Vannak olyan nők, akik szeretnék megtartani lánykori vezetéknevüket a házasságkötés után, ám vannak olyan férfiak is, akik hozzáadják feleségük vezetéknevét a sajátjukhoz. Összeállításunkban olyan hírességekről olvashat, akik örömmel változtatták meg nevüket a nagy nap után.

Sophie Turner

A Trónok harca színésznője, Sophie Turner hivatalosan Sophie Jonasra változtatta a nevét, miután 2019-ben összeházasodott Joe Jonasszal.

Pryanka Chopra

Pryanka Chopra 2018-ban ment hozzá Nick Jonashoz, ekkor a nevét is Pryanka Chopra Jonesra változtatta. A híresség akkor azt nyilatkozta, hogy ettől nem veszik el a saját személyazonossága, sőt, ezzel még teljesebb lesz a kapcsolatuk.

Jennifer Lopez

Az énekesnő hivatalosan Jennifer Affleckre változtatta a nevét, miután összeházasodott régi szerelmével, Ben Affleckkel. A művésznevét viszont megtartotta, ennek oka a következő, melyet ő maga osztott meg egy interjúban: a J.Af közel sem hangzik olyan jól, mint a J.Lo.

Hailey Rhode Baldwin Bieber

Hailey Baldwin 2019-ben ment hozzá Justin Bieberhez, a házasságkötés után pedig Hailey Bieber lett. A Bustle-nek elmesélte, hogy amikor megkérdezte édesapját, hogy zavarná-e őt a névváltoztatás, a férfi azt mondta, hogy nem, mert úgyis mindenki tudja, hogy ő egy Baldwin lány.

Varga Edina

G.w.M pár napja bejelentette, hogy feleségül vette az egykori szépségkirálynőt, Kulcsár Edinát. Ahogy a Velvet is megírta, a Nemzeti Cégtár adatai szerint már Varga Edinaként szerepel a nyilvánosság számára is hozzáférhető hivatalos iratokban. A pár tavasz végére várja az első közös gyermekét.

Puskás-Dallos Péter

2021.08.27-én összeházasodott Dallos Bogi és Puskás Peti. Mindketten felvették egymást nevét, így hivatalosan már Puskás-Dallos Boginak és Puskás-Dallos Petinek kell szólítani őket. Az énekes akkor egy posztban vallott arról, miért döntött így. 

„Sokan írtatok, hogy milyen különleges, hogy felvettük egymás nevét és miért tettük ezt. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy Bogi férje lettem és úgy éreztem, hogy ne csak a nő vegye fel a férfi nevét, hiszen egyenrangúak vagyunk ebben a frigyben, döntésünkkel mi egy család lettünk, közösen vállaljuk az örömöket és a terheket is,amit az élet hoz számunkra és így a tisztelet és odaadás mindkettőnknek jár egymástól ,azzal hogy büszkén viseljük a másik nevét. Köszönjük a rengeteg kedves üzenetet,és ha nem haragszotok a napokban még több gondolatot is megosztanék majd életem legboldogabb napjáról” – írta Puskás-Dallos Péter.

(Borítókép: Varga Edina és férje, G.w.M Fotó: TV2)