíz éve tudja, hogy Kocsis a férfiakhoz vonzódik. S bár tudta, hogy interjú is megjelenik erről, mégis meglepett volt.

Amikor végignéztem, meglepett engem is kicsit. Maga a riport minősége lepett meg: hogy milyen nyílt és milyen őszinte. És mondhatom úgy, szülői szemmel nézve, hogy megható volt számomra. [...] Az én számomra is érdekes volt, hogy mi lesz a fogadtatása. Gondolkodtam is rajta, hogy hogy beszéljük ezt majd meg utólag, a Tibó is kérdezte a véleményemet előtte még. Alapból úgy álltam hozzá, hogy pozitív lesz a következménye, hála Istennek úgy tapasztalom, hogy az is lett. Nem mindegy, hogy milyen volt ennek a tálalása. Ebből a riportból az ember szólt. Akinek van egy csöpp esze meg rálátása a dolgokra, az ezt veszi le

– magyarázta az RTL Klub Fókusz című műsorában az énekes apukája, aki hozzátette: reméli, a fia megítélése a továbbiakban is pozitív lesz.

Ha valaki felnevel egy gyereket, azt úgy szereti, ahogy van. Ő nem változott semmit előttem. Nem az, hogy holnaptól kezdve hoppá, itt egy egész más emberről van szó – ugyanarról van szó. És ha az ember szereti azt a gyereket, márpedig a gyerekeinket szoktuk, akkor ez nem okoz változást. Nekem legalábbis nem okozott

– emelte ki a férfi.

Kocsis Tibor arra is kitért, hogy szerinte a melegjogokat rendbe kell tenni Magyarországon, és hogy fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy melegnek lenni nem bűn.