Élete legrosszabb időszakát éli Galambos Lajos, aki bár súlyos betegséggel küzd, minden ellenállás nélkül börtönbe vonulna, ha megérkezne a behívója.

Mint azt a Velvet is megírta, elutasította a bíróság az áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélt trombitaművész romló egészségi állapota miatt beadott halasztási kérelmét, az igazságügyi orvosszakértő ugyanis csak részben látta indokoltnak a közvetlen életveszélyre való hivatkozást. A Dáridó atyja fulladásos rohamokkal küzd és vizsgálatokról vizsgálatokra jár, de a rosszindulatú pletykák szerint betegsége megkérdőjelezhető. Az elmúlt időszakban volt, aki kirándulni is látta őt.

Galambos ugyanakkor leszögezte: nem igazak a pletykák, amelyek róla keringenek.

„Mielőtt bármit mondanék,

a legfontosabb az, hogy nem menekülök senki elől.

Olyanokat olvastam és láttam, ami tényleg teljesen a valóság ellen van” – magyarázta a Tények Plusz riportjában Galambos Lajos, aki arról is beszélt, hogy betegsége nem köti ágyhoz. – „Ez az életveszély eseteként áll fönn, bizonyos helyzetekben.”

Azt, hogy állapota folyamatosan romlik, szakértő is bizonyította. Ez az oka annak, hogy Galambos Lajos most szeretne visszavonulni a nyilvánosság elől. 

A szakértő ugyanakkor kiemelte:  nem áll fenn olyan betegség a zenésznél, amely az életét közvetlenül veszélyeztetné. Hetekkel ezelőtt beadott halasztási kérelmét ezért is utasították el. 

„A korábban általunk is felkért orvosszakértőkkel egyezően megállapították, hogy ez valóban életveszélyes állapotot előidéző megbetegedés, ugyanakkor ők arra az álláspontra helyezkedtek, hogy ezen betegség a büntetés-végrehajtás keretei között megfelelően uralható. Hogy milyen betegségekről van szó, továbbra sem nyilatkozhatok” – mondta el dr. Csontos Zsolt ügyvéd, aki szerint a zenész továbbra sem fél attól, hogy hónapokra börtönbe kell mennie: ha megérkezik a behívója, magától megy.

A bíróság döntése azonban nem végleges, fellebbezést még mindig nyújthat be a trombitás, így ügyvédjével rövid időn belül el kell dönteniük, hogy hogyan tovább.

( Borítókép: Galambos Lajos. Fotó: Index/Bodnár Patrícia)