A repülőtereket már csukott szemmel is ismeri, világjáróként azonban nem tölt be túlzottan fontos szerepet a főzés Schumacher Vanda mindennapjaiban. A színész-műsorvezetőnő a héten a VIASAT3 Troll a konyhában című saját gyártású kulináris krimijében látható Szabó Zsófi, Dobó Ági, Csonka András, Hevér Gábor, és Pumped Gabo oldalán, a forgatás azonban nem is a tökéletes főztökről, hanem sokkal inkább a szórakozásról és a nyomozásról szól. A versenyzők között ugyanis minden nap megbújik egy troll is, aki titokban a fogások szabotálásán ügyködik.

A Hotel Margaret című sorozat szereplője élete egyik legpörgősebb időszakában vállalta a forgatást, ám nem bánta meg, hiszen rengeteg élménnyel gazdagodott, jól szórakozott, és új barátokra is szert tett.

„A forgatás maga jó hangulatban telt, bár kicsit féltem, hogy hogyan fogom tudni végigcsinálni, hiszen amikor forgattunk, még javában a ValóVilágot vezettem. Pozitív csalódás volt elvállalni ezt a műsort! Nem éreztem, hogy elvenné az energiám, sőt, ennek az ellenkezője történt: csak feltöltődtem tőle. A csapat, akikkel közösen készítettük az ételt, zseniálisan jó emberekből állt, ezért szórakozásnak éltem meg az egészet, és biztosan újracsinálnám” – szögezte le a Velvetnek a műsorvezető, aki arról is beszélt, mi tette a főzést igazán izgalmassá.

„Ez nem egy megszokott formátumú gasztro műsor, amiben csak azt hajtod, hogy »úristen séf, igen séf« és az életedet adod a kajáért, meg az életedért remegsz. Ez inkább egy vígjáték-projekthez hasonlítható, és csak azért volt rajtam nyomás, mert ki kellett találni, ki a troll. Ha az ember rákattan, olyan lesz, mint egy Cluedo társasjáték. A nézők is látják a héten, hogy nálunk könnyű a troll dolga, mert szerintem négyen a hatból nem tudunk annyira főzni. A legviccesebb az egészben, hogy a Gabóra mindig gyanakszik valaki, mert ő inkább megeszi a kaját, minthogy hozzátenne a projekthez. Nekem azért volt vicces ez a játék, mert elárulják magukat az emberek. Ezen szórakoztam egész végig. Nem azt kell nézni, ki hogyan kavargatja a kiskását, a troll nem a csínytevéseivel bukik le, hanem azzal, hogyan reagál arra, amikor megvádolják.”

Schumacher Vanda azt is elárulta a Velvetnek, hogy otthon sokat tüsténkedik-e a tűzhely körül.

„A főzés igazából nem annyira tölt be fontos szerepet az életemben jelenleg. Vagy az van, hogy elképesztően sokat dolgozom, vagy az, hogy nem vagyok itthon. Szeretem a konyhámat – hatalmasés nagyon szép. Akkor szoktam főzni inkább, amikor átjönnek a barátaim, vagy ha valamilyen nagyobb esemény, összejövetel van. Persze azért is kell, hogy életben maradjak, viszont az nem annyira kulináris élvezet. Ha az összejövetelekre valamit főzök, annak megadom a módját.

A hétköznapokban ugyanakkor egyáltalán nem figyelek oda, mit eszem. Barbecue ribs, pizza – bármi jöhet szerencsére.

Nem azt mondom, hogy jó a genetikám, de annyit dolgozom, jövök-megyek a városban, intézkedek, hogy valahol muszáj visszapótolni ezt az energiamennyiséget. Annak ellenére, hogy nagyon vékony vagyok, imádok enni. Gabóval például azért lettünk jóba a forgatáson, mert mindig hoztunk ki valamit a kamrából, hogy megegyük főzés közben” – magyarázta a színésznő, aki utazásai során nem riad vissza az új ételek megkóstolásától.

„Bárhová is utazzak, a helyi ételkülönlegességekkel szívesen kísérletezek. Bár nem terveztem, mégis TikTok babérokra törtem, és pont azért, mert közzétettem videókat a kóstolásokról.

Teljesen véletlenül lettem food influenszer. Tavaly is bejártam három kontinenst, és mindenhol megkóstoltam valamit, amiről nem tudtam eldönteni, hogy micsoda.

A kajatesztelős videóim egyébként a csipegetős videók nevet kapták, mert nem megeszem a dolgokat, hanem mindenből csak csipegetek. Volt, hogy olyan gyümölcsöt vettem, amiről el sem tudtam képzelni, hogy az. Bármit szívesen kipróbálok” – árulta el a ValóVilág műsorvezetője , aki lapunknak arról is beszélt, mi volt a legbizarrabb étel, amit valaha evett.

„New Yorkban kóstoltam meg egy különleges gyümölcsöt, ami kívülről kemény borítású, belülről pedig olyasmi, mint egy aszalt szilva, legalábbis ehhez tudnám hasonlítani. Fura »indák« vannak a belsejében, és az egésznek olyan állaga és íze van, mint amikor a kólát egy hétig a pohárban hagyod, és megszottyad, gumicukor állagú lesz” – mesélte, majd a legdrágább ételre is kitért.

„A legdrágább ételt szintén New Yorkban ettem. A különleges sószórási módszeréről is ismert Salt Bae arany tomahawk steakjét ettem. Annyira nem volt finom, szóval abszolút nem éri meg. Tudnék több olyan helyet mondani Magyarországon, ahol sokkal jobban készítik a tomahawk steaket.”

Schumacher tavaly háromszor volt Amerikában: Los Angelesben két hónapot töltött, de megfordult Las Vegasban, Miamiban, és Hawaii-on is. Amikor a következő kalandjáról kérdeztük, meglepetésünkre a következőt felelte:

„Most éppen dilemmázok, hogy visszamenjek-e Amerikába. Megtehetném, mert leálltak a forgatások, és vágyom is vissza, viszont nagyon elfáradtam az utóbbi időben. A Celeb vagyok, mentski innen! után azonnal jött a ValóVilág, és alighogy hazajöttünk Bogotából, másnap már kezdődött a valóságshowra való előkészület. A szabadnapjaim sem mindig telnek pihenéssel, rengeteg dologgal foglalkozom. Úgy érzem,

most jött el az a pont, amikor vissza kell vennem a pörgésből és a spontán utazásokból. Pihennem kell”

magyarázta az influenszer, aki a legutóbbi utazása, azaz Barcelona után döntötte el, hogy pihen egy kicsit, mielőtt nagyobb kalandokba vág.

(Borítókép: Schumacher Vanda. Fotó: VIASAT3)