Bőven tartogat drámai, de főleg vicces pillanatokat a VIASAT3 Troll a konyhában című műsora, amelyben a hazai hírességek nem csupán főzőtudományukat, hanem nyomozói képességüket is megcsillogtathatják. Alább a kulináris krimi ma esti adásába nyerhet exkluzív betekintést.

A héten a ValóVilág korábbi játékosa, Balázs Mercédesz, azaz Cedes, Tápai Szabina, Szinetár Dóra, Ember Márk, Kovács Áron és Bódi Csabi trollkodik együtt. A konyhában azonban nem mindenki jeleskedik minden területen, ez a korábbi hetek adásaiból is kiderült. Főzési tippeket a döntőbíró, Wossala Rozina rendszeresen ad, a rapperként ténykedő egykori valóságshow-szereplőnek, Cedesnek például elmondta: azokat az alapanyagokat is nyugodtan meg lehet sózni, amelyek elnevezésében az édes szó szerepel.

Kóstolgatás közben az alábbi párbeszéd hangzott el Cedes és Wossala Rozina között:

– Ez valami hagymaféle...

– Ez egy édeskömény!

– Áron mondta, hogy medvehagyma!

– Ez? Cedes, kóstold meg! Salátába való. 

– Akkor ezt nem sózzuk. Vagy sózzam? Hát édes! Akkor nem édesnek kell lennie?

– Az a neve... Az édesburgonyát sem sózod meg?

– Nem, én simán eszem.

– De miért? Azért, mert az a neve, hogy édes?

– Igen...  – vágta rá az egykori valóságshow-szereplő, mire a döntőbíró jóízű nevetésben tört ki.

Íme egy részlet a ma este a VIASAT3-on 19:30-kor adásba kerülő epizódból, amelyet először a Velveten tekinthet meg:

A kulináris krimi Rákóczi Feri műsorvezetésével indult el. Az izgalmakkal teli műsorban minden héten 6-6 celeb áll a konyhapult mögé, hogy minél többet gyűjtsenek össze a heti akár 1 millió forintos díjból, és bebizonyítsák: nemcsak a főzéshez, de egymás csőbe húzásához is van tehetségük. A versenyzők között ugyanis minden nap megbújik egy troll is, aki észrevétlen dolgozik azon, hogy szabotálja a döntő bíró, Wossala Rozina elé kerülő ételeket.

(Borítókép: Balázs Mercédesz, azaz Cedes. Fotó: RTL/Sárosi Zoltán)